ελληνική μουσική
    417 online   ·  210.845 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Καινούριο Σπίτι;

    Μην ανησυχείτε, το αναλαμβάνει η Δήμητρα! Ένας ολοκαίνουριος δίσκος από τη Δήμητρα Μαστορίδου μας θυμίζει ότι υπάρχει ακόμα ο ήχος της ποπ...
    Καινούριο Σπίτι;
    Γράφει ο John Deos (Deos)
    33 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 03 Μαρ 2008
    Τι έχει προηγηθεί πριν το πρώτο της δισκογραφικό βήμα;
    Η αγάπη της Δήμητρας για το τραγούδι την σπρώχνει πρώτα στο Ωδείο Φ. Νάκας για τα θεωρητικά της μουσικής. Μετά σπουδάζει κιθάρα και στη συνέχεια κάνει μαθήματα φωνητικής με την Julie Masino, την Solomon Caren και την Λουκία Φρατσέα.

    Πρωτοεμφανίζεται με τη στιχουργική ιδιότητα στο Α’ ανανεωμένο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης (2005) με το «Τραγούδια παλιά» σε μουσική και ερμηνεία Τάσου Χαρανιά. Το τραγούδι διακρίνεται. Συνεχίζει και γράφει στίχους βιωματικούς, στιγμές αληθινές που τις ζυμώνει με την φαντασία της και πλάθει ιστορίες. Τις κάνει τραγούδια και τις τραγουδά.

    Καινούριο Σπίτι;

    Ήρθε η ώρα της πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδοποιού να κάνει το ντεμπούτο της με το δίσκο «Καινούργιο σπίτι».

    Μας χαρίζει 12 τραγούδια, "12 δωμάτια" όπως συνηθίζει να λέει, "μέσα σε ένα ολοκαίνουριο σπίτι" - cd. Ένα πραγματικό στεγαστικό δάνειο γίνεται η αφορμή για να μας παρασύρει η Μαστορίδου στις δικές της νυχτερινές ιστορίες, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον μας 12 φορές, όσα και τα τραγούδια. Χτίζει ένα καινούριο σπίτι, το χρωματίζει, το επιπλώνει και σαν καλή οικοδέσποινα μάς καλεί να μας φιλοξενήσει.

    Στο δίσκο συμμετέχει φιλικά η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε, τραγουδώντας το «Άνοιξη θα μπει».
    Η Μαστορίδου δημιουργεί στίχους και μουσική στις ιστορίες της, εκτός από το τραγούδι «Εύα και χώμα» όπου τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Σταθόπουλος.

    Καινούριο Σπίτι;

    Την επιμέλεια παραγωγής έκανε ο Άγγελος Σφακιανάκης, ενώ την ενορχήστρωση ο Βαγγέλης Σπανακάκης, γνωστός τραγουδοποιός της δεκαετίας '90 (Θα με ψάχνεις, Κιβωτός κλπ). Ο δίσκος ακούγεται πολύ ευχάριστα και ο ήχος θυμίζει κάτι από Μπλε και Ηρώ.

    Το οπισθόφυλλο δείχνει 12 κουδούνια πολυκατοικίας και στο καθένα αναγράφεται ο τίτλος του κάθε τραγουδιού. Σε όποιο και να χτυπήσετε θα σας μιλήσει η Δήμητρα, ή καλύτερα θα σας τραγουδήσει.
    Μόλις χτύπησα στο 6ο, το Καινούριο Σπίτι! Καλωσήρθατε..

    Περισσότερα: http://www.myspace.com/dimitramastoridou




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #12171   /   03.03.2008, 15:38   /   Αναφορά
    Καλό ακούγεται....Αφού κάνει και την παραγωγή ο Άγ.Σφακιανάκης...σίγουρα δε θα είναι κανα σκουπίδι!
    #12172   /   03.03.2008, 18:35
    Το έχω πάρει το cd και είναι πολύ καλό.Δεν με ενθουσίασε τόσο η μουσική όσο ο στίχος στα τραγούδια της.Είναι πολύ καλή και περιμένω και ανάλογη συνέχεια.

    #12669   /   30.03.2008, 12:45   /   Αναφορά
    Περιποιημένη δουλειά το cd της!!!!Δεοντα που καλο το κειμενο σου!:)