αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Ζω σημαίνει επικοινωνώ!
11 Απριλίου 2021, 20:31
Ο θούριος της αληθινής αγάπης...


Το διάβασα, σήμερα το πρωί και συγκλονίστηκα. Βούρκωσα, μπρος στο μεγαλείο της αγάπης που, τελικά, καταφέρνει να μη γίνεται συνήθεια κι ούτε, οπωσδήποτε, να ατονεί με το πέρασμα του χρόνου. Αντίθετα, να βρίσκει τον τρόπο να γιγαντωθεί και ν΄απλώσει πολύ βαθιές ρίζες, όπως κάτι αιωνόβιοι γεροπλάτανοι στις πλατείες των ορεινών χωριών.

Τελικά, δεν είναι η αγάπη που ατονεί ή πεθαίνει. Είναι οι ψυχές μας που, τις περισσότερες φορές, δεν αποτελούν εύφορο έδαφος, για να στεριώσει, να βαθαίνει και να γιγαντωθεί η αγάπη...

 Χτες, ήταν άλλη μια εφημερία....

Εύκολη, δύσκολη δεν έχει σημασία.

Ήταν άλλη μια εφημερία.

Το βράδυ περνάω επίσκεψη από τους θαλάμους, σε ένα θάλαμο ένας κύριος 90ετων θα επιστρέψει σήμερα σπίτι του νικητής.

Με το που με βλέπει στην πόρτα μου λέει, "γιατρέ έλα να σου δείξω τι γράμματα μου στέλνει η γυναίκα μου."

Σε κάποιους είναι κάτι τελείως αδιάφορο.

Εμένα ακόμα αυτό με συγκινεί, αυτός ο έρωτας και το νοιάξιμο στα 90! Για αυτό και ζήτησα την άδεια του να το δείξω στους φίλους μου.

Με χαρά μου λέει, κάνε ό,τι θες!!!!

Η γυναίκα του, λοιπόν, που για μέρες δεν μπορούσε να δει το άλλο της μισό, του λέει......

 

" Ψυχούλα μου, φτάνεις ζωντανός κοντά μου. Λατρεία μου, νικήσαμε.... Μωρό μου, έρχεσαι αύριο κοντά μου. Κοντά στο Περιστέρι σου. Οι φτερούγες μου και πάλι θα σκεπάσουν το ταλαιπωρημένο σου σώμα. Το στομαχάκι σου θα γευτεί τις γεύσεις που στερήθηκες.

Αποδιοργανώθηκα.

Σε φώναζα, συνεχώς μα δεν άκουγα τον ήχο της φωνής σου.

Αύριο όλα θα αναστηθούν στο σπιτικό μας. Κάνε λίγες ώρες κουράγιο. Αύριο τελειώνουν οι σκληρές δοκιμασίες της ψυχής και του σώματος σου. Αύριο θα κοιμηθείς στο πεντακάθαρο κρεβάτι σου, μες την αγκαλιά μου. Θα μείνω άγρυπνη σιμά σου. Άγρυπνη να μετράω τις εκπνοές σου. Καρτέρα λίγο ακόμα, Άγγελε μου... Καλή αντάμωση.... "

Τελικά υπάρχει ελπίδα και νόημα σε όλο αυτό..........

Από το προσωπικό αρχείο......

Χρήστος Νταφόπουλος

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/life/health/709499_post-tis-imeras-hristos-ntafopoylos


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από freddieKrueger (11.04.2021)
Κλισέ,γλυκανάλατο όσο δεν πάει

Κατά το άσκοπο σέρφινγκ στο διαδίκτυο,στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πέσεις σε δεκάδες τέτοιες ιστορίες δήθεν ρομαντισμού και εξύμνησης του παντοτινού έρωτα.

Μακάρι να ήταν τόσο όμορφη η κοινωνία
Μα δεν είναι.

Μπράβο Σβεν έχεις άριστη εκφραστική δυνατότητα αλλά δυστυχώς οι μαρκαδόροι του λέγειν σου ζωγράφισαν κάτι χιλιοπαιγμένο και εξωπραγματικό.


Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (12.04.2021)
Καλημέρα, Σάββα και Χρήστο. Η αληθινή αγάπη είναι σπάνια και ευχής έργο να μην ατονεί ή γερνάει μέσα στο χρόνο. Η κοινωνία δεν είναι όμορφη, όπως γράφει ο Χρήστος, αλλά καμιά φορά έχει και τις εξαιρέσεις της. Μια τέτοια εξαίρεση είναι αυτή, που περιγράφεις, Σάββα και είναι θαύμα που υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν την αληθινή αγάπη έστω και σε αυτή την ηλικία.


Σχόλιο από Orfeus (12.04.2021)
Η Αληθινή αγάπη είναι το τελειότερο συναίσθημα. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, όπως τα φυτά, τα ζώα, και ο άνθρωπος έχουν ανάγκη από αγάπη, που μπορεί να είναι πλατωνική, ρομαντική, οικογενειακή, ή θρησκευτική. Είναι σπάνια ναι, αλλά είναι υπαρκτή! Και βέβαια, ΔΕΝ είναι η αγάπη που ατονεί ή πεθαίνει με το πέρασμα του χρόνου, αλλά πολύ σωστά το γράφεις Σάββα μου. Εμείς είμαστε. Οι ψυχές μας. Η αγάπη είναι πάντα εκεί!!!


Σχόλιο από freddieKrueger (12.04.2021)
Η αγάπη δε πληρώνει το νοίκι δε γεμίζει το αδειανό πιάτο και δε θερμαίνει ένα κρύο διαμέρισμα.
Αν ήμουν μαθητής λυκείου που δεν είχα γνωρίσει ακόμη την ασχήμια της κοινωνίας θα λεγα οτι ειναι ενα υπεροχο κειμενο.
Τωρα λεω απλα get real το κοινό που απευθύνεστε δεν είναι μαθητικό.
Αγάπη είναι απλά 3 συλλαβές.
Όλοι στα λόγια την ψάχνουν μα κανείς δε νοιάζεται πραγματικά.
Ορφέα αν αου πω ότι δε σ αγαπάω πια πόσο θα στενοχωρηθείς πες μου.
Αν σου κόψω 1000 ευρώ απο τα μηνιαία εισοδήματά σου θα θες να με πνίξεις ναι ή οχι;
Καληνυχτας μαγκες μου


Σχόλιο από sven (13.04.2021)
Ευαγγελία,

τα συναισθήματα που βιώνουμε, η ένταση, το βάθος και η διάρκειά τους τους είναι αποτέλεσμα της συναισθηματικής ωριμότητας του καθενός μας και της ποιότητας των πρωταρχικών μας βιωμάτων. Καμία απολύτως κοινωνία δεν ευθύνεται για την ικανότητά μας να μπορούμε να αγαπούμε άλλους μόνιμα και σταθερά. Αν ήταν έτσι, αγάπη θα μπορούσαν να βιώσουν μόνον οι προνομιούχοι και οι ευνοημένοι της κάθε κοινωνίας. Ευτυχώς, δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Αν έχεις πάρει αγάπη άνευ όρων και ορίων στη διάρκεια των πρώτων, κυρίως, χρόνων της ζωής σου, μπορείς και να δώσεις αγάπη χωρίς προκαταλήψεις, φόβους και επιφύλαξη. Όποιοι ματαιώθηκαν από αυτούς των οποίων η αγάπη θα πρέπει να είναι αυτονόητη, δεν μπορούν όχι μόνο να αγαπήσουν αλλά ούτε και να αγαπηθούν γιατί πάντα θα ελλοχεύει εντός τους ο φόβος, η καχυποψία, η ανυπομονησία και οι υπέρμετρες προσδοκίες από τον άλλον που, εάν δεν καλυφθούν άμεσα, αυτό θα αποτελεί επιβεβαίωση του εσωτερικού τους σεναρίου πως, δηλαδή, κανένας δεν πρόκειται να τους αγαπήσει και να νοιαστεί για το άτομό τους...

Μια σταθερή αγάπη ξεκινά ήρεμα, αργά και με σταθερά βήματα προς τα εμπρός, καθώς βασίζεται στο ποιος είναι πραγματικά ο άλλος και όχι όπως τον έπλασε η φαντασία μας. Στη δεύτερη περίπτωση, η αποκαθήλωση του άλλου αρχίζει άμεσα...

Για να υπάρξει, όμως, αυτό το αίσθημα, απαιτείται συναισθηματική ωριμότητα και των δύο και να μη βλέπει ο ένας τον άλλον ως σανίδα σωτηρίας ή αυτόν που θα του χαρίσει την ευτυχία...

Αν αναλογισθούμε τους λόγους για τους οποίους αποφασίζουν να παντρευτούν τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα, θα διαπιστώσουμε πως οι σημαντικότεροι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με συναισθήματα, αλλά με συνήθεια, αποκατάσταση, απόκτηση παιδιού, βόλεμα, φόβο μοναξιάς και πιθανότητας να μη βρεθεί κάτι καλύτερο κ.τ.λ. Κάτω από τέτοιες προϋποθέσεις, δεν είναι δυνατόν να προσδοκούμε να υπάρξει καν αγάπη, πολύ περισσότερο δε αγάπη που να διαρκέσει ολόκληρη ζωή...

Η μεγαλύτερη απόδειξη πως η αγάπη μπορεί να διαρκέσει ολόκληρη ζωή είναι η αγάπη των γονιών, ιδιαίτερα της μητέρας, προς το παιδί και το αντίστροφο. Γιατί; Γιατί σε αυτές τις σχέσεις δεν υπάρχουν προσδοκίες, προαπαιτούμενα, ανταγωνισμοί, αντιζηλίες, καχυποψίες και άλλα παρόμοια όπως στις ερωτικές σχέσεις...

Όποιος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του, δεν μαθαίνει από τα λάθη του και δεν διευρύνει την αυτογνωσία του, πάντα αποδιοπομπαίους τράγους θα βρίσκει για την αδυναμία του να βρει αγάπη στη ζωή του. Πάντα κάτι άλλο ή κάποιος άλλος θα ευθύνεται, μα ποτέ ο ίδιος...

Γιώργο μου, συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου! Αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ...

Κλείνω, παραθέτοντάς σας αυτούσια την απάντηση ενός συμπατριώτη και πολύ καλού μου φίλου από τη Σουηδία, καθηγητή στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, στο συμβάν στο οποίο αναφέρομαι στο ποστ μου και στον τόσο μεστό του λόγο.

"Πράγματι, ασύγκριτο προνόμιο η αγάπη, Σάββα μου. Έχουν περάσει σχεδόν 30 ώρες που είδα το όμορφο μήνυμα σου. Κοιμήθηκα και ξύπνησα με το περιεχόμενο του στο μυαλό μου και την διαχρονική απορία μου: "Πώς μπορούν τόσοι πολλοί άνθρωποι να διαλέγουν κάτι άλλο απ' αυτό, το ασύγκριτο προνόμιο, όπως τόσο σωστά το αποκαλείς. Το χειρότερο: θυμήθηκα ότι, έστω και λίγες φορές, το ΄χω κάνει κι εγώ, στη μέχρι τώρα ζωή μου. Σκέφτομαι να το "δουλέψω "κι άλλο, με μόνο έπαθλο την ικανοποίηση της βελτίωσης του χαρακτήρα μου. Στη χειρότερη περίπτωση, θα πω πως προσπάθησα, τουλάχιστον."

Τα παραπάνω λόγια είναι περιττά...


Σχόλιο από anestis12 (28.04.2021)
Τα αισθήματα στην ανάπτυξη εξέλιξη του ανθρώπινου είδους προηγούνται της λογικής σκέψης. Με βάση αυτό, που το λένε οι ψυχολόγοι, το πότε έρχονται ή φεύγουν τα διάφορα αισθήματα δεν έχει σχέση με τη λογική σκέψη και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε με αυτήν. Είναι πολύ ωραίο να δίνεις έναν αγώνα ώστε να κρατήσεις στη ζωή, σα γιατρός ανθρώπους ενενήντα ετών και να μη χρειαστεί να διαλέξεις αν θα πρέπει να παλέψεις να σώσεις κάποιο νεότερο. Εδώ κατά τη ταπεινή μου γνώμη έρχεται το κείμενο του φίλου μας να μας τονίσει πως ένας άνθρωπος είναι δεμένος με τη ζωή με τόσα πράγματα που είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τη ανθρώπινη ύπαρξη. Κάποιοι αναγορεύουν τον εαυτό τους σε απόλυτο άρχοντα με δικαίωμα κρίσης για ζωή και θάνατο. Το κείμενο θέλει να τονίσει πως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί να μας εκπλήξει.


Σχόλιο από sven (28.04.2021)

Ανέστη,
πολύ ευαίσθητο, όμορφο και μεστό το σχόλιό σου, καθώς θίγει αρκετές σημαντικές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, πραγματικά, μπορεί, όπως λες, να μας εκπλήξει, πολύ ευχάριστα, αλλά και πολύ δυσάρεστα...

Καλό Πάσχα να έχουμε!!!


Σχόλιο από freddieKrueger (29.04.2021)
Ο Θούριος ίππος της αγάπης

Χαχαχα


Σχόλιο από renabill (03.05.2021)
Sven, η Αποκαθήλωση..... Δεν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις καλύτερη λέξη.
Ποσο συμφωνώ σε πολλά σημεία σε όσα γράφειςΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
sven
από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/sven


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (39)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης