ελληνική μουσική
519 online   ·  210.210 μέλη
Αυτή είναι η ιστορία ενός τραγουδιού κι ενός λογοκριμένου video-clip από το διάσημο ρωσικό δίδυμο...
All About Us - t.A.T.u. (+video)
Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE) / 220 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 09 Μαΐ 2008
ALL ABOUT US - t.A.T.u.

They say they don't trust you, me, we, us

So we'll fall If we must
'Cause it's you, me
And it's all about, It's all about

It's all about us, all about us
It's all about, all about us
All about us
That's the thing that they can't touch
Cause you know

It's all about us, all about us
It's all about, all about us
All about us
We'll run away if we must
Cause you know

It's all about us, it's all about us
It's all about us
In you I can trust
All about us, it's all about us

If they hurt you, they hurt me too

So we'll rise up, won't stop
And it's all about, it's all about

It's all about us, all about us
It's all about, all about us
All about us
That's the thing that they can't touch
Cause you know

It's all about us, all about us
It's all about, all about us
All about us
We'll run away if we must
Cause you know

It's all about us, it's all about us
It's all about us
In you I can trust
All about us, it's all about us

They don't know,
they can't see who we are,
Fear is the enemy
Hold on tight
Hold on to me
'Cause tonight
...

Το «All About Us» κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2005, δηλαδή τρία χρόνια μετά την επιτυχία «All The Things She Said», και περιλαμβάνεται στο δεύτερο δίσκο των t.A.T.u. με αγγλικό τίτλο «Dangerous and Moving» και ρωσικό τίτλο «Lyundi Invalidy».

All About Us - t.A.T.u. (+video)Την εποχή που κυκλοφόρησε ο δίσκος «Dangerous and Moving», το γυναικείο δίδυμο των t.A.T.u. είχε σταματήσει να εμφανίζεται ως δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες. Άλλωστε η ομοφυλοφιλία τους ήταν ένα στοιχείο που ναι μεν πιστώθηκε στην ειλικρίνεια και την αξιοπιστία του συγκροτήματος, πλην όμως τους κόστισε ακριβά σε ό,τι αφορά την κάλυψη από τα ΜΜΕ. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, επήλθε και ο επεισοδιακός χωρισμός των t.A.T.u. από τον manager τους, Ivan Shapovalov, τον οποίο κατηγόρησαν ότι πουλάει μόνο σκάνδαλα για τη σχέση τους. Επιπλέον, πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, μία από τις τραγουδίστριες, η Yulia Volkova, απέκτησε παιδί κι έτσι οι t.A.T.u. αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα λιγότερο lesbian profile χωρίς όμως να παύουν να προκαλούν.
Το τραγούδι «All About Us», το πρώτο single του δίσκου, γράφτηκε από τους Billy Steinberg, Josh Alexander και Jessica και Lisa Origliasso.

Ο Billy Steinberg είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στιχουργούς του κόσμου. Μαζί με τον Tom Kelly έγραψε πολλές μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Like A Virgin» της Madonna, το «Eternal Flame» των Bangles, το «So Emotional» της Whitney Houston, το «Alone» των Heart, το «I Touch Myself» των Divinyls, το «I’ll Stand By You» των Pretenders, το «True Colors» της Cyndi Lauper και πολλά άλλα. Το 2005 ο Steinberg συνεργάστηκε με τον παραγωγό Josh Alexander καθώς και με τις Jessica και Lisa Origliasso (δίδυμες Αυστραλές, μέλη των Veronicas) και μαζί έγραψαν το «All About Us». Την παραγωγή ανέλαβε ο Dennis Ingoldsby.
Ο Billy Steinberg είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στιχουργούς του κόσμου...
Ο Billy Steinberg είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στιχουργούς του κόσμου...

Το pop/rock, και αρκετά πιασάρικο, τραγούδι «All About Us», ηχογραφήθηκε από τις t.A.T.u. το Μάρτιο του 2005 και μιλάει για δύο κορίτσια που υπερασπίζονται μεταξύ τους όταν το ένα από αυτά αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Αυτό το θέμα προσπάθησαν να απεικονίσουν και στο ιδιαίτερα βίαιο video που συνόδευε την προώθηση του τραγουδιού. Το γύρισμα του video clip έγινε στο Los Angeles και την παραγωγή ανέλαβε ο σκηνοθέτης James Cox. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του video, μία λογοκριμένη και μία χωρίς κομμένες σκηνές. Το λογοκριμένο video κυκλοφόρησε από την επίσημη ιστοσελίδα των t.A.T.u. στις 18 Αυγούστου 2005, ενώ η άκοπη εκδοχή κυκλοφόρησε αργότερα.

Το video ήταν δημοφιλές στην Ευρώπη σε αντίθεση με την τηλεόραση των Η.Π.Α. όπου δεν παίχτηκε τόσο πολύ, με εξαίρεση τα ισπανόφωνα κανάλια που το πρόβαλαν πιο συχνά. Το μη λογοκριμένο video clip αρχίζει με τις Lena και Yulia να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους ενώ από το ραδιόφωνο ακούνε το ρεφρέν του «All The Things She Said». Οι δυο τους μπαίνουν σ’ ένα εστιατόριο τη στιγμή που στην τηλεόραση εμφανίζονται τίτλοι και φήμες που αφορούν τη σχέση τους. Οι δύο φίλες κάθονται σ’ ένα τραπέζι, πίνουνε και αρχίζουν να τσακώνονται μέχρι που η Yulia σηκώνεται και φεύγει. Εν τω μεταξύ τα σχόλια γι’ αυτές συνεχίζουν να προβάλλονται στην οθόνη και η Lena αποφασίζει να πάρει το αυτοκίνητο και να ψάξει να βρει την Yulia.

All About Us - t.A.T.u. (+video)Τη στιγμή που η Yulia περπατάει στο δρόμο και καθώς είναι ντυμένη σαν πόρνη, την πλησιάζει ένα αυτοκίνητο μ’ έναν νεαρό άντρα που της πιάνει την κουβέντα. Η Yulia μπαίνει στο αυτοκίνητό του και λίγο αργότερα η Lena προσπαθεί να την πάρει τηλέφωνο στο κινητό της. Μετά, βλέπουμε την Yulia να πλαγιάζει με τον νεαρό άντρα ώσπου αυτός γίνεται όλο και πιο βίαιος, σαν να προσπαθεί να τη βιάσει. Η Yulia τον σπρώχνει, σηκώνεται από το κρεβάτι, του κάνει μία ακατάλληλη χειρονομία (αυτή με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο) και τηλεφωνεί τη Lena. Αυτός γίνεται έξω φρενών και ξεσπάει πάνω της. Τη σπρώχνει δυνατά κι εκείνη πέφτει με δύναμη πάνω σ’ ένα γυάλινο χαμηλό τραπέζι. Το κινητό της πέφτει, και η Lena -που έχει ακούσει εν τω μεταξύ τη φασαρία- οδηγεί γρήγορα προσπαθώντας να τη βρει. Η Yulia καταφέρνει να ξεφύγει από τα χέρια του άντρα και βρίσκει μερικές σφαίρες κι ένα όπλο.
Ο άντρας επιστρέφει έτοιμος να της επιτεθεί και η Yulia τον πυροβολεί στο κεφάλι. Τα αίματα βάφουν τον τοίχο κι εκείνη πετάει το όπλο. Μετά, σκαρφαλώνει έξω από ένα παράθυρο και κατεβαίνοντας τις εξωτερικές σκάλες βγαίνει στο δρόμο ακριβώς τη στιγμή που φτάνει η Lena με το αυτοκίνητο.

Στη λογοκριμένη του έκδοση, το μουσικό video έχει υποστεί αρκετή επεξεργασία ώστε να προβληθεί από την τηλεόραση χωρίς προβλήματα. Ανάμεσα στις σκηνές που κόπηκαν είναι αυτή με τον άντρα να χτυπάει βίαια την Yulia κι εκείνη να πέφτει πάνω στο τζάμι του τραπεζιού. Επίσης, κόπηκε η σκηνή που η Yulia βρίσκει τις σφαίρες καθώς και η πιτσιλιά αίματος στον τοίχο. Οι φαν των t.A.T.u. δυσαρεστήθηκαν από το σημαντικό κόψιμο που υπέστη το video, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι σ’ αυτή την εκδοχή φαίνεται σαν να σκοτώνει η Yulia τον άντρα χωρίς κανένα λόγο.
Εντούτοις, το τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία σ’ όλο τον κόσμο: Νο 1 στην Πολωνία και Ταϊβάν, Νο 2 στο Μεξικό, Νο 3 στην Αυστρία, No 4 στο Hot Digital Songs των Η.Π.Α., Νο 4 στην Ιταλία, Λετονία, Φιλανδία και Βέλγιο, Νο 5 στη Ρωσία, Νο 6 στη Σουηδία και Τσεχία, Νο 7 στη Γαλλία και Γερμανία, Νο 8 στη Μεγάλη Βρετανία, Νο 9 στην Ελλάδα και Ελβετία, Νο 10 στη Νορβηγία, Νο 20 στην Ιρλανδία, Νο 27 στην Ιαπωνία και Νο 39 στην Ολλανδία και Αυστραλία.

Με βάση την αδιαμφισβήτητη παγκόσμια απήχηση που είχε το «All About Us», το τραγούδι έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των t.A.T.u. Μπορεί να θυμίζει έντονα το παλιότερο «All The Things She Said», όμως η αίσθηση, που αφήνει η ωραία και γλυκιά μελωδία αυτού του κομματιού, κάνει τη διαφορά. Επιπλέον δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον του πιο επιτυχημένου ρωσικού συγκροτήματος στην ιστορία. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι t.A.T.u. ετοιμάζουν το νέο τους δίσκο, ο οποίος θα αποτελεί παράλληλα και το soundtrack της επερχόμενης ταινίας «Finding t.A.T.u.». Θα δούμε, λοιπόν, κατά πόσο θα δικαιωθούνε οι προσδοκίες…


Κείμενο: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης

Tags
Μουσική Γενικά:ραδιόφωνοΚαλλιτέχνες:MadonnaWhitney Houston


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#13676   /   09.05.2008, 17:36   /   Αναφορά
Το τραγουδάκι δεν είναι άσχημο αλλά να πω την αλήθεια με είχε εκνευρίσει λίγο το όλο στυλάκι τους ...
#13677   /   09.05.2008, 18:25   /   Αναφορά
Πολύ ωραίο το άρθρο σου CHE!!!!Tο συγκεκριμένο τραγούδι μού αρέσει πάρα πολύ!!!!Το videoclip μού αρέσει,αλλά θα συμφωνήσω ότι είναι λίγο τραβηγμένο!Αυτά...
#13683   /   10.05.2008, 01:47   /   Αναφορά
Δεν ήταν άσχημο, αλλά και οι δύο κοπελίτσες μου έχουν κάνει εξ αρχής κάκιστη εντύπωση.
#13692   /   10.05.2008, 17:23   /   Αναφορά
Καλό Σύντροφε!
#13700   /   10.05.2008, 18:05   /   Αναφορά
Που τις ξέθαψες
#13801   /   15.05.2008, 19:46   /   Αναφορά
το κομματι ήταν ωραιο..αυτές είχαν ενα στυλακι τελος παντων...το κειμενο σου αψογο:)
#16108   /   25.08.2008, 20:01
Μπλιάξ μπλιάξ

#17358   /   19.12.2008, 18:22   /   Αναφορά
Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο τραγούδι!Αν και το στυλάκι τον τραγουδιστριών είναι κάπως....Υ.Γ.=Το video clip πώς το βλέπουμε????
#17899   /   25.02.2009, 21:17   /   Αναφορά
Που μαρεσουν οι t.A.T.u.!!!Μπραβω σου CHE!!!:)