ελληνική μουσική
    774 online   ·  210.833 μέλη
    Από τα πρώτα χρόνια ακόμα οι Coldplay αποφάσισαν να δωρίζουν το 10% των εσόδων τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο μπασίστας Gyu Berryman δήλωσε: “Μπορούμε να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις του κόσμου. Για μας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και αν είναι να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη το κάνουμε με πολλή αγάπη"...
    Coldplay
    Γράφει ο Μανώλης Πασχαλίδης (ageras)
    26 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 03 Μαΐ 2008
    Με λίγα λόγια…

    Οι Coldplay σχηματίστηκαν το 1997 στο Λονδίνο από τους Chris Martin (φωνή, πιάνο), Jonny Buckland (κιθάρα), Guy Berryman (μπάσο) και Will Champion (τύμπανα). Η πρώτη τους παγκόσμια αναγνώριση ήρθε το 2000 με το single “Yellow” κι έπειτα ακολούθησε η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Parachutes” το οποίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο “Mercury”. Υποψήφιοι για το ίδιο βραβείο ήταν επίσης το 2003 και το 2005. Οι Coldplay είναι μια από της πιο εμπορικές μπάντες της νέας χιλιετίας έχοντας πουλήσει πάνω από 30,5 εκατομμύρια δίσκους. Κέρδισαν το Grammy με το single “Clocks”.

    Το ηχόχρωμα των πρώτων τους τραγουδιών είχαν επιρροή από Jeff Buckley, U2 κ.ά

    Στο άλμπουμ A Rush of blood to the head ήταν φανερή η επιρροή από George Harisson καθώς και στο X&Y από Johny Cash και Kraftwerk.

    Οι Coldplay είναι ένα συγκρότημα με φανερές κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες καθώς είναι ενεργά μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας. Έχουν πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπως στο Band Aid 20, Live 8 κ.ά

    Τον Δεκέμβριο του 2006 το συγκρότημα συνεργάζεται με τον Brian Eno για την ολοκλήρωση του 4 άλμπουμ τους το οποίο αναμένεται στα μέσα του 2008.

    Με πολλά λόγια…

    Τα μέλη του συγκροτήματος γνωρίστηκαν στο Ramsay Hall, καθώς ήταν φοιτητές στο University College London το 1996. Ο Chris Martin και o Johny Buckland ήταν τα πρώτα μέλη. Έτσι λοιπόν οι δυο τους ξεκίνησαν να κάνουν σχέδια για να φτιάξουν το συγκρότημα με ότι οικονομίες είχαν και τελικά τα κατάφεραν και έφτιαξαν τους Pectroralz. Ο Guy Berryman ο οποίος ήταν συμμαθητής με τους άλλους 2 μπήκε στο γκρουπ ωστόσο χωρίς να ξέρει τι μουσική θα παρήγαγαν(!)

    Το 1997 εμφανίζονταν σε μικρά κλαμπάκια σε συνεργασία με τοπικούς μάνατζερ. Τότε ήταν που πήραν την απόφαση να αλλάξουν το όνομα του γκρουπ και να το ονομάσουν Starfish. O Chris Martin ήρθε σε επαφή με τον Phil Harvey και του ζήτησε να γίνει ο μάνατζερ τους ο οποίος και δέχτηκε και ήταν μαζί τους μέχρι και το “A Rush of blood to the head”.
    Τελικά στις 16 Ιανουαρίου 1998 η σύνθεση της μπάντας ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του Will Champion αρχικά ως κρουστός (για την ιστορία έπαιζε και πιάνο, κιθάρα και μπάσο) και αργότερα εξελίχθηκε σε ντράμερ. Ο Time Rice-Oxley ένας κοινός τους φίλος τους παραχώρησε το όνομα της δικής του μπάντας γιατί πίστευε ότι ήταν καταθλιπτικό…το όνομα αυτό ήταν “Coldplay”. Επίσης του πρότειναν να μπει στο συγκρότημα παίζοντας πλήκτρα αλλά αυτός αρνήθηκε μια και ήταν ήδη μέλος στους Keane. (Για αυτούς θα σας πω σε άλλη δημοσίευση!!)

    Στις 18 Μαΐου 1998 κυκλοφόρησαν το Safety σε 500 αντίτυπα. Τα περισσότερα τα έδωσαν σε δισκογραφικές εταιρείες και φίλους και μόνο 50 περίσσεψαν για πώληση. Τον Δεκέμβριο υπέγραψαν στην ανεξάρτητη εταιρεία Fierce Panda. Η πρώτη δουλειά που κυκλοφόρησαν με την Fierce Panda ήταν το “Brothers and Sisters” το οποίο περιλάμβανε 3 τραγούδια που τα ηχογράφησαν σε τέσσερις μέρες τον Φεβρουάριο του 1999 και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του ιδίου έτους, σε 2500 αντίτυπα κι έτσι σιγά σιγά ο κόσμος της Μεγάλης Βρετανίας άρχισε να τους μαθαίνει και με την βοήθεια του Steve Lamacq (ραδιοφωνικός παραγωγός).

    Την Άνοιξη του 1999 οι Coldplay υπέγραψαν συμβόλαιο με την Parlophone για 5 δίσκους. Έτσι λοιπόν ηχογράφησαν το τρίτο EP με τίτλο “The blue room” σε 5000 αντίτυπα.

    Πάραυτα οι ηχογραφήσεις για αυτό το EP ήταν επεισοδιακές καθώς ο Martin έδιωξε τον Champion από το γκρουπ, αλλά αργότερα τον παρακάλεσε να επιστρέψει, και οι τύψεις του τον έκαναν να το ρίξει στο ποτό..(!!)

    Παρ’ όλα αυτά όμως έβαλαν στην άκρη τις όποιες διαφορές τους και συμφώνησαν όλοι να έχουν δημοκρατικές διαδικασίες παίρνοντας παράδειγμα από τους U2 & R.E.M και έτσι τα κέρδη θα ήταν ισομερώς κατανεμημένα καθώς επίσης θα απολυόταν όποιος θα έπινε ή θα έπαιρνε ναρκωτικά!

    PARACHUTES (1999-2001)

    Τον Μάρτιο του 1999 και αφού είχαν βγάλει κάποια χρήματα από το “The blue room” πήγαν στα Rockfield Studios με παραγωγό τον Ken Nelson.Έχοντας κυκλοφορήσει 3 EP χωρίς μία επιτυχία, δικαίωση ήρθε με το τραγούδι “Shiver” το οποίο μπήκε στο Τop 40 και έφτασε μέχρι την 35η θέση, κερδίζοντας την πρώτη τους μετάδοση στο MTV. Τον Ιούνιο του 2000 ήταν μια σημαντική στιγμή για τους Coldplay μιας και πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιοδεία. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησαν το πετυχημένο single “Yellow”, το οποίο σκαρφάλωσε στο νούμερο 4 του UK Singles Chart.

    Οι Coldplay κυκλοφόρησαν το πρώτο full-lenght άλμπουμ τον Ιούλιο του 2000 με τίτλο “Parachutes” και κατέκτησε την πρώτη θέση στα charts.Είχαν σκληρή κριτική καθώς πολλοί τους θεωρούσαν ότι αντέγραφαν τους Radiohead...
    Τα τραγούδια “Yellow” και “Trouble” μεταδόθηκαν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Parlophone είχε ποντάρει ότι θα πουλήσει 40,000 αντίτυπα όμως μέχρι τα Χριστούγεννα του 2000 είχαν πουληθεί 1,600,000 μόνο στην Μεγάλη Βρετανία.

    Το άλμπουμ προτάθηκε για το βραβείο Mercury.

    Έχοντας πετύχει πλέον στην Ευρώπη το γκρουπ αποφάσισε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ στην Β. Αμερική κι έτσι το “Parachutes” κυκλοφόρησε εκεί τον Νοέμβριο του 2000. Στις αρχές του 2001 πραγματοποίησαν την πρώτη περιοδεία στις Η.Π.Α και τον Καναδά. Επίσης εμφανίστηκαν στο Saturday night live κ.ά

    Το “Parachutes” κέρδιζε σιγά σιγά έδαφος και έγινε διπλά πλατινένιος. Οι κριτικές που πήραν ήταν πολύ καλές και κέρδισαν το βραβείο Καλύτερο άλμπουμ εναλλακτικής μουσικής, στα βραβεία Grammy.

    A Rush OF BLOOD TO THE HEAD (2001-2004)

    Οι Coldplay επέστρεψαν στο studio τον Οκτώβριο του 2001 για να ηχογραφήσουν το δεύτερο άλμπουμ τους και πάλι με τον Ken Nelson παραγωγό. Με αρκετή υπομονή και έπειτα από αρκετό καιρό κυκλοφορούν το “A Rush of Blood to the Head” τον Αύγουστο του 2002.Ο δίσκος τους χάρισε αρκετά επιτυχημένα sngles όπως το “In my place”, “Clocks” και την μπαλάντα “The Scientist”.

    Το συγκρότημα περιόδευσε για πάνω από ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2003 παίζοντας και στις 5 ηπείρους.

    Αυτός ο δίσκος απέδειξε ότι το γκρουπ ήταν φανερά ανανεωμένο από μουσικής άποψης αλλά και σχετικά με τις συναυλίες τους καθώς χρησιμοποίησαν σκηνικά και ειδικά εφε θυμίζοντας το “Elevation Tour” των U2. Παράλληλα με την περιοδεία οι Coldplay ηχογράφησαν ένα ζωντανό Cd & Dvd το “Live 2003” στο Sydney's Hordern Pavilion. Σε αυτόν τον δίσκο υπάρχει κι ένα καινούριο τραγούδι το “Moses”.

    Τον Δεκέμβριο του 2003 οι αναγνώστες του περιοδικού “Rolling Stone” τους ανέδειξαν ως το καλύτερο συγκρότημα της χρονιάς. Εκείνη την περίοδο διασκεύασαν το τραγούδι των “The Pretenders” του 1983 και συγκεκριμένα το “2000 miles” το οποίο ήταν διαθέσιμο για κατέβασμα από το επίσημο site του γκρουπ.

    Εκείνη την χρονιά ήταν το πιο δημοφιλές άλμπουμ για κατέβασμα από το ίντερνετ, του οποίου τα έσοδα πήγαν στα προγράμματα “Future Forests” & “ Stop Handgun Violence”. Το “A Rush of Blood to the Head” κέρδισε 2 βραβεία στα Grammy το 2003 και στα ίδια βραβεία του 2004 πήραν το βραβείο του δίσκου της χρονιάς χάριν στο “Clocks”. Επίσης το περιοδικό “Rolling Stone” το κατέταξε στα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών στην θέση 472.

    X&Y (2004-2006)

    Το 2004 ήταν μια ήσυχη χρονιά για τους Coldplay καθώς θέλησαν να ξεκουραστούν από την περιοδεία που είχε προηγηθεί και να ξεκινήσουν την ηχογράφηση για το 3ο τους άλμπουμ. Ο μπασίστας του γκρουπ Guy Berryman δήλωσε σχετικά με τον επερχόμενο δίσκο του γκρουπ: “Ακούμε πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, από David Bowie και Pink Floyd, μέχρι Depeche Mode, Kate Bush και Kraftwerk και φυσικά U2 ως συνήθως”. Τον Μάιο του ίδιου έτους το συγκρότημα θέλοντας να “αστειευτεί” με τους fans, έφτιαξαν ένα καινούριο τραγούδι και video το οποίο υπήρχε μόνο στο επίσημο site τους, για να γιορτάσουν τον ερχομό της κόρης του Martin, Apple, καρπός του έρωτα του με την γνωστή ηθοποιό Gwyneth Paltrow. Ο γνωστός παραγωγός Sir George Martin και ο Ken Nelson υποδύθηκαν τους Coldplay με όνομα “The Nappies” σατιρίζοντας την Rap & Glam Rock σκηνή. O Martin δήλωσε αστειευόμενος ότι την μουσική την έκανε ο Jay- Z.

    Στις 6 Ιουνίου 2005 το τρίτο τους άλμπουμ “X&Y” κυκλοφόρησε στην Μεγάλη Βρετανία και χρίστηκε ως το πιο εμπορικό άλμπουμ του 2005 κάνοντας πωλήσεις σε όλο τον κόσμο 8,3 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο προάγγελος του δίσκου ήταν το single “Speed of Sound” το οποίο κυκλοφόρησε στις 23 Μαΐου 2005.

    Το “X&Y” σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση των charts σε 22 χώρες και ήταν το 3ο άλμπουμ σε πωλήσεις “αστραπή” στην ιστορία των charts της Μεγάλης Βρετανίας.

    Παρά την μεγάλη εμπορική επιτυχία του δίσκου οι κριτικές δεν ήταν και οι καλύτερες. Ο κριτικός των New York Times, Jon Pareles τους περιέγραψε ως την πιο αφόρητη μπάντα της δεκαετίας.

    Από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Ιούλιο του 2006, οι Coldplay πραγματοποίησαν την περιοδεία “Twisted Logic tour” παίζοντας σε διάφορα φεστιβάλ όπως στο Glastonbury festival και στο Austin City Limits Music Festival. Στα πλαίσια αυτής της περιοδείας το γκρουπ εμφανίστηκε για τρίτη φορά στις Η.Π.Α παίζοντας στο Seattle και στην Philadelphia. Τον Ιούλιο του 2005 εμφανίστηκαν στο Live 8 στο Hyde Park διασκευάζοντας το τραγούδι των Verve “Bittersweet Symphony έχοντας τον Richard Ashcroft στα φωνητικά. Τον Φεβρουάριο του ’06 τους απονεμήθηκε το βραβείο Brit για την κατηγορία καλύτερο άλμπουμ και καλύτερο single.


    FOURTH STUDIO ALBUM (2006-2008)

    Στις αρχές του Δεκεμβρίου 2006 οι Coldplay ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το 4ο άλμπουμ το οποίο αναμένεται στην αγορά στις 19 Μαΐου 2008. Λέγεται ότι με αυτό το άλμπουμ θα εδραιωθούν στην συνείδηση του κόσμου. Παραγωγός τους αυτή την φορά είναι ο Brian Eno.

    Το συγκρότημα έκανε παύση των ηχογραφήσεων για να περιοδεύσουν στις αρχές του 2007 για πρώτη φορά στην Ν. Αμερική παίζοντας στην Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό. Από ότι φαίνεται ο εν αναμονή δίσκος θα έχει επιρροές από λατινική μουσική μιας και μερικά τραγούδια έχουν ηχογραφηθεί σε εκκλησίες της Ισπανίας κ.ά

    Στις 6 Δεκεμβρίου 2007 ένα δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της μπάντας αναφέρει ότι έχουν σχεδόν τελειώσει τις ηχογραφήσεις και αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της μίξης η οποία γίνεται στην Νέα Υόρκη.

    Οι Coldplay γιόρτασαν τα 10 χρόνια ύπαρξης στις 16 Ιανουαρίου 2008 (10 χρόνια ακριβώς από την πρώτη εμφάνιση του γκρουπ όχι ως Coldplay αλλά ως Starfish.

    ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

    Παρά την πολύ μεγάλη εμπορικότητα τους οι Coldplay παρέμειναν επιφυλακτικοί σχετικά με την παραχώρηση τραγουδιών τους για διαφημιστικούς λόγους. Απέρριψαν προτάσεις πολλών της Coca Cola, του Gatorade κ.ά που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα τραγούδια “Yellow”, “Trouble” και “Don’t Panic”

    Ο Martin δήλωσε: “Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρή την συνείδηση μας αν πουλούσαμε το νόημα των τραγουδιών μας”.

    Ο frontman του γκρουπ εναντιώθηκε δημόσια κατά την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

    Από τα πρώτα χρόνια ακόμα οι Coldplay αποφάσισαν να δωρίζουν το 10% των εσόδων τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο μπασίστας Gyu Berryman δήλωσε: “Μπορούμε να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις του κόσμου. Για μας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο και αν είναι να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη το κάνουμε με πολλή αγάπη”

    ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

    Studio Albums
    - Parachutes (10 Ιουλίου 2000)
    - A Rush of Blood to the Head (26 Αυγούστου 2002)
    - X&Y (6 Ιουνίου 2005)

    Live Albums

    - Live 2003 (4 Νοεμβρίου 2003)

    Complinations

    - The Singles 1999–2006 (26 Μαρτίου 2007)


    EP’s


    - Safety EP (1998)
    - Brothers & Sisters EP (1999)
    - The Blue Room EP (1999)
    - Trouble (2000)
    - Sparks EP (2000)




    Πηγή: wikipedia
    Μετάφραση: Μανώλης Πασχαλίδης




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13476   /   03.05.2008, 13:08   /   Αναφορά
    Καταρχην:Συγχαρητιρια για το αρθρο σου!Εχω να πω πως ισως ειναι απο τα λιγα συγκροτηματα!Τα album τους ακουγονται πολυ!!!Και παρα το σχετικα μικρο χρονικο τους...εχουν προσφερει αρκετα!!!!
    #13477   /   03.05.2008, 13:11   /   Αναφορά
    Πολύ αγαπημένο συγκρότημα...

    Να πούμε ότι το νέο τους κομμάτι μπορούμε να το κατεβάσουμε ΔΩΡΕΑΝ μέχρι την Τρίτη 6 Μαΐου 2008 μέσα από το site τους www.coldplay.com
    #13478   /   03.05.2008, 14:03   /   Αναφορά
    Πολύ καλό άρθρο για ένα πολύ καλό συγκρότημα......
    #13479   /   03.05.2008, 14:46   /   Αναφορά
    Συγχαρητηρια για το αρθρο σου!!!!και οι Goldplay είναι ενα πολύ καλό συγκροτημα με ωραία τραγούδια:-)
    #13480   /   03.05.2008, 14:51   /   Αναφορά
    Μπράβο Μανώλη!Πολύ ωραίο άρθρο για ένα πολύ αγαπημένο συγκρότημα. :)
    #13482   /   03.05.2008, 16:16   /   Αναφορά
    Ωραίο πλούσιο άρθρο , ιδανικό για να γνωρίσει κανείς το συγκρότημα
    #13503   /   03.05.2008, 19:10   /   Αναφορά
    Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ακόμα όλο το άρθρο...Ως εκεί που διάβασα, όμως, είδα ότι τα έχεις γράψει πολύ καλά και έχεις τονίσει τα κύρια σημεία!!!

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, για το άρθρο σου!!!

    Κάποια στιγμή θα διαβάσω και τη συνέχεια!!!

    Όσο για το καθ'εαυτό συγκρότημα, τα λόγια είναι περιττά!!!

    Είναι από τα καλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών!!!!
    #13504   /   03.05.2008, 19:10   /   Αναφορά
    Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ακόμα όλο το άρθρο...Ως εκεί που διάβασα, όμως, είδα ότι τα έχεις γράψει πολύ καλά και έχεις τονίσει τα κύρια σημεία!!!

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, για το άρθρο σου!!!

    Κάποια στιγμή θα διαβάσω και τη συνέχεια!!!

    Όσο για το καθ'εαυτό συγκρότημα, τα λόγια είναι περιττά!!!

    Είναι από τα καλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών!!!!
    #14262   /   03.06.2008, 10:46
    εεεεεεεε......ηρεμα

    Δεν τους ακουω τους τυπους αλλα αν "είναι από τα καλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών" μαλον αξιζουν μια ακροαση

    #13505   /   03.05.2008, 19:38   /   Αναφορά
    Χαρά στον κόπο σου ρε Μάνο να κάτσεις να το μεταφράσεις όλο αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ωστόσο, καλοί οι coldplay, αλλά έχω αρχίσει να τους βαριέμαι..... λίγο.......
    #14269   /   03.06.2008, 13:36   /   Αναφορά
    Από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα ... πολύ καλό αρθρο !
    #14278   /   03.06.2008, 15:16
    Πολύ καλό άρθρο! Ένα απ τα πιο καλά συγκροτηματα....... !!!

    #14944   /   28.06.2008, 14:49   /   Αναφορά
    Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα συγκρότημα που για το λίγο διάστημα που υπάρχει έχει γίνει απίστευτα γνωστό. Εμένα βέβαια δενμου αρέσουν τα τραγούδια τους. Εκτός ένα-δυο.
    #15507   /   21.07.2008, 13:31   /   Αναφορά
    Μπα...δεν μου αρέσουν ...εκτός από μία μπαλάντα...!!
    #15539   /   23.07.2008, 00:03   /   Αναφορά
    Καλο το αρθρο αλλα δεν μου πολυ αρεσει η μπαντα αυτη εκτος απο κανα 2 κομματια τους
    #15942   /   10.08.2008, 15:50   /   Αναφορά
    Πραγματικά συγχαρητίρια! Πλήρες άρθο με πολλές και καλές πληροφορίες! Ενώ άκουγα τους Coldplay από το Α Rush of blood to the head δεν γνώριζα και πολλά πραγματα για το πώς ακριβώς δημιουργήθηκαν αλλά και για την πορεία τους! Μπράβο ageras!

    Coldplay! Απλά ένα καταπληκτικό συγκρότημα που ξεχωρίζει για τους ψαγμένους στίχους του και τις ιδιαίτερες μελωδίες! Viva la vida!!!
    #19086   /   24.10.2009, 12:09   /   Αναφορά
    Ωραιο αρθρο, αρκετά αξιόλογο συγκρότημα στις ημέρες μας που νομίζω (προσωπική αποψη) ότι έχουν καταφέρει κάτι που λίγα σημερινα συγκροτήματα το εχουν: Να "ωριμάζουν" περισσότερο με την κάθε επόμενη δισκογραφική τους δουλειά!
    #24135   /   22.01.2012, 10:08   /   Αναφορά
    Πολύ καλό άρθρο για ένα αξιόλογο συγκρότημα.Δεν σας φαίνεται όμως οτί τις περισσότερες φορές στα κομμάτια τους ενώ έχουν τρομερή μουσική το χάνουν λίγο στους στίχους;
    #24147   /   22.01.2012, 20:40
    Εντάξει, αυτό δεν είναι και απόλυτο....η μουσική όπως είπες, είναι τρομερή....εγώ προσωπικά δεν χορταίνω να τους ακούω... όσον αφορά τους στίχους, είναι θέμα γούστου νομίζω.... κατά την γνώμη μου, δεν υστερούν σε κάτι... ε, ακόμη κι αν υστερούν, επισκιάζονται από την όμορφη μουσική... τι λες; :)

    #24148   /   22.01.2012, 20:41
    Συμφωνώ απόλυτα...