ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚ’ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
08 Ιουλίου 2018, 12:39
"Τραμπάλα " απάτη ... του Δημόσιου Χρέους


Î‘Ï€Î¿Ï„Î­Î»Î΅ÏƒÎ¼Î± Î΅Î¹ÎºÏŒÎ½Î±Ï‚ για δημόσιο χρέος Î΅Î»Î»Î¬Î´Î±Ï‚

Το γράφημα αναφέρεται μέχρι το 2007 από εκεί και πέρα μέχρι σήμερα ανέβηκε στα 330 δις περίπου.

                                           **************


Ξεκινώντας θα πρέπει να γίνει κάποια διευκρίνηση. Όταν λέμε αγορές είναι κυρίως, οι μεγάλες τράπεζες των σημερινών μεγάλων δανειστών.

Η τραμπάλα που γίνεται μεταξύ δανειστών και αγοράς, φαίνεται σε όλο το μεγαλείο της, προκειμένου για την χώρα μας, που καταφέραμε με τον άφρονα δανεισμό μας και τα σφάλματα, που έγιναν εδώ και δεκαετίες από τους πολιτικούς μας.

Αρχικά ο δανεισμός μας ήταν από τις αγορές, οι ποίες μας τροφοδοτούσαν  ακατάπαυστα με χρήμα και μεγάλωναν το χρέος της χώρας μας...  φυσικά...  και  με την αποδοχή του από εμάς. Δηλαδή το διογκούμενο χρέος "ελαφρά τη καρδία" των εκάστοτε διοικούντων πολιτικών μας.

Όταν όμως το χρέος έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη για την οικονομία μας , τότε οι αγορές  που μας δάνειζαν, έπαιξαν το παιχνίδι των αφεντικών τους, ζήτησαν υπέρογκα επιτόκια και απαγορευτικά για περαιτέρω δανεισμό, προκειμένου να συνεχιστεί ο δανεισμός.

Τότε οι "λεβέντες"πολιτικοί μας τρομοκρατημένοι τρέχουν  ασμένοντας και ζήτησαν άλλες πηγές δανεισμού, οι οποίες όμως  ευγενικά μας έκλεισαν την πόρτα. Τότε παρακαλετά ζήτησαν την συνδρομή του ΔΝΤ. Αυτό ήταν .... επήλθε συνεννόηση της Ευρωπαϊκής τοκογλυφίας με την υπερατλαντική  (ΕΕ- ΔΝΤ) . 

Τότε λοιπόν έβαλαν την χώρα μας, να υπογράψει και να δεθεί χειροπόδαρα με την απιοκρατική συμφωνία, που μας μαστίζει σήμερα.  

Εδώ και 8 χρόνια και  δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε,  θα συνεχίζεται το "βιολί" να μας  λένε εκάστοτε για τα,,,,, συμφωνηθέντα....  

Το φως εξόδου από το τούνελ, που μας έβαλαν οικειοθελώς όμως,  δεν φαίνεται πουθενά.


Η απόδειξη είναι άμεσα ορατή και χειροπιαστή . Το αρχικό χρέος  το 2010 ήταν κοντά στα 300 δις και σήμερα 2018 είναι γύρω στα 330 δις , δηλαδή μετά από χρόνια θυσιών μέχρις εξουθενώσεως και εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών, το χρέος αντί να μικραίνει αυτό διογκούται κατάφωρα.  Το που πάμε  ¨ένας θεός το ξέρει"...

Σε συνέχεια....Το πρώτο μέλημα των τοκογλύφων σημερινών δανειστών  είναι πως θα εξασφαλίσουν  τα τσιράκια τους τις αγορές. Τότε λοιπόν το σχέδιο εξασφάλισης των αγορών άρχισε με την σταδιακή μεταβίβαση από τις αγορές στους πάτρωνες τους δανειστές μας και από διαπραγματεύσιμο έγινε αδιαπραγμάτευτο.

Με βάση την επονείδιστο και τοκογλυφική συμφωνία, αποπληρώθηκε  σταδιακά,  το προερχόμενο από τις αγορές και μεταφέρθηκε στους σημερινούς τοκογλύφους.

Σήμερα λοιπόν οι δανειστές έχουν δημιουργήσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και συνθήκες, ώστε η χώρα μας να γυρίσει στις αγορές , για να αγοράζουμε το χρήμα και να ξεπληρώνουμε το χρέος των  δανειστών . Δεν είναι όμως μόνον αυτό , αλλά και το έτερο επονείδιστο και συνάμα αισχρό στην αποπληρωμή να συμμετέχει και ο δημόσιος πλούτος της χώρας μας (επίγειος- υπόγειος και υποθαλάσσιος).

Η "τραμπάλα" λοιπόν συνεχίζεται διαχρονικά , από την τοκογλυφία των αγορών, πήγε στους σημερινούς δανειστές και αυτοί με την σειρά τους  προωθούν το χρέος στις αγορές.....Το παιχνίδι  αυτό συντελείται και θα συνεχιστεί απ' ότι καταφαίνεται για πολλά χρόνια..... και τελειωμό δεν θα έχει.


Το αποκαρδιωτικό όμως του μέγιστου αυτού θέματος είναι  ότι αυτοί,  που ευθύνονται παλαιότεροι και νυν,  για την οικονομική κατάντια της χώρας μας, αντί να  καθίσουν να συζητήσουν και να βρουν τρόπους αντιμετώπισης αυτού του υπέρογκου  χρέους σκυλοβρίζονται στη Βουλή , όπως τα "χαμίνια" του πεζοδρομίου, με απώτερο σκοπό να εξασφαλίσουν το στασίδι στη Βουλή και την "κονόμα" τους....

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links