ελληνική μουσική
    525 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος '08)

    Ο Bob Dylan δείχνει για άλλη μια φορά το δρόμο και ο τυφώνας Κατρίνα εισέρχεται στη ….δισκογραφία!!!
    Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 15 Ιούν 2008
  • Atmosphere: "When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold"


  • Οι Atmosphere, το εκπληκτικό ντουέτο του Slug και του Ant, κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο έκτο στούντιο άλμπουμ τους με τον χαρακτηριστικό τίτλο "When Life Gives You Lemons You Paint That Shit Gold". Πρόκειται για μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες ολόκληρης της χρονιάς, πολύ πέρα και πολύ πάνω από τα όρια του hip hop, ένα σύγχρονο αστικό ντοκουμέντο που αντλεί από το Funk, τη Soul, τα Blues, τα Gospel, ακόμη και το Rock. Έχοντας αγγίξει το ζενίθ της στιχουργικής, συνθετικής και ευρύτερης μελωδικής τους παρουσίας οι Atmosphere παραδίδουν ένα all-time κλασικό της μαύρης μουσικής και της απανταχού ελευθεριακής κουλτούρας.
    Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/atmosphere

  • Temple of Soul: "Brothers In Arms"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Μέσα στην κορύφωση του "Magic" tour, από την καρδιά της E-Street Band προέρχεται και το καινούργιο άλμπουμ των Temple of Soul. Το διαβόητο all-star σχήμα του σαξοφωνίστα Clarence Clemons αντεπιτίθεται με ένα Soul-Funk party άλμπουμ που μπερδεύει ηδονικά ίσα μέρη jazz-Funk, R&B και nu-Soul. Μέλη σε αυτή την εκδοχή της αιώνια αφιερωμένης στο stretching-out μπάντας ο θρύλος των ντραμς και παραγωγός 56 Νο1 επιτυχιών (!!) Narada Michael Walden, ο μπασίστας TM Stevens και ο Vernon Ice Black, συνεργάτης μεταξύ άλλων της Aretha, της Whitney, της Mariah και του Stevie! Περιλαμβάνει μια εξαιρετική διασκευή στο "Purple Haze".
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/templeofSoul

  • Howling Rain: "Magnificent Fiend"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Έχουν γραφτεί πολλά για το καινούργιο άλμπουμ των Howling Rain, ένα από αυτά που θα ξεχωρίσουν μέσα στο 2008, ενώ στην Αμερική κέντρισε το ενδιαφέρον του Rick Rubin με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί εκεί, μετά από ειδική συμφωνία με την Birdman, από την American Recordings και την Columbia. Ένα από τα "άλμπουμ του μήνα" στο Uncut, αλλά και σε όλα τα καθώς πρέπει μουσικά media, το "Magnificent Fiend" είναι ένα όντως "magnificent" Rock άλμπουμ που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα "head". Βασισμένο στο hammond organ και τη δομική ελευθερία των συνθέσεων, το "Magnificent Fiend" είναι κυριολεκτικά άπαιχτο, ένα μεστό μετα-ψυχεδελικό αριστούργημα που μυρίζει early-70s, ανοιχτούς ορίζοντες και συμπαντικές δονήσεις.
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/howlinrain

  • Charlatans: "You Cross My Path"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Η φυσική κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ των Charlatans, σε περιορισμένο διπλό συλλεκτικό CD με ακυκλοφόρητα βίντεο και poster και σε standard jewel-box έκδοση. Πρόκειται για το δέκατο άλμπουμ του αγαπημένου βρετανικού γκρουπ, ηχογραφημένο στο Los Angeles, την Ιρλανδία και το δικό τους Big Mushroom στούντιο, στο Cheshire της Βρετανίας και κατά γενική ομολογία το καλύτερο τους εδώ και πολλά χρόνια. Συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες επιρροές τους, το hammond groove των Prisoners και την τευτονική μετρονομία των New Order, στο "You Cross My Path" ο Tim Burgess και η παρέα δίνουν μερικά από τα κορυφαία τους τραγούδια. Το άλμπουμ διανεμήθηκε δωρεάν από το site του XFM στο Λονδίνο και το site του γκρουπ με τεράστια επιτυχία και έχει γίνει έτσι μία από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες της χρονιάς.
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/thecharlatans

  • Heloise Williams: "Trash, Rats and Microphones"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Η νέα αποκάλυψη του Νεοϋορκέζικου ήχου μέσα από το label του Elijah Wood. H χαρισματική Heloise Williams ηγείται αυτού του ανατρεπτικού σχήματος, αποτελούμενου από μία κανονική μπάντα και δύο χορευτές, μεταφέροντας στο ντεμπούτο άλμπουμ τους όλη την ενέργεια, τον ερωτισμό και το χιούμορ των ανεπανάληπτων live τους. Ένα εύφλεκτο μίγμα dance-Punk και electro-Pop, με τη "νονά" τους Debbie Harry να κάνει φωνητικά σε 2 κομμάτια.
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/heloiseandthesavoirfaire

  • Sword: "Gods Of The Earth"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Οι Sword, το κουαρτέτο από το Austin του Τέξας που ξεχώρισε αμέσως με το πρώτο άλμπουμ του "Age of Winters", κυκλοφορεί το καθοριστικό δεύτερο και χτυπάει "διάνα". Περισσότερο φιλόδοξο, ολοκληρωμένο και ώριμο, το "Gods Of the Earth" πιστοποιεί την αξία των Τεξανών και ανοίγει καινούργιους δρόμους στο σύγχρονο Hard Rock και Metal. Ανελέητο riffing, κυκλώπεια groove και ψυχεδελική φαντασία βγαλμένη από τα '70ς χαρακτηρίζουν το loud Rock των Sword. Ένας αναγκαίος αναχρονισμός ο οποίος έρχεται να χαρίσει ουσία και περιεχόμενο και να ντύσει με μύθο και στυλ την πιο ένοχη απόλαυση μας.
    * Ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/thesword
    * Δείτε εδώ: http://uk.youtube.com/watch?v=iL7ndxWgW5A

  • Story Of the Year: "The Black Swan"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Με τον εκρηκτικό/εθιστικό βρηχυθμό του "Wake Up" οι Story Of the Year αναγγέλλουν τον ερχομό του "The Black Swan". Ένας αναντίρρητος καλλιτεχνικός θρίαμβος, το τρίτο άλμπουμ του πολυπλατινένιου loud Rock γκρουπ εγκαινιάζει ταυτόχρονα τη συνεργασία τους με την Epitaph. Απελευθερωμένοι από την πίεση των μεγάλων εταιρειών οι Story Of the Year, που βρέθηκαν σύντομα να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα γκρουπ του πλανήτη, με πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων στην Αμερική, την Ιαπωνία, την Αυστραλία αλλά και το internet, εξάσκησαν στο μάξιμουμ τη δημιουργικότητα του νέου ανεξάρτητου περιβάλλοντος τους ηχογραφώντας ένα επικό άλμπουμ που αναμένεται να συσπειρώσει και να εξαπλώσει ακόμη περισσότερο το ρεύμα των οπαδών τους. Ατίθασα ριφ και power chords πάνω σε ακαταμάχητα μελωδικά hooks και ιστορίες με πολιτική χροιά από μια άγνωστη πλευρά της Αμερικής σε ένα modern Rock classic.
    * Ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/storyoftheyear
    * Δείτε εδώ: http://uk.youtube.com/watch?v=TpsDsS3KFN8

  • Hyacinth House: Black Crow’s Country


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Η καινούργια Σκανδιναβική ανακάλυψη της Glitterhouse έρχεται αυτή τη φορά από τη Σουηδία. Στην παράδοση των Νορβηγών noir-Rock πρωτοπόρων, όπως οι Madrugada και οι Midnight Choir, οι Hyacinth House αντλούν την έμπνευση τους από την American-gothic αισθητική και θεματολογία παρουσιάζοντας ένα φρέσκο άκουσμα με διαχρονικές διαστάσεις και κλασική "αύρα". Σχηματισμένοι γύρω από τον προικισμένο τραγουδιστή και συνθέτη Mack Johansson πριν από 5 χρόνια, οι Hyacinth House έχουν πάρει το όνομα τους από τα ιστορικά jam sessions στα "hyacinth houses" της Νέας Ορλεάνης και σ' αυτό το απίστευτο δεύτερο άλμπουμ τους και διεθνές ντεμπούτο, ακούγονται σαν ένα καλοσχηματισμένο μπάσταρδο του Johnny Cash και των 16 Horsepower. Αποκάλυψη τώρα!
    * Ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/wwwhyacinthhousese

  • Lyrics Born: "Everywhere At Once"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Η πρώτη κυκλοφορία του Lyrics Born από το 2003, το καινούργιο άλμπουμ που βάζει ψηλότερα τον πήχη για το hip hop μέσα στο 2008 αλλά και για τον ίδιο στο μέλλον. Γνωστός για τα ευφάνταστα beat του, τις ενδιαφέρουσες συνεργασίες και τα ψυχωμένα του φωνητικά, ο κατά κόσμο Tom Shimura ενσωματώνει εδώ στοιχεία Pop, Reggaeton και R&B πραγματοποιώντας ένα μεγάλο άλμα που "δείχνει" στο "Everywhere At Once" και του χάρισε την είσοδο στο top-200 στην Αμερική με την πρώτη εβδομάδα. Ένα γερό χαστούκι στο πρόσωπο του Mainstream hip hop, ένα άλμπουμ Funky, συνειδητοποιημένο και uptempo που απευθύνεται σε ολόκληρο το εναλλακτικό μουσικό κοινό.
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/lyricsborn

  • Santogold: "Santogold"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Από τη Lizard King, το label που έδωσε στον κόσμο τους Kilers, έρχεται η Santogold. Ένα απίστευτα φρέσκο και τελείως πρωτότυπο χαρμάνι Rock, Dub, post Punk, Reggae και Urban επιρροών, προϊόν μιας αφοπλιστικά ανεπιτήδευτης καλλιτεχνικής φύσης με σπάνια χαρίσματα, από το στίχο μέχρι την ερμηνεία. Μία από τις πιο μεγάλες φετινές επιτυχίες, στα χέρια major εταιρειών σε Βρετανία και Αμερική, το "Santogold" είναι ένα άλμπουμ που θέτει νέα στάνταρ για την Pop του 21ου αιώνα και παρουσιάζει ένα ταλέντο που ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια. Το πρώτο single "Les Artistes" είναι ήδη στον αέρα, παντού στον κόσμο.
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/santogold
    * Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Y9JI0GXkARQ

  • Langhorne Slim: "Langhorne Slim"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Η νέα folk-Pop αποκάλυψη της αμερικάνικης σκηνής, ένας τροβαδούρος της μετα-indie περιόδου που χαλάει κόσμο ήδη στο κολεγιακό ραδιόφωνο, τα hip blog και ακόμη και εκείνο τον Mainstream Τύπο. Το δεύτερο full-album του νεαρού Νεοϋορκέζου είναι ένα μικρό αριστούργημα, όπως ακριβώς παρατήρησαν και στο Rolling Stone και στο Paste. Απροσχημάτιστος, εκλεκτικός, με τη μισή καρδιά του στο Punk και την άλλη μισή στον Dylan (Τα σέβη μου Δάσκαλε), o Langhorne Slim διαθέτει χάρισμα για απόλυτα εθιστικά τραγούδια, που σε συνδυασμό με την έξοχη ενορχηστρωτική του πολιτική, με ακορντεόν, βιόλα, τούμπα και τρομπόνι μεταξύ άλλων, μετατρέπονται σε σπάνια απόλαυση και "επικίνδυνη" συνήθεια. Ένας καλλιτέχνης που θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο στο μέλλον.
    * Aκούστε εδώ: http://www.myspace.com/langhorneslim

  • Dr. John: "City That Care Forgot"


  • Δισκοπαρουσίαση: Ξένες Κυκλοφορίες (Μάιος
    Ο μεγαλύτερος εν ζωή πρεσβευτής της Νέας Ορλεάνης επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ, ίσως το καλύτερο του εδώ και δύο δεκαετίες. Το νέο άλμπουμ του Dr. John με τίτλο "City That Care Forgot" είναι ένα σπαρακτικό ερωτικό "γράμμα" στην πατρίδα του τη Νέα Ορλεάνη, την πληγωμένη από τον τυφώνα Κατρίνα. 14 νέα τραγούδια με τη μοναδική Blues/ Funk/ Soul συνταγή του Dr. John. Συμμετέχουν οι: Eric Clapton, Willie Nelson, Ani DiFranco, Terence Simien, Terence Blanchard, Trombone Shorty και James Andrews.

  • Τα 5 αστέρια πάνε στα: "Langhorne Slim" & "Santogold"


  • Ραντεβού τον επόμενο μήνα...



    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #14671   /   15.06.2008, 14:40   /   Αναφορά
    nice....thnx για την ενημερωση!!!!!!¨))
    #14673   /   15.06.2008, 15:34   /   Αναφορά
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥΤΙΜΕ ΟΡΦΕΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!