ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997
    Sarah Brightman ή αλλιώς "άγγελος της μουσικής" ή αν προτιμάτε, η Νο 1 σοπράνο όλων των εποχών. Τίτλοι που επάξια έχει κερδίσει η σημαντική καλλιτέχνιδα μέσα απο την 30χρονη πορεία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα.
    Symphony - Sarah Brightman
    Γράφει ο Κωνσταντίνος (cross)
    6 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 03 Απρ 2008
    Mετά απο τέσσερα χρόνια προετοιμασίας,παρουσιάζει το νέο άλμπουμ,με τον συμβολικό τίτλο''Symphony''.

    Μια ''συμφωνία''που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα στύλ μουσικής,απο το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα. Όπερα,classical crossover,vocal Pop,εναρμονισμένα με gothic στοιχεία.Η έβδομη δισκογραφική συνεργασία της με τον Frank Peterson στην παραγωγή,και την συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου με διευθυντές τους Paul Bateman,Steve Sidwell και Mike Reed,να ερμηνεύει σπουδαίες μουσικές των F.Peterson, T.Schwarz, M.Meissner, M.Himmelsbach, S.Kloss, A.Nowak, J.Stolle, T.Stolle, F.Sartori, A.Claxton, E.Lind, M.Soltau, D.Warren, P.Cordel, C.Heusmann, K.Hirschburger, P.Mascagni, J.A.Luhrs. Συμμετέχουν οι Metropolitan Voices-Annie Skates/Crouch End Choir-James Fitzpatrick. Καλεσμένοι της,ο Andrea Bocelli,με τον οποίο τραγουδά ξανά 12 χρόνια μετά απο το πολύ επιτυχημένο''Time To Say Goodbye'', o Paul Stanley,κιθαρίστας και τραγουδιστής των Kiss, o Iταλός τενόρος Alessandro Safina και ο Αργεντίνος κόντρα-τενόρος Fernando Lima.

    Να σημειώσω ότι για πρώτη φορά τραγουδάει στα Γερμανικά.

    Τα φώτα σβήνουν, το φώς των κεριών γεμίζει την ατμόσφαιρα και η μουσική ξεκινά...
    Symphony - Sarah Brightman
    1.Gothica:εισαγωγικό instrumental κομμάτι που μας εισαγάγει σε έναν παράξενο σκοτεινό τόπο,που ''κατοικούν''απολιθωμένα γοτθικά πλάσματα.

    2.Fleurs Du Mal: δυναμική έναρξη με ένα καθαρά gothic κομμάτι,και την Sarah να μετατρέπεται σε ηχοχρωματικό χαμαιλέωντα και να δίνει ένα νέο στίγμα στην μέχρι τώρα πορεία της(το οποίο θα συνεχιστεί και εκτός άλμπουμ,στην horror/rock opera: Repo! The Genetic Opera,με την ίδια στο ρόλο της τυφλής Mag, που βγαίνει στις αίθουσες πιθανότατα μέσα στον Μαίο).

    3.Symphony: μια συμφωνική μπαλλάντα,που σε μεταφέρει απο το σκοτάδι στο φώς.

    4.Canto Della Terra: μια διασκευή στο γνωστό κομμάτι του Andrea Bocelli, σε ένα πρωτότυπο ντουέτο με τον ίδιο στα ρεφραίν και την Sarah στα κουπλέ και στο δεύτερο-τρίτο ρεφραίν.

    5.Sanvean: το σκοτάδι επανέρχεται με τους εντυπωσιακούς βοκαλισμούς της Brightman και την εναλλαγή των ηχοχρωμάτων της,σε μια απο τις πιο μελαγχολικές και δραματικές στιγμές του άλμπουμ.

    6.I Will Be With You (Where The Lost Ones Go): το δεύτερο ντουέτο, με τον Paul Stanley. Ένα πανέμορφο κομμάτι, το οποίο κυκλοφόρησε πρώτα σε ντουέτο με τον Chris Thompson και συμπεριλήφθηκε και στο soundtrack της ταινίας ''Pokemon 10''.

    7.Schwere Traume: μια απο τις πολλές οπερατικές στιγμές του άλμπουμ οδηγεί τον ακροατή και πάλι στο γοτθικό σκότος.Μια γαλήνια ερμηνεία που σε καθηλώνει.

    8.Sarai Qui: ο Alessandro Safina στο τρίτο ντουέτο του άλμπουμ. Αλλάζουν ξανά τα συναισθήματα με ένα δυναμικό κομμάτι,στο στύλ των παλαιότερων αγγλο-ιταλόφωνων ντουέτων της Brightman.

    9.Storia D'amore: μια ιστορία αγάπης ξετυλίγεται μπροστά στον ακροατή, σε μια απο τις πολύ ρομαντικές στιγμές του άλμπουμ, που απο το πρώτο δευτερόλεπτο σε συνεπαίρνει με το σόλο βιολί και την αγγελική φωνή.

    10.Let It Rain: μια ρυθμική μπαλλάντα με ''βροχερό'' περιεχόμενο που υπογραμμίζει την Pop πλευρά της καλλιτέχνιδας.

    11.Attesa: μια δυναμική άρια έρχεται για να ''ταξιδέψει''τον ακροατή και να τον κάνει να υποκλιθεί για άλλη μια φορά μπροστά σε μια μεγάλη φωνή. Η κορύφωση του άλμπουμ.

    12.Pasion: Το τέταρτο ντουέτο, με τον Fernando Lima. Μια ''λατινοαμερικάνικη''χροιά δίνεται στο άλμπουμ μέσα απο μια διαφορετική μπαλλάντα,που συμβαδίζει με την ποικιλομορφία του,και δίνει μια ρομαντική στιγμή λίγο πριν το κλείσιμο.
    13.Running: ένα crossover κομμάτι, στο στύλ του ''A Question Of Honour'', βασισμένο στο Jupiter. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έναρξη του πρωταθλήματος στίβου τον Αύγουστο του 2007, στην Osaka. Ένα,επίσης ιδιαίτερο κομμάτι, όπως και όλα τα τραγούδια άλλωστε.

    FINALE: Μετά απο σιωπή ενός λεπτού, ακολουθεί ένα θεαματικό επικό φινάλε,με την ορχηστρική εκδοχή του ''Fleurs Du Mal''.

    Με το που τελειώνει το άλμπουμ θέλεις αμέσως να το ξανακούσεις. Σε αφήνει με ανάμικτα συναισθήματα, όπως και το περιεχόμενο. Μια δυναμική επιστροφή απο την Νο 1 σοπράνο όλων των εποχών, που δεν πρέπει να λείπει απο καμιά σοβαρή δισκοθήκη.

    Κυκλοφόρησε στην Ευρώπη στις 17 Μαρτίου. Πιθανότατα θα υπάρξει και ένα DVD απο την συναυλία-παρουσίαση του άλμπουμ, που έγινε στον ναό St.Stephen's στη Βιέννη.

    Επίσης μέσα στον Απρίλιο ή Μάιο θα κυκλοφορήσει και το soundtrack του''Repo!the genetic opera''.

    Καλή ακρόαση!

    Tags
    Μουσικά Είδη:PopΌπεραΚαλλιτέχνες:Chris ThompsonAndrea BocelliKissSarah BrightmanΜουσικά Όργανα:βιολί



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #12794   /   03.04.2008, 13:29   /   Αναφορά
    Ε όχι και Νο 1 σοπράνο όλων των εποχών! Θα τρίζουν τα κόκκαλα της Κάλλας...
    #12804   /   03.04.2008, 20:50
    Μήπως το παρακάναμε με τη φωνή της κοπέλας; Απλά έχει μια εξαίσια φωνή! Ε, όχι και να τη συγκρίνουμε με τη Κάλλας! Χωρίς να θέλω να θίξω τη φωνή της...!

    #12795   /   03.04.2008, 15:06   /   Αναφορά
    Σιγουρα θα ειναι τρομερο αλμπουμ και σιγουρα θα παω να το αγορασω αλλωστε ειναι απο τις αγαπημενες μου φωνες
    #12796   /   03.04.2008, 15:58   /   Αναφορά
    Δεν μου αρέσει να γίνομαι κριτικός αλλά και η ποιητική αδεία έχει τα όρια της...

    α) Νο. 1 σοπράνο όλων των εποχών;! Ούτε στο τοπ 10.

    β) Γοτθικά πλάσματα;! Δεν ήξερα ότι ένα πλάσμα μπορεί να είναι γοτθικό!

    γ) Γοτθικό σκότος και γαλήνια ερμηνεία πως ακριβώς παντρεύονται;

    δ) Χαμαιλέωντας --> ΧαμαιλέΟντας

    Γενικά, καλό θα ήταν άρθρα που μπαίνουν στην πρώτη σελίδα του Μusicheaven να είναι λίγο πιο προσεγμένα.



    ΥΓ: Μου αρέσει η φωνή της Brightman αν και υπάρχουν πολλές άλλες που θα προτιμούσα πριν από αυτήν. Πρόσφατα είδα ένα βίντεοκλιπ που έχει γυρίσει για την άρια "Άβε Μαρία" και αναγούλιασα...Καλυμένη από χρυσόσκονη, ημίγυμνη, να τραγουδάει...ΟΟΟΟΟΟΚ!
    #12797   /   03.04.2008, 16:09
    Βλέπω ότι είσαι ο δεύτερος που στέκεται στο ''Νο1 σοπράνο''.Προφανώς δεν γνωρίζεις γι'αυτό τα λές αυτά.Η Brightman είναι η Νο1 σοπράνο όλων των εποχών σε δισκογραφικές πωλήσεις.Δεν το έβγαλα απ'το μυαλό μου,έτσι είναι.Ό,τι λές παρακάτω είναι μέσα στο concept του εξωφύλλου.Ακολουθείται μια ιστορία την οποία παρουσίασα εν συντομία σε αυτά που διάβασες.Το πώς συνδυάζονται όλα αυτά?...μα αυτή είναι και ''μαγεία''του άλμπουμ.Απο εκεί και πέρα είναι θέμα προσωπικού γούστου και τίποτα παραπάνω.




    #12798   /   03.04.2008, 16:18
    Προφανώς και όλα είναι θέμα γούστου. Στάθηκα στο φιλολογικό του θέματος, δεδομένου ότι ανάμεσα στο γοτθικό σκότος και την γαλήνεια ερμηνεία υπάρχει μια θεμελιώδης εννοιολογική αντίφαση...Αυτή είναι η αίσθηση μου τουλάχιστον.



    Τέλος, δεν νομίζω πως ειδικά οι λυρικοί τραγουδιστές μπορούν να κατηγοριοποιήθουν με όρους μάρκετινγκ, πωλήσεων κλπ...Τέλος είναι διαφορετικό να πείς ότι είναι η πρώτη σε πωλήσεις σοπράνο όλων των εποχών και εντελώς διαφορετικό να πείς ότι είναι η Νο. 1 σοπράνο όλων των εποχών...πάλι εννοιολογική η ένσταση μου. Για αυτό εξάλλου αναφέρθηκα σε πιο προσεγμένα άρθρα!

    #12799   /   03.04.2008, 16:44
    Σου ξαναλέω ότι είναι θέμα γούστου.Για να μην κουράζονται και οι αναγνώστες,απλά αναφέρω ότι το λυρικό τραγούδι,είναι απολύτως γήινο και προσιτό για όλους και φυσικά κατηγοριοποιείται απο τη στιγμή που υπάρχουν ειδικά τσαρτς για το κλασσικό τραγούδι(εγώ δεν στέκομαι σε πωλήσεις κλπ)Ό,τι είπα ισχύει για μένα και για πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου ακροατηρίου.Το να στέκεται κάποιος στο παρελθόν και να μην μπορεί να ξεπεράσει τα παλιά στάνταρς δεν νομίζω να βοηθάει στην εξέλιξη γενικά.Δεν εννούσα μόνο σε πωλήσεις,όταν έκανα το χαρακτηρισμό μου.Είναι πιο γενικό το σχόλιο(δικό μου και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων).(Μην πάρεις προσωπικά ό,τι είπα...)Αύτά όσον αφορά το κλασσικό μέρος,γιατί αν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί η Sarah Brightman

    θα ονομαστεί''classical crossover'',ένας όρος που συμπεριλαμβάνει κλασσικό,σύγχρονο,και την ανάμιξη αυτών των 2 ειδών.

    #12805   /   03.04.2008, 21:03
    Εσύ το έβαλες πρώτο πρώτο δε φταίμε εμείς...



    Θα ηθελε πολύ να είναι η νο 1 σοπράνο, αλά προς το παρόν είναι η νο 1 τσιρίδα.



    Εν πάσει περιπτώσει, κράτα τη στο νο 1 εφ΄όσον σ΄αρέσει τόσο πολύ, αλλά καλύτερα, για να μη χάνουν οι λέξεις το νόημά τους, όταν λέμε σοπράνο να εννοούμε τις αληθινές όπως Edita Gruberova, Maria Kallas, Angela Gheorghiu κλπ κλπ.

    Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Μάριος Φραγκούλης είναι τενόρος!!!

    #12800   /   03.04.2008, 18:45   /   Αναφορά
    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο!
    #12803   /   03.04.2008, 20:33
    Fleurs Du Mal & Canto della Terra !!



    Απίστευτα κομμάτια από απίστευτες φωνές!!



    ;))) Δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς πως η Sarah Brightman είναι φωνάρα....ασχέτως υποκειμενικού γούστου.....

    #12889   /   07.04.2008, 18:36   /   Αναφορά
    Τον απόκτησα τον δίσκο και είναι λίγο πιο πάνω από ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ!
    #13002   /   13.04.2008, 15:52
    Ετσι μπράβο την βγάλατε άσχετη την φωνάρα!