ελληνική μουσική
    592 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

    Το ύψιστο των προβλημάτων

    Λίγη ανεξαρτησία επιτέλους στις σκέψεις μου και στις επιλογές μου, δεν μπορώ να έχω;
    Γράφει το μέλος Αφροδίτη (sxizofreniki)
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 28 Μαΐ 2008
    Αγαπητοί Αναγνώστες,

    Σήμερα θα εκφράσω άλλον έναν προβληματισμό μου. Γιατί αυτό που ταλαιπωρεί μίλια περισσότερο απ’ τα υπόλοιπα θέματα, τον σύγχρονο άνθρωπο, είναι το θέμα των ερωτικών σχέσεων…; Άραγε αν δεν είχαμε φίλες και φίλους που ψάχνουν μανιωδώς το άλλο τους μισό, αν δεν είχαμε γονείς που κοπιάζουν για τον γάμο τους ή κοπιάζουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, αν δεν ακούγαμε κάθε φορά που ανοίγαμε το ραδιόφωνο ή βάζαμε ένα σι- ντι στο στέρεο κάποιον να κλαψουρίζει για μιαν αγάπη ή να περνάει καλά με μια αγάπη ή να μην περνάει καλά γιατί δεν έχει βρει ακόμη μια αγάπη, με λίγα λόγια αν δεν είχαμε υποστεί τέτοια ισχυρή πλύση εγκεφάλου από όλο τον κόσμο και όλα τα μέσα που χρησιμοποιεί για να εκφραστεί θα μας ενδιέφερε τόσο πολύ το θέμα σχέσεις, θα εξακολουθούσαμε να περιστρέφουμε τη ζωή μας γύρω απ’ αυτό;

    Ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά προφανώς αν αρχίσατε να διαβάζετε αυτό το άρθρο περιμένετε και μια απάντηση. Κινούμενη υποθετικά και με κύριο άξονα τον εαυτό μου, ένα κάτι περισσότερο από μη αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού, έπειτα από ενδοσκόπηση μέχρι αηδίας, ομολογώ ότι μπορώ να ξεγράψω με λίγη προσπάθεια τη θεματολογία ερωτικές σχέσεις. Αν το ένα σας φρύδι, έπειτα από αυτή την δήλωση ακουμπάει τις ρίζες από τις φύτρες των μαλλιών σας, δεν θα απορήσω… Αλλά ναι. Μπορώ. Μπορώ να μελαγχολώ για την παραπληροφόρηση, για την αντιπαθητική εξουσία, για τους άρρωστους ανθρώπους, για το επαγγελματικό μου μέλλον, για τα αταξινόμητα όνειρα, για απρόσκλητους επισκέπτες, για…για…για… αντί να μελαγχολώ για την απουσία ενός μόνιμου αρσενικού στο αριστερό προσκεφάλι του κρεβατιού μου. Μπορώ, και η ζωή μου θα ήταν ευκολότερη, θα έβριζα αυτούς που γράφουν ή ερμηνεύουν καψουροτράγουδα, θα αδιαφορούσα για τα γλυκερά ζευγαράκια στον δρόμο, θα ειρωνευόμουν τις φίλες και τους φίλους που νιώθουν τη ζωή τους άδεια γιατί αυτός/η δεν είναι εδώ (!) και θα ασχολιόμουν με κάποια επιστήμη ή με όλες μαζί με αμέριστη αφοσίωση και θαυμασμό, έπειτα θα έκανα και κανένα παιδάκι με εξωσωματική και θα το μεγάλωνα με αυτή την λαμπρή και απελευθερωτική νοοτροπία. Και έπειτα από πολλές εξωσωματικές ίσως να περνούσε στο ντι-εν-ει μας ότι οι ερωτικές σχέσεις είναι ένας αυτοσχέδιος βραχνάς.

    Νισάφι με αυτή την ιστορία. Σε είδα, κάτι σκίρτησε μέσα μου, δεν μου δίνεις σημασία, άρχισα τα ελαφριά, με τον καιρό σε ρίχνω, περνάμε δυο χρόνια μες την αστάθεια της ερωτικής μας σχέσης, τα νεύρα μου γίνονται κουρέλια γιατί το βλέπω το τέλος να έρχεται και έχω δεθεί πολύ μαζί σου, και θέλω και δεν θέλω, αρχίζουν οι καυγάδες, χωρίζουμε, το ρίχνω στα βαριά, και μετά πρέπει να σε ξεπεράσω αλλά μια υποψία ελπίδας που έχω ότι θα τα ξαναβρούμε δεν με αφήνει, τα ξαναβρίσκουμε αλλά μετά συνειδητοποιώ και εγώ ότι δεν πάει άλλο αυτή η σχέση (για ηλίθιους λόγους μην φανταστείτε, έτσι γιατί η εσωτερική γαλήνη δεν ταιριάζει στο ανθρώπινο εγώ, με άλλα λόγια γιατί ο άνθρωπος είναι μια μαζόχα που τον παίρνει) που είχαμε μείνει… Α, Ναι! Τον απατώ, με απατά, ξαναχωρίζουμε, τα φτιάχνω με αυτόν που τον απάτησα. Ο τελευταίος καταλαβαίνει ότι έχω πάρει το κολάι και όποτε έχει κέφια μου ρίχνει καμιά ξανάστροφη, εγώ κλαίω και πηγαίνω στην μαμά μου που του βγάζει περιοριστικά μέτρα…Τώρα… Έτσι και μπλέξεις τα ερωτικά σου με την οικογένεια σου είναι ζήτημα χρόνου το συνοικέσιο. Και έτσι βρίσκομαι παντρεμένη με έναν που ούτε τον θέλω ούτε με θέλει, αλλά με τον καιρό συνηθίζω να τριγυρνάει το πορτοφόλι του στο σπίτι μου και εκείνος συνηθίζει να τριγυρνά ολόκληρος στο σπίτι μου και κάνουμε και κάνα κουτσούβελο για να σφραγίσουμε αυτή την επιχειρηματική συμφωνία.

    Περνάνε τέσσαρα χρόνια και νιώθω ότι καταπιέζομαι («είχα όνειρα εγώ δεν ήθελα να καταλήξω νοικοκυρούλα!») , σκέφτομαι να ζητήσω διαζύγιο αλλά μετά το ξανασκέφτομαι και αναρωτιέμαι τον λόγο… αναρωτιέμαι…και αναρωτιέμαι… στο τέλος εκεί που κοιμάται δίπλα μου και ροχαλίζει, χώνω ένα μαξιλάρι στην μάπα του και τον σκοτώνω. Μετά πρέπει να μεγαλώσω μόνη μου δύο παιδιά και ξέχασα ότι το πορτοφόλι το ξαναγέμιζε εκείνος. Τώρα είτε το κάνω (θυσίες όχι αστεία) είτε αποφασίζω ότι θα ήταν καλύτερα για όλους να παραδοθώ ( χωρίς λόγια ). Γιατί; Γιατί να αφήσουμε έστω και για λίγο αυτό το ενδεχόμενο να είναι υπαρκτό στη ζωή μας; Γιατί; Ξεγράφω λοιπόν το θέμα σχέσεις από τη θεματολογία μου. Λες και έχουμε έλλειψη από προβλήματα σε αυτή τη ζωή. . .

    Tags
    Μουσική Γενικά:ραδιόφωνο


    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #14053   /   28.05.2008, 13:30   /   Αναφορά
    Δε θα το πιστέψεις, αλλά το έχω σκεφτεί πολλές φορές κι εγώ. Λες και γίνεται πραγματική πλύση εγκεφάλου, όπως το έγραψες.

    Ειδικά η τρίτη παράγραφος, τα περιγράφει όλα λεπτομερώς.

    Χαίρομαι που το εξέφρασες -και μάλιστα με τρόπο που, εμένα τουλάχιστον, με καθήλωσε- γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι μόνο εγώ το σκέφτομαι.

    "Λες και έχουμε έλλειψη από προβλήματα σε αυτή τη ζωή. . ." Συμφωνώ και επαυξάνω!!

    Πιστεύω ότι είναι κάτι σημαντικό ο έρωτας στη ζωή, αλλά δε θεωρώ ότι πρέπει να ανάγεται στο ... ύψιστο πρόβλημα!
    #14056   /   28.05.2008, 15:24   /   Αναφορά
    Παρ' ότι άντρας και δίχως γυναίκα στο έταιρον προσκεφάλι του κρεββατιού μου, ένα θα σου πω...ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Τα σέβη μου για την ενδοσκόπηση σου και κυρίως για τα αποτελέσματα της.



    Ο Κόσμος πνίγεται στις λάσπες και οι πολιτισμένοι στα δάκρυα της καψούρας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #14643   /   14.06.2008, 02:38
    Άμα χορτάσεις μετά αγαπάς παρακάτω βρε πως πας

    #14057   /   28.05.2008, 20:16   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίο..τα συγχαρητηρια μου...λες και ήσουν στο μυαλο μου!!!:)
    #14059   /   28.05.2008, 20:24   /   Αναφορά
    Γιατί υπάρχει δύο φορές το άρθρο ;
    #14065   /   28.05.2008, 21:21
    paperino παιζει να το έχω στείλει δυο φορές. Την σχιζοφρένειά μου μέσα....(!)

    #14089   /   29.05.2008, 19:01
    Nαι αλλά δεν υπάρχει κάποιος που τα ελέγχει αυτά;

    #14109   /   30.05.2008, 03:23
    Το έφτιαξαν τώρα, μη σκας. Ένα λαθάκι έγινε δεν χάθηκε ο κόσμος. Άσε που προφανώς είναι δικό μου το φταίξιμο....

    #14060   /   28.05.2008, 20:32   /   Αναφορά
    Kαταπληκτικο!
    #14064   /   28.05.2008, 21:04
    Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!! Δεν σας κρύβω ότι είχα κάποιες αμφιβολίες για το πως θα το πάρετε αλλά οκ. Δικαιώθηκα!!! Δηλαδή, ανανεωνουμε το ραντεβού μας!!!

    ΦΙΛΑΚΙΑ

    #14080   /   29.05.2008, 13:42   /   Αναφορά
    Πόσο δίκαιο έχεις!

    Ταυτίστηκα απόλυτα!

    Τέλειο ^^
    #14081   /   29.05.2008, 13:43   /   Αναφορά
    Πολλή αγανάκτηση!
    #14106   /   30.05.2008, 01:01   /   Αναφορά
    Όλες τις σκέψεις που είχα τον τελευταίο καιρό τις βρήκα σε αυτό το κείμενο. Μπράβο σου και μόνο γι' αυτό!
    #14133   /   30.05.2008, 18:03   /   Αναφορά
    Mα γιατί σκέφτηκες ότι θα μπορούσαμε να το πάρουμε στραβά...

    Κατά τη γνώμη μου, έκανες πολύ καλά που "μας μίλησες"...

    Συμμερίζομαι τους προβληματισμούς σου...

    Συνέχισε να εκφράζεσαι!!!

    Κανεις πολύ καλά!!!!!!
    #20298   /   10.06.2010, 06:08   /   Αναφορά
    isws kapoioi exoun thn anagkh na asxolountai mono m auto giati tous vohthaei na ksexastoun apo kati allo pou tous ponaei perissotero
    #20299   /   10.06.2010, 06:11   /   Αναφορά
    isws kapoioi na exoun thn anagkh na asxolountai mono m auto gia na ksexastoun apo kati pou tous ponaei perissotero