αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
25 Αυγούστου 2021, 19:37
Ο σουγιάς, η σαΐτα και η ξύλινη θήκη


Η ξύλινη θήκη, ο σουγιάς και η σαΐτα ειχαν ξαπλώσει αναπαυτικά μέσα στην παλιά συρταριερα. Ο χρόνος τους έχει στερήσει την παλιά τους λάμψη. Το ξύλο της θήκης είχε ξεφτισει σε ένα σημείο, η λεπίδα του σουγιά είχε στομωσει και το ένα ποδαράκι της σαΐτας είχε σπάσει. Τα χέρια που τα δούλευαν κάποτε ασταμάτητα δεν υπάρχουν πια. Ούτε η νοικοκυρά του σπιτιού, ούτε ο νοικοκύρης είναι εδώ. Χρόνια τώρα πήραν το καΐκι τους και τράβηξαν να πιάσουν στα δίχτυα τους αστέρια. Είχαν ξεμείνει, λοιπόν, ξεχασμένα (η μήπως όχι και τόσο) στο συρτάρι.

Συζητούσαν στη μυστική γλώσσα των αναμνήσεων για τα παλιά. Τοτε που εργάζονταν παρέα, που μπαλωναν δίχτυα κάτω από την κληματαριά και έφτιαχναν καραβάκια από "κοκαλο" σουπιάς. Αν είχαν μίλια ανθρώπινη μπορεί και να  τραγουδούσαν " Δύο πράσινα μάτια..." ή Άστα τα μαλλάκια σου", όπως είχαν ακούσει να τραγουδούν δεκάδες φορές σ' εκείνη τη βεράντα. Αν ήταν λιγότερο κουρασμένα μπορεί και να καθάριζαν πατάτες για το τηγάνι ή να έκοβαν τα σύκα από την αυλή. Να έφτιαχναν έπειτα με τα σπασμένα "φελά" βαρκούλες στη λεκάνη  και απ'τα τσιγαροχαρτα και τις οδοντογλυφίδες πανιά.

Ο σουγιάς, η σαΐτα και η ξύλινη θήκη... Αγαπήθηκαν πολύ από εκείνα τα χέρια,. Τα κράτησα τώρα προσεκτικά στα δικά μου. Τα χάιδεψα... Τα ένιωσα ζεστά και σαν να ζωντάνεψαν για λίγο τα καλοκαίρια...


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.


Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης