Ελεύθερο ΒΗΜΑ
Δώσε μου μια νύχτα να σου πω, δωσε μου μια νύχτα να σου γράψω...
26 Οκτωβρίου 2006, 18:33
Μουσική & ναρκωτικά
Από μένα...  

Μουσική & ναρκωτικά

Είναι ένα θέμα που έχει αναφερθεί κατα κόρον σε όλες τις μορφές ενημέρωσης. Παράλληλα όμως είναι ένα θέμα που παραμένει ψηλά στο ενδιαφέρον όλων μας. Δεν θα αναφερθώ σε αυτό καθ' αυτό το πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά σε δρόμους που μπορούν να κρατήσουν μακρυά τους όλους μας.

Η ενασχόληση με τις τέχνες γενικότερα και με τη μουσική ειδικότερα, πιστεύω πως είναι ένας απ' αυτούς, όσο κι αν οι διάφορες μορφές τέχνης όπως και το μουσικό στερέωμα θρηνούν τους δικούς τους νεκρούς.

Το βλέπω κάπως έτσι:

Εντοπίζω τον αδύνατο κρίκο, στο σύνολο ενός ατόμου, στην ψυχική και συναισθηματική του ισοροπία.

"Αργία μήτηρ πάσης κακίας" Ανεργία, αεργία (τεμπελιά δηλαδή), ανισσότητα κατανομής εργασιακών ευκαιριών που συνδιάζονται με άτομα χαμηλών ψυχικών και συναισθηματικών αντιστάσεων, βοηθούν στην αναζήτηση διεξόδων που οδηγούν στη χρήση διαφόρων ουσιών.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρχουν άτομα, στα οποία να έχουν προσφερθεί σχεδόν τα πάντα. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως υπάρχουν κενά στην ψυχική και συναισθηματική κάλυψη των αναγκών του ατόμου που το κάνει ευάλωτο σε επιθέσεις και προκλήσεις πολλών ειδών.

Φυσικά υπάρχει πάντα και μιά τρίτη κατηγορία ατόμων, που προέρχονται από περιβάλλοντα είτε πολύ χαμηλών εισοδημάτων, είτε προβληματικών γονέων, όπου τα ψιχικά και συναισθηματικά κενά θεωρούνται ως ένα βαθμό δεδομένα.

Στις παραπάνω κατηγορίες ατόμων υπάρχει και ένας ακόμη κρίκος από το σύνολο του ατόμου, που συχνά, συμβάλει στην κατάρευση των αντιστάσεών του. Είναι η ανάγκη "εξόδου από την αφάνεια" η οποία προκύπτει από την υποβάθμιση του θεσμού της οικογένειας μέσα από το ίδιο οικογενειακό περιβάλλον.

’ραγε.

Αν κάποια από τα άτομα αυτά οδηγηθούν, έστω και τεχνητά, στους δρόμους της μουσικής και κατα κάποιο τρόπο πάψουν να είναι σε "αργία", ή ανακαλύψουν στην μουσική αυτό που πραγματικά τους λείπει, ή ακόμη βρούν τον δρόμο για την αναγνώριση, τότε είμαι σίγουρος πως ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα αναζητήσει διέξοδο στα αδιέξοδα των πλανευτών.

Η ομαδικότητα που μπορεί να προκύψει σε μια μουσική συντροφιά, είτε στην πραγματικότητα, είτε εν' δυνάμει (όπως το MusicHeaven), είναι δυνατόν να δουλέψει θετικά απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

Οι ίδιες αυτές παρέες, μπορούν να λειτουργήσουν και σαν συμβουλευτικός πυρήνας, στην πρωτογεννή και σημαντικότερη κατάσταση αναζήτησης διεξόδων από κάποιο άτομο.

Πρέπει με λίγα λόγια να είμαστε όλοι μέτοχοι στην προσπάθεια κι όταν χρειαστεί να μην κλέισουμε τα μάτια επειδή δεν είναι "δικό" μας πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.

 

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
rigas
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Ποιητής - Μηχανολόγος Μηχανικός
από ΙΩΑΝΝΙΝΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/rigas

Λίγο από μένα, λίγο από μουσική κι ότι πάρω από 'σας ...
Tags

Classical Guitar Consert Posters Music Art Playlist Από μένα... Βιογραφίες Εμείς & οι άλλοι... Εντός και επί τα αυτά... Κόσμος Κόσμος... Λίγο από μουσική... Παλιά Διαφήμιση Παλιά Διαφήμιση Δίσκου Παρουσίαση δίσκου Φωτογραφία
Επίσημοι αναγνώστες (5)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links
Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge