ελληνική μουσική
    530 online   ·  210.830 μέλη
    Για την ακρίβεια έχουμε τέσσερις ανθρώπους που συγκατοικούν σε ένα φθινοπωρινό δίσκο. Ο Κώστας Λειβαδάς κάθεται στο πιάνο, ο Θοδωρής Γκόνης βουτάει την πένα στη σκέψη του, η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει το πάθος της και η Σύρμω Κεκέ αφηγείται το υγρό μελάνι που ποτίζει το χαρτί.
    Έχω Άνθρωπο
    Γράφει ο John Deos (Deos)
    33 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 10 Οκτ 2007
    Κάθε τραγούδι αποτελεί μια ιστορία κι εκείνη μια εικόνα ζωής. Λόγος και μουσική δένουν ιδανικά μεταξύ τους. Οι συνθέσεις του Κώστα Λειβαδά με τους στίχους και τα κείμενα του Θοδωρή Γκόνη, πλάθουν ένα ενιαίο, γοητευτικό σύνολο.

    Η μουσικοθεατρική παράσταση «Έχω άνθρωπο» με τραγούδια των Λειβαδά - Γκόνη που ερμήνευσε η Γιώτα Νέγκα και κείμενα του Θοδωρή Γκόνη που αφηγήθηκε η ηθοποιός Σύρμω Κεκέ, παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα στο Ζυγό, δημιουργώντας μεγάλη αίσθηση και κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές.

    Δώδεκα τραγούδια της παράστασης βρίσκουν την ιδανική τους ερμηνεύτρια στη Γιώτα Νέγκα, μια σπουδαία φωνή τεραστίων διαστάσεων ευέλικτη τόσο στο λαϊκό και ρεμπέτικο χώρο όσο και σε τραγούδια τζαζ αποχρώσεων.

    Στο άλμπουμ επίσης συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός σε ντουέτο με τη Γιώτα Νέγκα στην εκδοχή του μύθου της «Μηλίτσας» και ο Σταμάτης Κραουνάκης που ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο το «Μπλου μπερντ». Εκτός από τα καινούρια τραγούδια, υπάρχει μία νέα εκτέλεση του συγκινητικού «Θερμοσίφωνα».
    Έχω Άνθρωπο

    Χαρακτηριστική είναι επίσης η συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα που παίζει κιθάρα σε δύο τραγούδια και της Ελένης Τσαλιγοπούλου στα φωνητικά.

    Στο πολυσέλιδο ένθετο του άλμπουμ περιλαμβάνονται όλα τα κείμενα και οι στίχοι όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν στην παράσταση του Ζυγού.

    Το «Έχω άνθρωπο» είναι ένα άλμπουμ με τραγούδια που πριν ηχογραφηθούν δοκιμάστηκαν ζωντανά στο κοινό, το οποίο τα αγκάλιασε και τα επιδοκίμασε. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στον τύπο για τις παραστάσεις του χειμώνα: «…είναι σπάνιο ολοκαίνουρια τραγούδια… να προκαλούν άμεσα συγκίνηση ή χειροκρότημα και πάνω απ’ όλα συμμετοχή. Κι όμως τα τραγούδια βρήκαν ήδη ανθρώπους…»

    Να σημειωθεί ότι η παράσταση «Έχω άνθρωπο» προγραμματίζεται να παιχτεί ξανά από τον Οκτώβριο στο Gazarte.


    Εν αναμονή να ζήσουμε τα τραγούδια, να αισθανθούμε την ερμηνεία, να συμμετέχουμε στον προβληματισμό των δημιουργών..




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #9825   /   10.10.2007, 07:13   /   Αναφορά
    όσο ζει κανείς μαθαίνει..... ;-)
    #9828   /   10.10.2007, 09:44   /   Αναφορά
    Δεν εχω ακουσει ακομα το δισκο αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ αξιολογη δουλεια γιατι αφενος υπαρχει το τρομερο διδυμο Λειβαδα-Γκονη στη δημιουργια και αφετερου η πολυ καλη και εκφραστικοτατη φωνη της Γιωτας Νεγκα.Ειναι σιγουρα κατι διαφορετικο διοτι περιεχει και το στοιχειο της αφηγησης.Αναμενουμε στα ακουστικα μας!
    #9831   /   10.10.2007, 12:52   /   Αναφορά
    Γιάννη μου, πολύ ωραία παρουσίαση!

    Θα ήθελα λίγες περισσότερες λεπτομερειες, γιατί τώρα με την περιέργεια που μου κινησες, πού να τρέχω να βρω το δίσκο!!!!!!!



    αααααααααααχ

    Φιλιάααααα!!!!!!!!!
    #9832   /   10.10.2007, 13:01
    Nomizw to diafhmize sto arlter(an den kanw lathos) .... poly wraia fwnh exei!!!

    #9842   /   10.10.2007, 17:38   /   Αναφορά
    Το «Έχω άνθρωπο» παρουσιάζεται για ένα διήμερο, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο POLIS stage, Πέτρου Ράλλη 18, τηλ. 210 3476316. Μαζί με την Γιώτα Νέγκα, τον Κώστα Λειβαδά και τη Σύρμω Κεκέ, ως guest συμμετέχουν: η Ελένη Τσαλιγοπούλου (20/10), ο Παντελής Θαλασσινός (19/10) και ο Σταμάτης Κραουνάκης (20/10).
    #9843   /   10.10.2007, 19:31   /   Αναφορά
    Δεν είχα ακούσει για την παράσταση αλλά θα ήθελα πολύ να πάω, μια και θαυμάζω πολύ την Γιώτα Νέγκα, η οποία είναι από τις λίγες φωνές που καθηλώνουν! Πάμε; :) Ευχαριστούμε δέος!
    #9853   /   11.10.2007, 12:20   /   Αναφορά
    Την μουσικοχορευτική παράσταση "Έχω άνθρωπο" την είχα δεί, όταν παιζόταν στον "Ζυγό". Είναι καταπληκτική και αξίζει πραγματικά να την δεί κανείς. Σε μαγεύει και σε ταξιδευαι ταυτόχρονα. Η φωνή της Νέγκα είναι θαρρείς η ιδανική για να σε συνεπαίρνει. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω και τους καταξιωμένους μουσικούς της παράστασης οι οποίοι πραγματικά παίζουν με την ψυχή τους, τα καλογραμμένα κείμενα, τους άμεσους στίχους ντυμένους εξαίσια με την μουσική και την καθηλωτική ερμηνεία της Νέγκα, την ταλαντούχα ηθοποιό Κεκέ!

    Αξίζουν συνχαρητήρια σε όλους τους συντέλεστές της παράστασης, είναι καλοδουλεμένη πάντως κρίνοντας απο το αποτέλεσμα, αν και το ενχείρημα για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας παράστασης είναι σίγουρα πολύπλοκο και δύσκολο.



    Θα πάω να την ξαναδώ, αξίζει τον κόπο!
    #9921   /   16.10.2007, 22:45   /   Αναφορά
    Έχω ακούσει πολλά από αυτό το δίσκο.Η Γιώτα νέγκα είναι εξαιρέτική φωνή και ελπίζω πως θα μας χαρίσει πολλά στο μέλλον.