ελληνική μουσική
  392 online   ·  211.030 μέλη

  Συχνές Ερωτήσεις: Προφίλ Μέλους

  FAQ - Κεντρική
  Κατηγορίες Ερωτήσεων
  Εγγραφή & Σύνδεση
  Προφίλ Μέλους
  Παρτιτούρες
  Βοηθήστε το MusicHeaven
  Ποιοί είμαστε
  Tips n' Tricks
  Music Pages
  Forum
  Γενικοί Όροι Χρήσης
  Για καλλιτέχνες & συγκροτήματα
  Ραδιοφωνικός Σταθμός MusicHeaven
  e-Περιοδικό & Δημοσιεύσεις
  Blogs
  Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
  Τι είναι τα Προσωπικά Μηνύματα;

  Τα Προσωπικά Μηνύματα (αναφέρονται συχνά και σαν ΠΜ) σας επιτρέπουν να επικοινωνήσετε εύκολα και άμεσα με τα υπόλοιπα μέλη του MusicHeaven. Όταν λαμβάνετε ένα ΠΜ, σας έρχεται ειδοποίηση στο email σας, ενώ αν είστε στο MusicHeaven θα δείτε τη σχετική ένδειξη να αναβοσβήνει.

  Αποστολή Προσωπικών Μηνυμάτων

  Μπορείτε να στείλετε ΠΜ σε οποιοδήποτε μέλος. Στα ΠΜ μπορείτε να συμπεριλάβετε smilies, links, αλλά και εξωτερικές εικόνες.

  Υπάρχουν 3 τρόποι για να στείλετε Προσωπικό Μήνυμα σε ένα μέλος του MusicHeaven:

  - Μέσω του Προφίλ σας. (Είσοδος στην θυρίδα ΠΜ και Αποστολή Νέου ΠΜ)
  - Μέσω του Προφίλ του μέλους, επιλέγοντας Επικοινωνία > Προσωπικό Μήνυμα
  - Μέσω του σχετικού link ΠΜ, που υπάρχει σε κάθε σελίδα πάνω δεξιά.


  Θυρίδα Προσωπικών Μηνυμάτων

  Υπάρχουν δύο φάκελοι, τα Εισερχόμενα και τα Απεσταλμένα.

  Θα χρειαστεί περιστασιακά να σβήνετε παλιά μηνύματα, μια και ο χώρος που δίνει το MusicHeaven στα μέλη του, δεν είναι δυνατόν να είναι άπειρος. Επομένως υπάρχει όριο στον αριθμό μηνυμάτων που μπορείτε να έχετε αποθηκευμένα. Αν υπερβείτε το όριο του αριθμού μηνυμάτων, δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε καινούργια ΠΜ μέχρι να διαγράψετε μερικά απο τα παλιά.

  Μετά την ανάγνωση ενός μηνύματος μπορείτε να απαντήσετε στον αποστολέα ή να διαγράψετε το μήνυμα.


  Ειδοποίηση για νέα ΠΜ

  Κατα την παραλαβή ενός ΠΜ, το MusicHeaven σας στέλνει αυτόματα και email για να ειδοποιηθείτε άμεσα και για να μην αναγκάζεσθε να κοιτάτε συνεχώς τη θυρίδα σας στο MusicHeaven. Αν είστε συνδεδεμένος στο MusicHeaven, θα δείτε ένα pop-up παράθυρο να εμφανίζεται, αλλά και ένα εικονίδιο που θα αναβοσβήνει, στο πάνω μέρος της σελίδας.

  κορυφή

  Πως αφαιρώ μια φωτογραφία από το Προφίλ μου;

  1. Συνδεθείτε ως μέλος
  2. Μπείτε στο Προφίλ σας
  3. Θα δείτε όλες τις φωτογραφίες σας. Κάτω από την κάθε μία υπάρχει ένα link Διαγραφή. Πατήστε το για να διαγράψετε τη φωτογραφία.

  κορυφή

  Πως μπορώ να κάνω Αποσύνδεση (log-out) ;

  Επιλέξτε Επιλογές Μέλους > Αποσύνδεση, από το επάνω μενού. Πάντως δεν είναι απαραίτητο να κάνετε πάντα αποσύνδεση γιατί αν για 30 λεπτά δεν επισκευθείτε κάποια σελίδα, το MusicHeaven σας βγάζει αυτόματα από τη λίστα των Online Χρηστών. Επίσης, αν δεν κάνετε αποσύνδεση, την επόμενη φορά που θα μπείτε στο site μας (από τον ίδιο υπολογιστή), το MusicHeaven θα "θυμάται" το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας. Επομένως δεν θα χρειάζεται να κάνετε συνεχώς "Σύνδεση".

  κορυφή

  Μπορώ να αλλάξω το email μου;

  Το email που δηλώνετε ως Πραγματικό, πρέπει να ισχύει και να λειτουργεί σωστά. Είναι δική σας ευθύνη αυτό. Εφόσον αλλάξατε email, πρέπει να συμπληρώσετε στο Προφίλ σας το νέο σας email, ώστε να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα, μερικά από τα οποία μπορεί να είναι και σοβαρά (πχ να ξεχάσετε τον κωδικό σας).

  Επομένως φροντίστε το email σας να είναι σωστό και να λειτουργεί.

  κορυφή

  Προσωπικά Μηνύματα: Γίνεται να μη βγαίνει pop-up στα νέα μηνύματα;

  Από το τμήμα Προσωπικά Μηνύματα, μέσα στο Προφίλ σας, επιλέξτε Ρυθμίσεις. Εκεί μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το άνοιγμα της ειδοποίησης με pop-up κάθε φορά που έχετε νέα Προσωπικά Μηνύματα.

  κορυφή

  Πως αλλάζω τον κωδικό μου;

  Πηγαίνετε στην κατηγορία Επιλογές Μέλους > Αλλαγή Προφίλ και στο κάτω μέρος γράψτε το νέο σας κωδικό 2 φορές. Κατόπιν πατήστε το κουμπί για να τον ενεργοποιήσετε.

  κορυφή

  Έστειλα φωτογραφία για το Προφίλ μου, όμως δεν εμφανίζεται στο Προφίλ μου.

  Καταρχήν πρέπει να περιμένετε να εγκριθεί η φωτογραφία. Αυτό μπορεί να διαρκέσει και 1-2 μέρες.
  Αν έχει περάσει αυτό το διάστημα, το πιο πιθανό είναι η φωτογραφία που στείλατε να έχει απορριφθεί. Αυτό μπορεί να οφείλετε σε έναν από τους παρακάτω λόγους:

  - Δεν επιλέξατε το σωστό άλμπουμ. Οι φωτογραφίες του Προφίλ πρέπει να μπουν στο αλμπουμ Προσωπικές ή Από Ζωντανές Εμφανίσεις.
  - Στη φωτογραφία εμφανίζονται διάφορα άτομα και δεν έχετε γράψει στην περιγραφή της, ποιός απ' όλους είστε.
  - Η φωτογραφία δεν περιέχει κάποιον άνθρωπο, αλλά κάτι άλλο (πχ το κατοικίδιό σας, την κιθάρα σας κλπ). Αυτές οι φωτογραφίες ΔΕΝ γίνονται δεκτές. Στη φωτογραφία πρέπει να εμφανίζεσθε εσείς.
  - Η φωτογραφία που στείλατε είναι σεξιστική ή άσεμνη. Γενικά μη στέλνετε φωτογραφίες με μαγιώ, εσώρουχα κλπ. Δε θα γίνονται δεκτές.

  κορυφή

  Πάνω και δεξιά στο Προφίλ κάθε μέλους εμφανίζεται ένα εικονίδιο με ένδειξη ON THE MH. Τι είναι αυτό;

  Το εικονίδιο αυτό δείχνει αν το συγκεκριμένο μέλος είναι συνδεδεμένο στο MusicHeaven τη συγκεκριμένη στιγμή. Αν το εικονίδιο είναι κόκκινο, τότε το μέλος είναι συνδεδεμένο (online). Αν είναι γκρίζο, το μέλος δεν είναι συνδεδεμένο (offline).

  κορυφή

  Τι είναι Newsletter; Γιατί να γραφτώ σε αυτό;

  Κάθε 15 μέρες το MusicHeaven στέλνει ενημερωτικό email (newsletter) με τίτλους από τα σημαντικότερα θέματά του, σε όλα τα μέλη που έχουν ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή. Η ενεργοποίηση της λήψης Newsletter γίνεται από την κατηγορία Επιλογές Μέλους > Αλλαγή Προφίλ

  κορυφή

  Μπορώ να αλλάξω το όνομα χρήστη μου (username);

  Για τεχνικούς λόγους, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Αν επιθυμείτε μπορείτε να ξαναγραφτείτε, αλλά δίνοντας άλλο email, το οποίο πρέπει ασφαλώς να ισχύει. Δεν μπορείτε να ξαναγραφτείτε αν δώσετε το ίδιο email με αυτό που δώσατε κατά την πρώτη εγγραφή.

  κορυφή

  Τι είναι το Προσωπικό Εικονίδιο (avatar); Μπορώ να βάλω δικό μου εικονίδιο στο Προφίλ μου;

  Κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει το δικό του Προσωπικό Εικονίδιο από τα 100άδες που διαθέτει το MusicHeaven. Τα Προσωπικά Εικονίδια ονομάζονται και Avatars. Κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει το Προσωπικό Εικονίδιο που του αρέσει μέσω του Προφίλ του.
  Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή να βάλετε για Προσωπικό Εικονίδιο κάποια εικόνα που έχετε στον υπολογιστή σας.

  κορυφή

  Θέλω να βάλω φωτογραφία στο Προφίλ μου

  Για να βάλετε φωτογραφία στο Προφίλ σας...

  1. Πατήστε το σχετικό link, μέσα από το Προφίλ σας
  2. Διαβάστε και ακολουθήστε με προσοχή τις σχετικές οδηγίες

  κορυφή

  Τι είναι ο κόκκινος κύκλος με το S;

  Σε διάφορα σημεία του site, κάποια μέλη εμφανίζονται με την εικόνα δίπλα στο nickname τους. Αυτό σημαίνει πως διαθέτουν το πρόγραμμα Skype, το καλύτερο πρόγραμμα επικοινωνίας με φωνή και βίντεο (Κατεβάστε το Skype). Αν έχετε κι εσείς Skype, μπορείτε να κάνετε κλικ στον κόκκινο κύκλο ενός μέλους και να του μιλήσετε ή να τον δείτε!

  Αν δεν έχετε Skype και κάνετε κλικ, τότε θα βγει μια άδεια σελίδα.

  κορυφή

  Πως βάζω το Skype στο Προφίλ μου;

  Για να βάλετε στο Προφίλ σας το Skype Name σας, πρέπει :

  1. πρώτα να κάνετε λογαριασμό στο www.skype.com (αν δεν έχετε ήδη)

  2. να ενεργοποιήσετε το Online Status μέσα από την εφαρμογή του Skype και

  3. να περάσετε το Skype Name στο Προφίλ σας εδώ στο MusicHeaven (Προφίλ > Αλλαγή Προσωπικών Στοιχείων > πεδίο Skype).

  Όταν κάνετε αυτές τις ενέργειες, τα υπόλοιπα μέλη θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας μέσω Skype.

  κορυφή

  Τι είναι οι Χρυσές Νότες;

  Οι Χρυσές Νότες προκύπτουν από έναν αλγόριθμο που λαμβάνει υπόψη του το βαθμό συμμετοχής του μέλους στα δρώμενα του MusicHeaven. Όσες περισσότερες Χρυσές Νότες έχει κάποιο μέλος, τόσο πιο 'ενεργό' θεωρείται. Σε καμία περίπτωση οι Χρυσές Νότες από μόνες τους δεν υποδηλώνουν οποιαδήποτε μορφή "εξουσίας".

  Οι Χρυσές Νότες υπολογίζονται, λαμβάνοντας υπόψην τα παρακάτω στατιστικά του μέλους:

  - Posts στο Forum (τα posts στα Αστεία και Ανάλαφρα, μετράνε λιγότερο)
  - Δημοσιεύσεις και σχόλια στο e-Περιοδικό
  - Μουσικές αγγελίες που καταχώρησε
  - Μουσικά links που έστειλε
  - Παρτιτούρες & σχόλια σε αυτές
  - Μουσικά Κουίζ που έχει στείλει (δεν μετράει η βαθμολογία)
  - Μουσικά Σταυρόλεξα που έστειλε
  - Μουσικά events (συναυλίες κλπ) που πέρασε στην Ατζέντα κ.α.

  κορυφή

  Κάθε πότε υπολογίζονται οι Χρυσές Νότες;

  Οι Χρυσές Νότες ενός μέλους ξαναϋπολογίζονται κάθε φορά που εσείς ή κάποιος άλλος επισκέπτεται τη σελίδα του Προφίλ του συγκεκριμένου μέλους.

  κορυφή

  Τι είναι ο Τίτλος Μέλους;

  Κάθε μέλος του MusicHeaven συνοδεύεται με έναν τίτλο, που εξαρτάται από το πόσες Χρυσές Νότες έχει. Ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με εξουσίες ή αρμοδιότητες. Δίνεται απλά για να περιγραφεί λεκτικά και ...χαριτωμένα η συνεισφορά του στο MusicHeaven.

  Τίτλοι Μέλους
  Περαστική Νότα > Βασική Νότα > Συγχορδία Μινόρε > Συγχορδία Ματζόρε > Σολίστας > Φθασμένος > MusicHeaven Guru > Βετεράνος > Παραδεισένιος

  NEO: Κάθε τίτλος μέλους συνοδεύεται από αστεράκια. Ίδιος τίτλος αλλά με περισσότερα αστέρια, υποδηλώνει μεγαλύτερη συνεισφορά στην κοινότητα.

  κορυφή

  Τι είναι η Φιλική Λίστα και οι Fans;

  Σαν μέλος μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα με τα αγαπημένα σας μέλη, την Φιλική Λίστα. Για να βάλετε μέλη στην Φιλική Λίστα, μπείτε στο Προφίλ και επιλέξτε Φιλική Λίστα.

  Στο δικό σας Προφίλ εμφανίζονται όσοι σας έχουν βάλει στη Φιλική τους Λίστα. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι Fans (θαυμαστές) σας.

  Αν βάλετε κάποιο μέλος στη Φιλική σας Λίστα, τότε στο Προφίλ του θα δείτε οτι έχετε καταχωρηθεί ως Fan αυτού του μέλους.

  Με άλλα λόγια: Υπάρχουν κάποιοι που "θαυμάζετε" (Φιλική Λίστα) και κάποιοι που σας "θαυμάζουν" (Fans). Αυτό είναι όλο...

  κορυφή

  Γιατί μειώθηκαν οι Χρυσές μου Νότες;

  Για λόγους συντήρησης πολλές φορές διαγράφονται topics στο Forum, δημοσιεύσεις (σπάνια), αγγελίες, links κλπ. Αν σε αυτά που διαγράφονται υπάρχει και δικό σας περιεχόμενο, τότε ενδέχεται να δείτε μείωση στις Χρυσές Νότες. Επίσης, κάθε post στο Forum δεν μετράει εξίσου. Τα posts που γίνονται στην κατηγορία Ανάλαφρα, δεν μετρούν σχεδόν καθόλου. Έτσι αν ένα topic, στο οποίο έχετε συμμετάσχει, μεταφερθεί στα Ανάλαφρα, τότε οι νότες σας θα μειωθούν. Οι νότες επίσης μειώνονται, όταν διαπιστωθεί οτι το μέλος γράφει ανούσια σχόλια, με σκοπό να συγκεντρώσει - ανούσιες - χρυσές νότες. Προσοχή λοιπόν, να γράφετε ουσιαστικά σχόλια. Και μην ξεχνάτε οτι η προσφορά κάθε μέλους καθορίζεται κυρίως από τα άρθρα που στέλνει στο e-Περιοδικό.

  κορυφή