ελληνική μουσική
398 online   ·  209.861 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

Σωκράτης Σινόπουλος

Σωκράτης Σινόπουλος, ο κορυφαίος εκπρόσωπος στην Eλλάδα της πολίτικης λύρας...
Σωκράτης Σινόπουλος
Γράφει το μέλος Eustachio (darbukaboy) / 3 άρθρα στο MusicHeaven
Δευτέρα 15 Οκτ 2007
Ο Σωκράτης Σινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στραμμένος αρχικά προς την ευρωπαϊκή δυτική μουσική.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος της Βυζαντινής χορωδίας του Χρήστου Τσιαμούλη. Στα 14 του γνώρισε το Ross Daly και ξεκίνησε τη μελέτη του πάνω στην πολίτικη λύρα, συμμετέχοντας ένα χρόνο μετά στο Μουσικό Συγκρότημα "Λαβύρινθος" λαβαίνοντας μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες και ηχογραφήσεις.

Το 1997 ολοκλήρωσε τις μουσικολογικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Παράλληλα με την εξάχρονη παραμονή του στο "Λαβύρινθο" ο Σωκράτης είχε ενεργό μουσική δράση σε συγκροτήματα με επίκεντρο τη δημοτική Ελληνική, τη Βυζαντινή, την κλασσική οθωμανική μουσική, την Jazz και το ρεμπετικο. O Σωκράτης Σινόπουλος, εκτός από το ότι είναι κορυφαίος εκπρόσωπος στην Eλλάδα της πολίτικης λύρας, έχει ασχοληθεί εδώ και πολλά χρόνια με το πολίτικο λαούτο. Aπό τη μια ερευνά τον παλαιό τρόπο παιξίματος αυτού του οργάνου, και από την άλλη, διαμορφώνει έναν δικό του ήχο, με βάση τα ακούσματα που έχει από άλλα όργανα της ίδιας παράδοσης, που ακούγονται περισσότερο σήμερα.

Εν κατακλείδι, ο σπουδαιότερος Έλληνας δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας ο οποίος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου ο οποίος από μικρή ακόμη ηλικία μπήκε στο μαγικό κόσμο της μουσικής-ανατολικής και δυτικής-και γαλουχήθηκε σε ποικίλα μουσικά ιδιώματα καταλήγωντας σήμερα να έχει διαμορφώσει το δικό του προσωπικό ύφος το οποίο είναι αναγνωρισμένο τόσο στον ελληνικό μουσικό χώρο όσο και σε αυτόν της ευρύτερης ανατολής.

Tags
Μουσικά Είδη:JazzΚαλλιτέχνες:Ross DalyΣωκράτης ΣινόπουλοςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#9904   /   15.10.2007, 13:38   /   Αναφορά
Εκπληκτικός μουσικός και πολύ καλό παιδί. Μουσικούς σαν τον Σωκράτη θα έπρεπε να τους ξέρει όλος ο κόσμος!
#9907   /   15.10.2007, 17:07   /   Αναφορά
Το ηχόχρωμα του Σωκράτη Σινόπουλου είναι μοναδικό. Πραγματικό στολίδι η συμμετοχή του σε κομμάτια άλλων συναδέλφων του και σπουδαίες μουσικά οι στιγμές που ερμηνεύει μόνος του είτε δισκογραφικά, είτε "ζωντανά" σε κάποια συναυλία. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ώστε να έχω άποψη για τον χαρακτήρα του, όμως αισθάνομαι οικειότητα από όσα έχω προσλάβει από το παίξιμό του...
#9929   /   17.10.2007, 16:57   /   Αναφορά
Μπραβο Σταθη μου...Πολυ ενδιαφερον!
#24784   /   01.07.2012, 12:26   /   Αναφορά

Κορυφαίος ο άνθρωπος!Σεβασμός!