ελληνική μουσική
    759 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Δημήτρης Παπαγεωργίου (Μου 'Παν Τα Πουλιά)

    Το τραγούδι "Μου 'Παν Τα Πουλιά" & η 2η θέση στο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, ήταν η αφορμή να πρωτοακούσω το όνομα του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
    Δημήτρης Παπαγεωργίου (Μου
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 21 Μαΐ 2008
    Απίθανο τραγούδι, που αγαπήθηκε από πολύ κόσμο που το άκουσε, αλλά και από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και η Εύα Φάμπα. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του πρώτου, όταν κατά τη διάρκεια της έκθεσης Cosmomusica, ερχόταν στο περίπτερό μας κάθε φορά που παιζόταν το "Μου 'Παν Τα Πουλιά" και έλεγε τα καλύτερα...

    Έτσι, μετά το τέλος του διαγωνισμού παρακάλεσα τον Δημήτρη να μου γράψει κάποια πράγματα για τον εαυτό του για τη στήλη Σε Πρώτη Εμφάνιση. Τον ευχαριστώ πολύ.


    Γεννήθηκα στις 10-8-1975 στην Άρτα.

    Θυμάμαι πάντα στο αυτοκίνητό του πατέρα μου να παίζουν Άξιον Εστί, Επιτάφιος, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, ρεμπέτικα επιλεγμένα και λαϊκά από τον “Πρόσφυγα” του Αγγελόπουλου μέχρι την “Χρυσή Καρδιά” του Τσιτσάνη. Όμως και ξένη μουσική της εποχής και τόσα άλλα, πάντα ποιοτικά και επιλεγμένα προσεχτικά όπως τώρα διαπιστώνω. Έτσι ήταν γεμάτη η καρδιά μου από μελωδίες και σπουδαίους στίχους αφού τίποτα δεν άφηνα να πέσει κάτω, κι ας ήμουν κάτω των δέκα.

    Ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με τη μουσική από τα 5 μου, όταν ο πατέρας μου με έγραψε στο πνευματικό κέντρο τις Ελευσίνας στην κλασική κιθάρα αφού διαπίστωσε πως μπορούσα να ακούω και να παίζω ότι τραγούδι μου άρεσε. Στα 9 μου και χωρίς να έχω μάθει ούτε νότα στη θεωρία μουσικής μαθαίνοντας “κρυφά” πρακτικά να παίζω, με πιάνει ο δάσκαλος μου και από ντροπή σταματάω αφού πίστευα πως έκανα κάτι τρομερό. Βέβαια ο καθηγητής μου έμεινε άφωνος συνειδητοποιώντας πως επί 4 χρόνια “ακούω” τόσο καλά τις ασκήσεις της κλασικής κιθάρας που τις αποστηθίζω, τις προβάρω σπίτι και κάνω ότι διαβάζω κατά το μάθημα κοιτώντας το βιβλίο που ανάθεμα και αν καταλαβαίνω τι είναι όλα αυτά τα σημαδάκια! Αυτό συμβαίνει μέχρι και σήμερα βέβαια.

    Συνεχίζω φτιάχνοντας το πρώτο συγκρότημα στα 10 μου, τα «Δελφίνια» μαζί με τον φίλο Γιάννη Μιχαλόπουλο όπου και γράφω τα πρώτα μου τραγούδια και τα ηχογραφώ με αριστοτεχνικό τρόπο για την ηλικία μου αφού κατορθώνω να γράψω και να παίξω ένα αρμόνιο με ρυθμούς, την κιθάρα μου και τη φωνή του Γιάννη. Πάντα επηρεασμένος από το δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Όλα από χέρι καμένα», κάτι αναπάντεχο για την ηλικία μου.

    Στα 12 παίζω ήδη μπάσο και κάνω φωνητικά σε σχήματα Heavy Metal, Ροκ ασταμάτητα και ηχογραφώ μαζί τους μιας και πρόκειται για σχήματα που αποτελούνταν από αρκετά μεγαλύτερους από μένα μουσικούς. Ένας εξ’ αυτών και ο Μάκης Πολυκανδριώτης, μεγάλος κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ σκηνής εκείνης της εποχής. Το demo “Twilight of the gods” φτάνει στη Νέα Υόρκη και γίνεται LP από τους “Obituary” , αξιολογότατο συγκρότημα επικού Metal με μεγάλη παρουσία στο χώρο έως και σήμερα.

    Στα 14 και αφού μου κάνουν δώρο μια συναυλία του Γ. Νταλάρα στο Ολυμπιακό στάδιο κατάλαβα με ποιο είδος ήθελα να ασχοληθώ και τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου.

    Έτσι φτιάχνω το πρώτο μου συγκρότημα ελληνικής μουσικής και δίνουμε κάποιες συναυλίες. Σε κάποια από αυτές μου γίνεται πρόταση για την πρώτη μου δουλειά σε νυχτερινό μαγαζί και έτσι στα 15 μου είμαι πια στο χώρο και δουλεύω κάθε βράδυ παράλληλα με το σχολείο μου σε τοπικό Piano Bar, το Galaxy στην Ελευσίνα.

    Το ίδιο καλοκαίρι παίζω στις Σπέτσες, τον επόμενο χειμώνα πια στην Αθήνα, στον Αρδηττό κ.λπ. Τα πρώτα χρόνια περνάνε σε Piano Bar που ήταν τόσο της μόδας με αποκορύφωμα τα 4 χρόνια στο La Notte και όλα τα τότε στέκια του Κολωνακίου. Παράλληλα τελειώνω και το τεχνικό Λύκειο στο τμήμα Τεχνικών Υπολογιστών με τα χίλια ζόρια αφού η βραδινή κούραση υπερνικά το πνεύμα.
    Δημήτρης Παπαγεωργίου (Μου

    Παράλληλα πάντα προσπαθώ με τις εταιρίες και γράφω τα τραγούδια μου μέχρι και τα 19 μου όπου και αδιαφορώ πια. Το 1998 αλλάζω πορεία και δουλεύω πια μόνο σε χώρους όπου μπορούν να υποστηρίξουν την καλή μουσική, με φίλους και καλούς συνεργάτες προσπαθώντας να γίνω καλύτερος και να κατανοήσω τους νόμους και τα ψιλά γράμματα της δουλειάς αυτής που είναι τόσο δύσκολη και περίπλοκη.

    Έτσι φτάνουμε στο σήμερα με την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή γεμάτη από μουσική, ταξίδια, ηχογραφήσεις και τόσα άλλα και το μουσικό διαγωνισμό του MusicHeaven και το “Μού’ παν τα πουλιά” να παίρνει τη δεύτερη θέση.

    Δεν θα γράψω για συνεργασίες με καταξιωμένους του χώρου, έχω ξεπεράσει το στάδιο του να καμαρώνω για αυτές μιας και οι περισσότεροι πια από αυτούς πρόδωσαν όπως εμένα και άλλους τόσους που στερήθηκαν για να υποστηρίξουν το έντεχνο και το καλό λαϊκό τραγούδι. Εκείνοι οι “καταξιωμένοι” κάνουν πια τα πάντα για να μείνουν στο προσκήνιο με τρόπους γελοίους και φτηνούς. Θα προτιμούσα να μείνω στις συνεργασίες μου με φίλους και συνεργάτες που ακόμα παλεύουν όπως και εγώ για να μη βουλιάξει η Ελληνική μουσική. Αυτά, τίποτα άλλο!

    Με εκτίμηση,
    Δημήτρης Παπαγεωργίου

    Δημήτρης Παπαγεωργίου (Μου

    Tags
    Μουσικά Είδη:Heavy MetalMetalξένη μουσικήΚαλλιτέχνες:Μιλτιάδης ΠασχαλίδηςΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13856   /   21.05.2008, 13:04   /   Αναφορά
    Τους χαιρετισμούς μου στον δημιουργό ενός πολύ όμορφου τραγουδιού... Μακάρι να τον γνωρίσουμε και από κοντά σε κάποια από τις επόμενες συναντήσεις μας.
    #13857   /   21.05.2008, 13:06   /   Αναφορά
    Υπέροχο τραγούδι, αυτό του διαγωνισμού. Υπέροχη φωνή.

    Συγχαρητήρια!



    #13858   /   21.05.2008, 13:40   /   Αναφορά
    Παρεα με τα πουλια σου λεω και εγω οτι το τραγουδι σου το λατρεψα.

    Μπραβο φιλε Δημητρη ελπιζω και εγω καποια στιγμη να τα πουμε απο κοντα.



    Jorge πας να μου φας την δουλεια; χαχαχαχαχαχαχαχα
    #13861   /   21.05.2008, 14:19   /   Αναφορά
    Θα τον συγχαρώ ακόμα μια φορά γιατί το αξίζει και θα ευχηθώ να τον ακούμε συχνά με τόσο ωραίες δημιουργίες!
    #13862   /   21.05.2008, 14:50
    Συγχαρητήρια.Για μένα ήταν το καλύτερο κομμάτι του διαγωνισμού.

    #13863   /   21.05.2008, 17:58   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια και από εμένα στο Δημήτρη Παπαγεωργίου, το δημιουργό του τραγουδιού μού παν τα πουλιά.

    Εχάρηκαν τα αυτιά μου αλλά και η ψυχή μου όταν το άκουσα. Εύχομαι καλή συνέχεια στο χώρο της μουσικής δημιουργίας και πάντα επιτυχίες



    Μπράβο και στο ΜΗ και πάλι μιας και παίζει έναν σπουδαίο ρόλο αυτόν της γνωριμίας με νέους ταλαντούχους δημιουργούς

    #13864   /   21.05.2008, 18:33   /   Αναφορά
    Το καλό πρέπει να λέγεται. Πράγματι το τραγούδι είναι πολύ καλό και ελπίζω σύντομα να έχουμε την τύχη και τη χαρά να ακούσουμε ολοκληρωμένη δουλειά!



    #13866   /   21.05.2008, 20:10   /   Αναφορά
    Το τραγούδι τα σπάει...Ενδιαφέρον το κειμενο...!!:)
    #13868   /   22.05.2008, 09:55
    Πολύ όμορφο τραγούδι πραγματικά και εύχομαι

    να γράψει και άλλα τέτοια ώστε να αποτελέσουν

    μια ολοκληρωμένη δουλειά.

    Ευχαριστούμε Jorge για αυτό το κειμενάκι!!

    #15345   /   12.07.2008, 22:37   /   Αναφορά
    Δημήτρη αφού διάβασα όλα τα σχόλια με ανθουσιασμό , είπα να σου γράψω κι εγώ , μια και δεν βρεθήκαμε αυτή την εβδομάδα όπως μου υποσχέθηκες . Το τραγούδι σου είναι και πρώτο , με συγκίνησε αφάνταστα και σε άλλα με υγεία . Εϋχομαι πάντα τέτοιες επιτυχίες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μεγάλε έσκισες .