ελληνική μουσική
  200 online   ·  211.037 μέλη

  Συχνές Ερωτήσεις: Forum

  FAQ - Κεντρική
  Κατηγορίες Ερωτήσεων
  Εγγραφή & Σύνδεση
  Προφίλ Μέλους
  Παρτιτούρες
  Βοηθήστε το MusicHeaven
  Ποιοί είμαστε
  Tips n' Tricks
  Music Pages
  Forum
  Γενικοί Όροι Χρήσης
  Για καλλιτέχνες & συγκροτήματα
  Ραδιοφωνικός Σταθμός MusicHeaven
  e-Περιοδικό & Δημοσιεύσεις
  Blogs
  Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
  Γιατί σε μερικά topics τα μηνύματα δεν είναι σε τάξη;

  Ορισμένα topics κάποιες φορές θα έχετε δει οτι "χαλάνε" οπτικά. Το κείμενο εμφανίζεται αλλού, μερικές φορές το background είναι μπλε αντί για άσπρο, κάποια posts εμφανίζονται σε μικρή επιφάνεια και συρρικνωμένα, σε σημείο που να λέτε "Οπ! Τι έγινε εδώ; Έκανα κάποια ...ζημιά;;".

  Το παραπάνω γίνεται γιατί έχει γίνει λανθασμένη χρήση της ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.

  Όταν παραθέτουμε το post κάποιου άλλου μέλους πατάμε το link "παράθεση", σωστά;

  Στο κείμενο που εμφανίζεται, τα λόγια αυτού του μέλους μπαίνουν μέσα σε QUOTES. Στην αρχή μπαίνει το [QUΟΤΕ] και στο τέλος το [/QUΟΤΕ].

  Αν αυτά τα δύο tags (έτσι λέγονται) τα σβήσετε ή τα μπερδέψετε, τότε καταστρέφεται οπτικά το topic.
  Προσοχή λοιπόν στη χρήση της παράθεσης.

  Οι moderators όπου βλέπουν κάτι τέτοιο μπορούν να κάνουν edit το post που έκανε τη "ζημιά" και να διορθώνουν τα tags.

  Και κάτι άλλο σημαντικό: ΔΕΝ κάνουμε παράθεση αν απαντάμε στο ΑΜΕΣΩΣ προηγούμενο post. Είναι περιττό.

  κορυφή

  Τι είναι το Forum και ποιές δυνατότητες μου προσφέρει;

  Το Forum του MusicHeaven αποτελεί ένα χώρο που παρέχει το MusicHeaven στα μέλη του για την μεταξύ τους επικοινωνία, αλλά και την έκφραση των απόψεών τους.

  Το Forum του MusicHeaven αυτοδιοικείται από τα μέλη του βάση κανόνων για την τήρηση των οποίων είναι υπεύθυνα τα ίδια τα μέλη του.

  Οι συζητήσεις πρέπει να κρατιούνται σε κόσμιο επίπεδο, με σεβασμό στην προσωπικότητα όλων των μελών και με στόχο την ισότιμη και δημοκρατική διατύπωση ιδεών για το καλό της Τέχνης και του Πολιτισμού.

  Το Forum παρέχει τις ακόλουθες δυνατότητες:
  - Δημιουργία νέων θεμάτων (topics)
  - Απάντηση σε ήδη υπάρχοντα θέματα
  - Διόρθωση των απαντήσεών σας
  - Παρακολούθηση θεμάτων που εσείς επιλέγετε και αποστολή email όταν υπάρχουν νέα μηνύματα σε αυτά.
  - Αναζήτηση σε υπάρχοντα θέματα που ίσως λύσουν αρκετές απορίες σας.

  κορυφή

  Τι πρέπει να προσέχω όταν στέλνω μηνύματα στο Forum;

  Η ύπαρξη κανόνισμών έχει σκοπό να διατηρήσει το Forum σε υψηλό επίπεδο και όχι να περιορίσει τις δυνατότητες των μελών στην έκφραση των απόψεων τους. Προκειμένου λοιπόν να είναι αρμονική η λειτουργία του Forum, απαιτείται να τηρούνται οι ακόλουθοι κανονισμοί:

  1. Απαγορεύεται η προσβολή των Θείων, η αποστολή εθνικιστικών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών, σεξιστικών και ομοφοβικών μηνυμάτων και η αποστολή υλικού που υπόκειται σε copyright ή σκοπεύει στην διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών.
  2. Απαγορεύεται η αποκλειστική χρήση ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ γραμμάτων.
  3. Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση greeklish, όποτε αυτό είναι δυνατό.
  4. Απαγορεύεται η διάδοση ψευδών ειδήσεων ή η δημιουργία θεμάτων με τίτλο που παραπλανεί τους χρήστες σε σχέση με το περιεχόμενο του μηνύματος που ακολουθεί.
  5. Πρέπει να αποφεύγεται η δημιουργία νέων θεμάτων με περιεχόμενο που ήδη καλύπτεται από άλλο θέμα. Επειδή ασφαλώς δεν είναι εύκολη η αναζήτηση μέσα σε όλα τα posts που έχουν σταλεί ως τώρα, συνίσταται η αναζήτηση ανάμεσα στα πιο πρόσφατα posts.
  6. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η προβολή οποιασδήποτε παραπομπής (link) στο Διαδίκτυο σε σελίδες που έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα ή περιλαμβάνουν περιεχόμενο που δεν τηρεί τους κανόνες της πρότασης 1. Σε περίπτωση που θέλετε να προτείνετε μια παραπομπή που νομίζετε ότι μπορεί να εμπίπτει στα παραπάνω ή παραπομπή που εμπίπτει στα παραπάνω, αλλά πιστεύετε ότι θα ήταν χρήσιμο να έχουν γνώση τα μέλη του MusicHeaven.gr, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους συντονιστές του Forum.
  7. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αποστολή μηνυμάτων σε μέλος που θίγουν κατ΄ οιοδήποτε τρόπο την προσωπικότητα και την υπόσταση του μέλους αυτού. Κάθε γνώμη, όσο ακραία και αν είναι, πρέπει να ακουστεί, αλλά χωρίς τη χρήση προσβλητικών εκφράσεων και ανήθικου λεξιλογίου.
  8. Πρέπει να αποφεύγονται οι συζητήσεις σε άλλη γλώσσα από την ελληνική. Eπιτρέπεται η μεμονωμένη χρήση λέξεων/προτάσεων σε ξένη γλώσσα.
  9. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων (τηλέφωνα, διευθύνσεις, ονοματεπώνυμα) άλλων μελών χωρίς την άδειά τους.
  9. Κάθε μέλος όταν ξεκινά κάποιο νέο topic πρέπει να επιλέγει την κατάλληλη κατηγορία που θα το εντάξει. Πχ. είναι λάθος ένα topic με τίτλο "Ο νέος δίσκος του καλλιτέχνη Χ" να μπει στην κατηγορία "Συναυλίες". Πρέπει ασφαλώς να μπει στην κατηγορία "Δισκογραφία".
  10. Κάθε μέλος έχει την υποχρέωση να σέβεται τις παρατηρήσεις και τις αποφάσεις των συντονιστών και να συμμορφώνεται με αυτές.

  κορυφή

  Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω στην εξέλιξη και πρόοδο του Forum;

  Η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για να κρατηθεί το Forum ζωντανό και οι συζητήσεις να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων μας, ώστε να νιώθουμε το Forum αυτό σαν το διαδικτυακό μας σπίτι. Προκειμένου να γίνει το τελευταίο χρειάζεται, πέρα από την τήρηση των παραπάνω κανονισμών, τα μέλη του MusicHeaven να προσπαθούν να βοηθούν από μόνα τους στην πρόοδο του Forum...

  1. Βοηθώντας τα νέα μέλη
  2. Κάνοντας προτάσεις για την αναβάθμιση του Forum
  3. Φροντίζοντας να γράφουν σαφή και ουσιώδη μηνύματα, ώστε να γίνονται άμεσα κατανοητά από τους αναγνώστες. Ο τίτλος κάθε μηνύματος πρέπει να είναι κατατοπιστικός και σχετικός με το περιεχόμενό του.
  4. Δημοσιεύοντας τα μηνύματα στις κατάλληλες κατηγορίες.
  5. Έχοντας χιούμορ!
  6. Σεβόμενοι τους συντονιστές και τις υποδείξεις τους.

  κορυφή

  Ποιοί γίνονται συντονιστές (moderators) ;

  Συντονιστές μπορεί να γίνουν μέλη του MusicHeaven.gr που δεν έχουν πέσει σε κανένα παράπτωμα, δεν είναι συντονιστές άλλων παρεμφερών φόρα στο Διαδίκτυο και έχουν συνεισφέρει τουλάχιστον 100 μηνύματα στο Forum. Οι συντονιστές ορίζονται από τον administrator (Jorge), όποτε αυτός το κρίνει απαραίτητο. Παρόλ' αυτά κάποιος που επιθυμεί να γίνει συντονιστής, μπορεί να αυτοπροταθεί στον administrator χωρίς κανένα δισταγμό.

  κορυφή

  Είμαι συντονιστής (moderator). Τι υποχρεώσεις έχω;

  Οι κανονισμοί που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν και για τους moderators, οι οποίοι είναι και θεωρούνται μέλη με αποδεδειγμένη προσφορά, κύρος και είναι άξια σεβασμού από όλους. Η παρουσία και η συμμετοχή τους είναι άκρως απαραίτητη στην εξέλιξη του Forum και τα υπόλοιπα μέλη οφείλουν να τους βοηθούν στο έργο τους.

  Οι moderatοrs έχουν κάποιες υποχρεώσεις και αρμοδιότητες, με την χαλαρή όμως έννοια του όρου, μια και το MusicHeaven πρέπει να αποτελεί χώρο χαλάρωσης για όλους. Γενικά, οι moderators μιας κατηγορίας είναι επιθυμητό να:

  1. επισκέπτονται τακτικά το Forum και να βλέπουν τα νέα μηνύματα της κατηγορίας τους.
  2. λύνουν τις απορίες των άλλων μελών, εφόσον γνωρίζουν.
  3. διατηρούν ένα όμορφο κλίμα συζήτησης και να προσπαθούν να δίνουν σαφείς απαντήσεις.
  4. βρίσκουν και να προσκαλούν άτομα (από άλλα forums ή sites) που πιθανώς ενδιαφέρονται για τα θέματα της κατηγορίας τους.
  5. προσπαθούν να δημιουργούν νέα θέματα
  6. διαγράφουν μηνύματα όταν αυτά α) είναι έντονα προσβλητικά ή χυδαία, β) έχουν αποσταλεί δύο φορές, γ) περιέχουν συνδέσμους με περιεχόμενο που εμπίπτει στους περιορισμούς (βλ.παραπάνω). Δεν επιτρέπεται να διαγράφουν μηνύματα παρά μόνο όσα εμπίπτουν στα παραπάνω.
  7. κλειδώνουν συζητήσεις όταν τα μέλη που συμμετέχουν έχουν παρεκτραπεί και μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο κάτι τέτοιο.
  8. μετακινούν θέματα που ανήκουν σε άλλη κατηγορία
  9. τροποποιούν τίτλους μηνυμάτων που δεν είναι στα ελληνικά, που είναι μόνο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή που δεν είναι συντακτικά ή ορθογραφικά σωστοί.

  Οι moderators δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να εκμεταλλεύονται τις "εξουσίες" που τους δίνει ο τίτλος τους. Αν κάποιος moderator θεωρεί πως δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, οφείλει να ενημερώσει τον administrator, ώστε αυτός να τον αντικαταστήσει. Η ενημέρωση πρέπει να γίνει έγκαιρα, ώστε να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο Forum.

  κορυφή

  Πως βάζω κάποιο attachment στο μήνυμά μου;

  1. Πατάτε το κουμπί Attachments που βρίσκεται κάτω από πεδίο κειμένου
  2. Ανοίγει νέο παράθυρο
  3. Πατάτε Browse και επιλέγετε το attachment από τον υπολογιστή σας.
  4. Πατάτε "Επισύναψη" και περιμένετε μέχρι το αρχείο να εμφανιστεί στη δεξιά στήλη
  5. Βάζετε αν θέλετε και άλλα attachments μέχρι 150ΚΒ συνολικά
  6. Πατάτε ΟΚ και το παράθυρο των attachments κλείνει.
  7. Τα attachments έχουν μείνει στη μνήμη και αφού γράψετε το κείμενό σας και πατήσετε το αποστολή, αυτά θα εμφανιστούν.

  κορυφή

  Γιατί κάποιες από τις λέξεις της καταχώρησης μου έχουν αντικατασταθεί από ******;

  Κάποιες λέξεις είναι πιθανόν να μην εμφανίζονται στα μηνύματά σας, επειδή η χρήση τους δεν συμφωνεί με τους κανόνισμούς του Forum (πχ μπορεί να είναι άσεμνες). Αν στα μηνύματα σας υπάρχουν τέτοιες λέξεις θα αντικασταθούν με τους χαρακτήρες: ****..

  Ο παραπάνω περιορισμός ισχύει για όλους τους χρήστες και γίνεται αυτόματα.

  κορυφή

  Τι είναι τα posts αρνητικής αξιολόγησης;

  Για να διατηρείται τάξη και κλίμα διαλόγου στο Forum, οι moderators έχουν τη δυνατότητα να δίνουν αρνητική αξιολόγησης σε posts που παραβαίνουν τους κανόνες του Forum ή είναι άσχετα με το θέμα της συζήτησης και δυσκολεύουν το διάλογο. Πολλές φορές αρνητική αξιολόγηση δέχονται και posts που απαντούν σε posts που έχουν δεχθεί προηγουμένως αρνητική αξιολόγηση. Τα μηνύματα αρνητικής αξιολόγησης δεν εμφανίζονται εξαρχής μέσα στη συζήτηση, υπάρχει όμως σχετική ένδειξη που επιτρέπει την προβολή του μηνύματος, μετά από κλικ.

  κορυφή