Ένα παιδί κοιτάει τ' άστρα (reload)
Γιατί βαριέται να τα μετρήσει...
06 Οκτωβρίου 2006, 12:48
Αρχαία Ελλάδα όπως Μπέβερλι Χιλς. Αστρολογικές αναλύσεις
Οι ηττημένοι της ιστορίας...  

Οι αρχαίοι ασχολούντο με την αστρολογία? Μήπως είχανε μπλέξει και λίγο τα μπούτια τους? Μήπως κατά βάθος κι εμείς ακολουθούμε τα βήματά τους? Μήπως μοιάζουμε σε κάποιον και δεν το ξέρουμε? Μάθετε για πράγματα που δεν είχατε σκεφθεί καν!

      

Κριός- Για τους άντρες κριούς δε χρειάστηκε ιδιαίτερη σκέψη. Ο θρυλικός Αχιλλέας! Σεληνιασμένος από την ανυπόφορη επίδραση του πλανήτη Άρη, αιμοσταγής, νταβραντισμένος, θαρραλέος και γκομενιάρης, τα χε ψιλοφτιάξει με την Ιφιγένεια, με την οποία ταιριάζανε αστρολογικά, δεν του κατσε όμως γιατί αυτή ήθελε μόνιμη σχέση, κι έτσι βρήκε το πιπινάκι ονόματι Βρησηίδα που μασούσε και τσιχλόφουσκα! Λεβέντης, με γκρίζες γωνίες στο πρόσωπο, αυτοκαταστροφικός και με μπράτσα μοσχάρια!

 

Η αρχηγός των Αμαζόνων Ιππολύτη μετουσιώνει τη γυναίκα Κριό. Δυναμική, αυθόρμητη, σκότωσε τον άντρα της γιατί ενώ είχε κόλλημα με τις ζώνες, αυτός προκλητικά δεν την άφηνε να φοράει παντελόνια παρά μόνο το Πάσχα στο ναό της Αθηνάς. Ελευθέρων ηθών, είχε σπιτώσει κάμποσους, σκληρή, πολύ καλή πολεμιστής, για δέσιμο και ψιλολεσβία!

 

Ταύρος- Τι άλλο απ’ τον Έκτορα! Οικογενειάρχης, οικονόμος, σοβαρός, το καλό παιδί του μπαμπά. Λίγο βάρβαρος αλλά κατά βάθος ψυχούλα, κι ας είχε φάει 2.568 ανθρώπους. Ήσυχος, κι αν δεν υπήρχε ο μικρός του αδερφός το κουνουπίδι, ούτε η γυναίκα του δε θα τον θυμότανε. Κι ας ήταν υπαρχηγός της Τροίας δεν κεράτωσε ποτέ την Ανδρομάχη(πόσο Ταύρος Θεέ μου?)

 

Ταυρίνα η μία και μοναδική Καλυψώ! Ο πλανήτης της Αφροδίτης πρέπει να της έπεσε στο κεφάλι όταν ήταν μικρή, γι’ αυτό ενώ ήταν γκομενάρα, το νησί έζεχνε από τα πουρφαρίσματα! Άντρας ούτε με κυάλια! Υπέρ των σταθερών σχέσεων έβγαζε τα μάτια της εφτά χρόνια με τον Οδυσσέα (Έλεος τί του βρήκε?) αν και αστρολογικά η σχέση αυτή ήταν καρμική. Εισοδηματίας, χωρις υποχρεώσεις , πανέμορφη, με γαλάζια μάτια κι ηλίθια.

 

Δίδυμος- Εδώ θα δανειστούμε ένα  ιστορικό πρόσωπο το οποίο  εκφράζει 100% τη  ψυχοσύνθεση του διδύμου, ο  υπερβολικός Αλκιβιάδης! Ανιψιός του Περικλή, ξανθός, από τα πιο όμορφα τεκνά της αρχαιότητας. Κυβερνητικό λαμόγιο, πρώτος στα γλέντια, τρομερά επικοινωνιακός, στα πάρτυ ήταν ο πρώτος καλεσμένος! Αλαζόνας, άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, ενώ καθόλου σπάνια, ‘το σήκωνε το σακάκι’! Αυτός πρέπει να γεννήθηκε πάνω στον πλανήτη Ερμή καθώς η επιπολαιότητά του ήταν άνω ποταμών! Πρόδωσε την πόλη του για τους Σπαρτιάτες, τους οποίους πούλησε και ξαναγύρισε πίσω, τα κανε μαντάρα και ξανάφυγε (όχι άλλο κάρβουνο)!

 

Τί πιο όμορφο και πιο βλαμμένο απ’την Ωραία Ελένη, που ενσαρκώνει τη γυναίκα δίδυμο! Αυτή κι αν τη μπουμπούνισε! Μεγάλη γυρίστρα, το Μενέλαο τον είχε κάνει πρωταθλητή champions league στο κέρατο. Η φιλοξενία στο παλάτι  για κάθε φιλοξενούμενο του βασιλιά αποτελούσε απόδραση απ’την καθημερινότητα κι όλοι θελαν να ξαναπάνε. Μέχρι που είδε τον Πάρη το τζόβενο (άλλο πάπαλο από κει)  και την έκανε την πατατιά! Κι αν οι άλλοι σκοτώνονταν, η Ελένη τον έτρεχε στα παράλια της Μικράς Ασίας να κάνει topless! ‘Αυτή  η γυναίκα δε μαζεύεται’ αναφώνησε και την έστειλε πακέτο στον άντρα της!

 Καρκίνος- Ναι, υπάρχει πρόσωπο που να το γνωρίζουν πάνω από  πέντε άνθρωποι και να ναι Καρκίνος, ο γιος του Οδυσσέα ο Τηλέμαχος! Μεγάλο μαμόθρεφτο, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να γυρίσει ο μπαμπάς του να μη στενοχωριέται η μαμά του. Φαίνεται σπανίως θα μπαινε στην κρεβατοκάμαρά της! Μελαγχολικός, δύσκολος κι ευαίσθητος, έβαζε τα κλάμματα εκεί που καθότανε γιατί νόμιζε ότι του μιλάει το κάδρο του πατέρα του. Αναπολούσε τις στιγμές που ήταν βρέφος, κι ενώ τον περίμενε είκοσι χρόνια, όταν γύρισε ο πατέρας του αυτός έλειπε! 

Η σεμνή και ταπεινή αδερφή της Αντιγόνης, η Ισμήνη εκπροσωπεί επάξια τη γυναίκα Καρκίνο. Αγάπαγε με πάθος την οικογένειά της κι ας έμοιαζε με την οικογένεια Φόρεστερ του ‘Τόλμη και γοητεία’. Το μόνο που αποζητούσε ήταν η οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή ενώ παράλληλα στην οικογένειά της γινόταν της ανωμαλίας! Ήσυχη, ευγενική, νοικοκυρούλα, με μυαλό ογδόντα  χρονών, την κρίσιμη στιγμή που η αδερφή της τα χε πάρει στην κράνα, το παιζε Ρουσόπουλος!

 

Λέων- Ο άντρας Λέοντας στο πρόσωπο του Αγαμέμνονα βρίσκει τον εκπρόσωπό του. Αρχηγός των αρχηγών, ξεκίνησε ένα πόλεμο χωρίς σοβαρό λόγο, δυνατός, αχόρταγος και αφόρητα ζηλιάρης. ‘Ε όχι να μαστε στην Τροία 10,000 νοματαίοι κι ο Αχιλλέας να χει γκόμενα! Θέλω κι εγώ γκόμενα’ αναφώνησε και του την πήρε. Πανέξυπνος, αλαζόνας κι υπερβολικά συγκεντρωτικός, έκανε διακοπές στην Τροία μακριά απ΄την μέγαιρα και υστερικιά Κλυταιμνήστρα!

 

Γυναίκα Λέοντας? Η Αντιγόνη! Ο ήλιος ασκούσε τόση επιρροή πάνω της, που μάλλον για όσα έκανε ευθύνεται η ηλίαση! Ντε και καλά να θάψουν τον αδερφό της, λες και της το ζήτησε! Δυναμική, τα έχωνε τρελά στο θειο της το βασιλιά, ενώ σα γνήσια Λιονταρίνα τα χε με το γιο του. Θεωρούσε την Ισμήνη μικροαστή και πιλάλα, και προτιμούσε να πεθάνει παρά να της ζαλίζουν τον έρωτα με ερωτήσεις!

 

Παρθένος- Μην το συζητάτε, ο Οδυσσέας! Όποιος βαριέται να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Εκείνος που μέχρι να σηκώσει το να του πόδι  βρώμαγε  τ’άλλο,  χαροπάλευε δέκα χρόνια με τα κύματα. Πολυμήχανος και διαόλου κάλτσα, όταν οι Έλληνες μην μπορώντας να μπουν στην Τροία το χανε ρίξει στη δηλωτή, ο Οδυσσέας σκέφτηκε το Δούρειο Ίππο! Όταν όλοι οι βασιλιάδες πλακωνόντουσαν για την Ελένη, αυτός  σα γνήσιος παρθένος καβάτζας και βολεψάκιας, διάλεξε την Πηνελόπη, η όποια ,λένε, ότι τον έστειλε με το ζόρι στον πόλεμο μην αντέχοντας τις ιδιορρυθμίες και τη μιζέρια του. Φυσικά η Καλυψώ του καλάρεσε, αλλά πεθύμησε το καφενείο του χωριού του στην Ιθάκη!

 

Κλυταιμνήστρα, η χαρακτηριστική γυναίκα παρθένος. Γκρινιάρα, τρελή καθαριότητα έπεφτε στο παλάτι, έκανε τον Αγαμέμνονα αλκοολικό, ο οποίος στην απόγνωσή του προτίμησε τον πόλεμο απ’ τη ψυχασθενή. Τον σταύρωσε κανονικά να βρει γαμπρό στην Ιφιγένεια, η οποία την κοπάνησε προκειμένου ν’ ακούει τη ψαλμωδία της. Σα χαρακτηριστική παρθένος, η ρήση ‘πνεύμα και ηθική’ αφορά μόνο τους άλλους κι έτσι ‘έβγαζε’ τα μάτια της με τον πιτσιρικά τον Αίγισθο.

 

Ζυγός- Ο Ιάσωνας εκπροσωπεί  το ζυγό. Κυκλοφορούσε με ένα σανδάλι απλώς για να διαφέρει απ’ τους υπόλοιπους. Επειδή βαριότανε τους συμβατικούς δασκάλους, έκανε ιδιαίτερα με τον άνθρωπο- άλογο (Κένταυρο-Χείρωνα). Ο Πελίας τον έστειλε  για το Χρυσόμαλλο Δέρας, τρελή κρουαζιέρα!! Έξυπνος, επικοινωνιακός και τσακπίνης αφού ‘βόλεψε’ την Υψιπύλη στη Λήμνο καθώς πάλευε με τα κύματα, τα ριξε στη Μήδεια, η οποία έφαγε τρελό κόλλημα και τον βοήθησε. Σα γνήσιος ζυγός, για να μη βαριέται γύρισε από άλλο δρόμο για την Ιωλκό, σα γνήσιος Ζυγός μετά από λίγο παράτησε τη γυναίκα του για άλλη. Επιπόλαιος κι απρόσεχτος πέθανε τρώγοντας το κατάρτι στο κεφάλι!

 

Η διακριτική κι όμορφη Αριάδνη με το ανυπόφορο σόι, η γυναίκα ζυγός. Όταν ο Θησέας έφτασε στην Κρήτη, του παν οι Κρητικοί ‘Γαμπρός ή μακαρίτης?’ είπε μακαρίτης και τον έστειλαν στο μινώταυρο. Σα ζυγός γατόνι και πονήρω, τους  ‘έδωσε’ και με το νόμο, κουνήθηκε στο Θησέα που δεν είχε δει γυναίκα ούτε από άγαλμα, την έκανε για την πρωτεύουσα αφήνοντας τους Κρητικούς να παίζουν μπαλωθιές! Πρόσχαρη με αγάπη για δόξα και πλούτη κι επιπόλαιη, είπε στο Θησέα ‘Ωραία πανιά τα μαύρα, να τα βάλουμε στο σπίτι για κουρτίνες’ και τη φούνταρε ο φουκαράς ο Αιγαίας…

 

Σκορπιός ο Θησέας. Έξυπνος, με επιμονή και με αγάπη στους σκοτωμούς. Όταν η μάνα του τού είπε απ’ το Άργος όπου βρισκόταν ν’ ακολουθήσει έναν ακίνδυνο δρόμο για την Αθήνα, εκείνος προτίμησε να πάει από την παλαιά εθνική να κοπανήσει τους λήσταρχους. Μονογαμικός ως τα πρέκια, είδε την Αριάδνη και έκλεισε ως άντρας ενώ ξέχασε ν’ αλλάξει πανιά καθώς με τα μαύρα γυαλιά που φορούσε τα’ άσπρα του φαίνονταν μαύρα. Βλέποντας ένα τύπο να πηδάει απ’ το Σούνιο λένε οι πηγές ότι είπε ‘Κοιτάξτε τον τρελλάρα παιδιά, αλλά τι περιμένετε, κωλοοικογένειες!!’

 

Η Μήδεια είναι η Σκορπίνα του ζωδιακού, αλλοπρόσαλλα επηρεασμένη απ’ τον πλανήτη του κάτω κόσμου. Κι αυτή με το που είδε τον Ιάσωνα, τη δάγκασε τη λαμαρίνα. Πρόδωσε πατρίδα, φίλους, οικογένεια, ενώ όταν απομακρυνόταν απ’ τη χώρα της λέγεται ότι οι κάτοικοι της φώναζαν ‘Ντούσαν Ντούσαν’. Πεισματάρα και ψυχικά διαταραγμένη, όταν ο Ιάσωνας την έκανε απ’ τα πλάγια, το μίσος της ανταγωνιζόταν αυτό του Δρακουμέλ! Σκότωσε τα μούλικα ενώ την Ιωλκό την έκανε κέντρο σατανιστών και παραψυχολόγων. Η Σωσώ των ‘εγκλημάτων’ ήρθε μετά…

 

Τοξότης, ο Πάρης της Τροίας φυσικά! Όταν ήταν μικρός του δώσανε μια μπαλίτσα να παίξει κι αυτό όπως τα’ άλλα παιδάκια και το έκανε ‘μήλον της Έριδος’. Αυθόρμητος, γοητευτικός και λίγο σαχλάκιας, είδε το Μενέλαο ότι δεν παίρνει χαμπάρι, του την πήρε την γκόμενα του κερατούκλη. Δίδυμος εκείνη, τοξότης αυτός κάνανε το Τροία- Παράλια, Ομόνοια- Κυψέλη! Επιπόλαιος και γκαφατζής, το σπαθί το έπιανε σαν κουτάλα, επειδή είχε μέσον τον πατέρα του, του έδωσαν ένα τόξο για να σκοτώνει πουλιά. Τα βέλη του πήγαιναν ακριβώς…στο γάμο του Καραγκιόζη, όπου ήταν καλεσμένος ο γκαντέμης ο Αχιλλέας. Χλαπ στη φτέρνα, κι έτσι ο Πάρης σα γνήσιος τοξότης γράφτηκε άθελά του στην ιστορία!

 Τοξοτίνα η Ιφιγένεια η οποία μεταμορφώθηκε σε ελάφι, το ζώο που αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο ζώδιο. Σα κλασική τοξότης, με αγάπη για τα ταξίδια, μ’ έναν πατέρα μπήχτη, μία μάνα τρελή, έναν αδερφό να λέει ότι τον κυνηγάνε κάτι αόρατα φαντασματάκια- ερινύες τις έλεγε?-, και μια αποτυχημένη σχέση (Αχιλλέας),την έκανε γι’ άλλες πολιτείες. Θρησκόληπτη, πήγε κι έγινε στην Ταυρίδα ιέρεια και  τους το έπαιζε Βαρύς και Χριστόδουλος να ‘ουμε… Όταν έμαθε πως οι γονείς της τετέλεστετ κι ο αδερφός της την έκανε λαχείο, επέστρεψε, κι είπε ότι τάχα την έφερε ο Ορέστης, μιας κι οι τοξότες δε χαλάνε χατίρι σε κανέναν…! 

Σοβαρός, σίγουρος για τον εαυτό του ο εκπρόσωπος του Αιγόκερω Μενέλαος. Τα κέρατα στο σύμβολο χρονολογούνται από τότε που είχε σύζυγό του την Ελένη. Καριερίστας, έφυγε απ’ το Άργος για να γίνει βασιλιάς στη Σπάρτη (με φωτογραφική προκήρυξη). Ήρεμος, λογικός, συγκαταβατικός, και κυρίως με διαίσθηση, έφυγε για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη έχοντας εμπιστοσύνη στη γυναίκα του (το ζήταγε ο οργανισμός του!). Βαθιά εγωιστής και εκδικητικός, προτίμησε από τη σιωπή, να ρεζιλευτεί διεθνώς μιξοκλαίγοντας στους άλλους αρχηγούς (μόνο το cheaters δε φώναξε)!

 

Η Πηνελόπη ανήκει στο ζώδιο του αιγόκερω. Σοβαρή, σωστή, μετρημένη κι απολύτως λογική, δεν περίμενε τον Οδυσσέα να γυρίσει ξέροντας τι ρούχλα παντρεύτηκε! Κι αν το ένα κέρατο ανήκει στο Μενέλαο το άλλο της ανήκει δικαιωματικά, καθώς η Καλυψώ τη φόρτωσε κανονικά! Έπαιρνε ‘συνεντεύξεις’ στο δωμάτιό της απ’ τους μνηστήρες που ήθελαν το θρόνο, ενώ το χαζό τον Τηλέμαχο τον έστελνε στου διαόλου τη μάνα να ψάχνει τον πατέρα του. Πιστή, παρόλα τα αεροπλανικά με τον Αντίνοο, στο τέλος γύρισε στον άντρα της(πολύ αγάπη αυτοί οι δύο βρε παιδί μου)

 

Όταν μιλάμε για Υδροχόο εννοούμε Πάτροκλο. Κολλητάρι  με τον Αχιλλέα, τον ενδιέφερε να μελετήσει τη ψυχοσύνθεση των Τρώων στη μάχη. Ο Αχιλλέας ξέροντας ότι έχει μπλέξει με τη μητέρα Τερέζα δεν τον άφηνε να πολεμήσει. Κοινωνικά ευαίσθητος κι αγωνιστής έκανε έρανο στις σκηνές των Ελλήνων υπέρ των παιδιών των Θεσπιέων που δοκιμάστηκαν απ’ το σεισμό. Στις απόκριες για πλάκα ντύθηκε Αχιλλέας αλλά ο Έκτορας δεν  είχε χιούμορ…

 

Η Βρησηίδα, γυναίκα υδροχόος, δάκρυσε βλέποντας τους Έλληνες να κάνουν ολόκληρο ταξίδι και να μένουν σε αντίσχοινα. Πιστή στις αρχές της πήρε τον ταξιδιωτικό της σάκο, κάθισε ανάμεσα στους Έλληνες και ξεκίνησε απεργία πείνας. Της γυάλισε ο Αχιλλέας και σταμάτησε. Όταν την πέταξε έξω απ’ τη σκηνή του έλεγε να υπογράψει κατά της καταστροφής των δέντρων για την κατασκευή πλοίων και παπύρων! Δεν τη χάλασε μετά που την πήρε ο Αγαμέμνονας καθώς ξετρελάθηκε με τη συλλογή του από τηλεκάρτες! Σα γνήσια υδροχόος βαρέθηκε κι άλλαξε πλευρό.

 

Κι ενώ η Αργώ ετοιμαζόταν να σαλπάρει, ο Ορφέας τραγουδούσε –ένα λεπτό περιπτερά, βουλιάζει στα βαθιά νερά το τελευταίο μου το πλοίο- Δεν τον παίρνανε πολύ στα σοβαρά γι’ αυτό και δεν τον πετάξανε στη θάλασσα. Ευαίσθητος και προφητικός όταν τραγούδαγε –Στα μάτια σου δυο συμπληγάδες και στα μανίκια δυο ρηγάδες-! Απαισιόδοξος, κλάψας και ανυπόφορος, ο Ιάσωνας τον έστελνε στα λιμάνια που σταματούσαν να μαζεύει βρούβες μπας και ηρεμήσουνε λιγάκι, όλο ντούγκου ντούγκου με την άρπα!

 Επιλογή ενός άλλου ιστορικού προσώπου, της Σαπφούς, ως γυναίκα Ιχθύ. Ο Φοίβος της εποχής της, έγραφε, μελοποιούσε, τραγούδαγε. Μελαγχολική, αναπολούσε τις στιγμές που δεν υπήρχε καθόλου. Ενδεχομένως αλκοολική, αφού η κοκαΐνη δεν είχε ανακαλυφθεί. Πληγωμένη απ’ τους άντρες που την προδώσαν καμιά εικοσαριά φορές, απεφάνθη πως όλοι οι άντρες είναι γουρούνια και…άλλαξε στάση ζωής
6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

alexia-vicky (06.10.2006)
Χαααχχαχαχαχα, αν και ελάφι δε θα ήθελα να ήμουν (δεν τα πάω και πολύ καλά με τα κέρατα)...μμμμ,δεν αντιλέγω και πολύ στα της Ιφιγένειας, κάτι ενστάσεις μόνο :p Απλά, άπαιχτα τα ζώδια σου!
mprizas (06.10.2006)
Thank you so much!Ξέρεις, είχα και γι' άλλους να γράψω, αλλά μου τελειώσανε τα ζώδια!
alexia-vicky (06.10.2006)
xaxaxaxaxaxxaxaxaxaxa
heartbreak-kid (08.10.2006)
ευχαριστούμε πολύ κύριε γιώργο για το θάψιμμο στους διδύμους!!!καλλίτερα δεν μπορούσε να είναι!!
Hastaroth (23.10.2006)
Φοβερόοοοοοοοο!!!! (κατά πως θά'λεγε και ο Μπονάτσος)...Ειδικά αυτό γιά τον Θησέα...
Οσο γιά τους Αιγόκερους,χμμμμμ...αυτό μέ το κέρατο στο σύμβολο,πολύ μέ προβληματίζει...
mprizas (23.10.2006)
Ο καθένας με τα θετικά και τα αρνητικά του αγαπημένε hastaroth! Μπορεί βεβαίως τα κέρατα να σας κρεμάνε ολίγον τί κουδουνάκια, αλλά υπάρχει κι ένα θετικό. Βρίσκετε εύκολα τροφη!(black χιούμορ)Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
mprizas
Γιώργος
Πετάω πέτρες
από ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/mprizas

Ζω ένα δράμα...



Tags

50 χρόνια μπροστά... Grande Bretagne Haute-culture... see through συντακτικό τζιβάνες ααα... αλλαξοκωλιές Βζζζζουμ Γκόρτσος! Γκόρτσος! Δρακουμέλ Ελλάδα- Αχ πατρίδα μου γλυκειά! Επίκαιρα: Ούτε που τα θυμάμαι Ευτυχισμένοι μαζί Ήταν ωραία στη Μοζαμβίκη... θου κύριε καλλιγραφία αδερφή γιαπί κάργες Καρχαρίες Κοκό κουλτούρα μας να φύγουμε Λίγο καλύτεροι από μένα... λοίμωξη Μάγια η μέλισσα καραμπουζουκλής τσόντα Μελέτη σκιάχτρο Συγγρού Μόγλης μπατανόβουρτσες μπουρμπουλήθρες Μπουτάκια Ντάμπο το ελεφαντάκι ξενΕΡΩΤΩΝ διάλογοι... Οι ηττημένοι της ιστορίας... Όταν ήμουνα παθιάρης... πηγάδι μεγιεμελέ juventus πολυμίξερ αστροφεγγιές captain-Iglo προφήτης Ηλίας φάλαινα Τσε σαμιαμίδι φουλ της ντάμας αστερίας Τις πταίει Ψώνια στο καμπαναριό



Επίσημοι αναγνώστες (48)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links