αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Μια ζωή την έχουμε!
Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.
14 Οκτωβρίου 2019, 11:01
Αγωνία!


Ξημέρωσε και ο καιρός έδειξε την καλή του διάθεση. Σήμερα είναι μέρα ιατρικών εξετάσεων. Όσο πλησιάζει η ώρα η καρδιά χτυπά δυνατά και δεν ησυχάζει. Πως θα γίνουν; Θα είναι φιλικός ο γιατρός και η νοσοκόμα; Ή θα επιτεθούν σε ένα περιστατικό ρουτίνας; Τα αποτελέσματα θα είναι φυσιολογικά; Αυτά σκέφτομαι και προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη. Ο ετήσιος έλεγχος είναι και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι θα πάει στραβά.  Ωραίος τρόπος να ξεκινά η εβδομάδα! Όλα θα πάνε καλά. Αυτό ελπίζω και πιστεύω.


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από sven (14.10.2019)
Καλημέρα, Ευαγγελία, και καλή βδομάδα!

Αυτό που νιώθεις δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο, μιας και το νιώθουν πολλοί άνθρωποι, σε ανάλογες καταστάσεις, χωρίς να υπάρχει κάποιος αντικειμενικός λόγος που να δικαιολογεί το όποιο άγχος. Ένα κάποιο άγχος, λοιπόν, είναι "φυσιολογικό", απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις.

Το θέμα είναι σε τι βαθμό έχουμε ένα τέτοιο άγχος. Είναι σε βαθμό που να λειτουργεί παραλυτικά, αποτρέποντάς μας να κάνουμε κάτι που θεωρείται επιβεβλημένο; Υπάρχει ακόμα και στη σκέψη να κάνουμε, για παράδειγμα, ακόμα και κάποια απλή εξέταση αίματος ή ακτινογραφία ρουτίνας; Σε μια τέτοια περίπτωση, υπάρχουν πιθανότατα κάποιοι άλλοι ψυχολογικοί λόγοι που υποκρύπτονται πίσω από αυτή τη φοβία και που φορούν το μανδύα αυτού του άγχους. Πρόκειται δηλαδή, για να το πω απλά, για έναν αμυντικό ελιγμό του ψυχισμού που θέλει να στρέψει την προσοχή μας προς άλλη κατεύθυνση από αυτήν που θα του προκαλούσε πολύ μεγαλύτερο άγχος, αν συνειδητοποιούσε αυτό που πρέπει πάσει θυσία να αποκρυβεί...

Εσύ, όμως, δεν αποφεύγεις να πας για τις εξετάσεις ρουτίνας που θέλεις να κάνεις, οπότε μάλλον έχεις το φυσιολογικό άγχος που έχουν οι περισσότεροι και που είχες σίγουρα και κάθε προηγούμενη φορά που επρόκειτο να κάνεις το ίδιο και που όλα πήγαν καλά!

Καλά αποτελέσματα, λοιπόν. ΟΛΑ, φαίνεται, πως θα είναι κατά πως πρέπει και, μετά από αυτό, θα βιώνεις τα πάντα πιο ανάλαφρα, αισιόδοξα και θα πεις και πάλι στον εαυτό σου "Τι χαζή που ήσουν να αγχώνεσαι χωρίς σοβαρό λόγο"!!!

Καλή σου βδομάδα!


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (14.10.2019)
Καλημέρα Σάββα και καλή εβδομάδα. Όλα πήγαν μια χαρά . Οι εξετάσεις γίνανε και περιμένω τα αποτελέσματα. Πρέπει να ομολογήσω ότι είχα άγχος και η αναμονή δεν είναι ότι καλύτερο για τα ανυπόμονα άτομα, σαν και μένα. Τώρα μένει να αφοσιωθώ σε μένα και να πάω βόλτα με μια φίλη. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και τις συμβουλές σου.


Σχόλιο από freddieKrueger (14.10.2019)
Αγαπητή Ευαγγελία μου καλησπέρα και καλά αποτελέσματα!
1)Θα βοηθούσε αν είχες σταθερό ιατρό.Τα εξωτερικά ιατρεία ενός δημόσιου νοσοκομείου,είναι πολλές φορές μια διαδικασία αγχώδης,γιατί ακριβώς δεν ξέρεις που θα πέσεις...μια από τις αδυναμίες του εθνικού μας συστήματος υγείας...
2)Ελπίζω ανάμεσα στις εξετάσεις σου να έκανες μαστογραφία και τεστ Παπανικολάου.
3)Οι επαγγελματίες υγείας έχουν χρέος να σε κάνουν να αισθανθείς όμορφα και φιλικά.


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (15.10.2019)
Καλημέρα Χρήστο. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Όλες που έγραψες έγιναν και τα αποτελέσματα θα βγουν στο τέλος της εβδομάδας. Ομολογώ ότι είχα άγχος, αλλά τέλος καλό όλα καλά.


Σχόλιο από freddieKrueger (15.10.2019)
Καλά αποτελέσματα καλή μου Ευαγγελία!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
evaggeliasakellariou
Ευαγγελία Σακελλαρίου.
Zωντανή σε ένα πύργο.
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/evaggeliasakellariou

Πάνω εκεί στο Βορρά, υπάρχει μια χώρα που λέγεται Σβιθζοντ, υπάρχει ένας βράχος. Το ύψος του είναι εκατό μίλια και άλλα τόσα είναι το πλάτος του. Μια φορά κάθε χίλια χρόνια, ένα μικρό πουλί πάει σ΄αυτόν το βράχο κι' ακονίζει το ράμφος του. Όταν ο βράχο
Tags

Γενέθλια Μια παρένθεση Παιδική αφέλεια και Χιούμορ. Πρωτοχρονιά
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης