ελληνική μουσική
    615 online   ·  210.843 μέλη

    Πριν 6 χρόνια, ο Νίκος Μεργιαλής μαζί με τον παιδικό του φίλο Πάρη Μιχαλόπουλο φτιάχνουν στο Βόλο ένα ακουστικό σχήμα για τις ανάγκες κάποιων καλοκαιρινών live.

    Μουσικοί Ιχνηλάτες

    Γράφει το μέλος mousikoiixnilates
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 27 Δεκ 2008

    Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τέτοια που τα Live αυξάνονται όπως και η μπάντα με την προσθήκη διαφόρων μουσικών κατά καιρούς. Όταν τα live της μπάντας αρχίζει να τα “ψάχνει” το κοινό ρωτώντας για το πού και πότε παίζει, βρίσκονται αντιμέτωποι με το ότι η μπάντα παίζει ¨ΝΟ ΝΑΜΕ” (χωρίς όνομα). H προτροπή ενός φίλου λέγοντας : “ήρθε η ώρα να βρείτε ένα όνομα” , ήταν η αφορμή για να αρχίσουνε να ψάχνουνε. Μετά από ημέρες καταλήγουνε στο “Μουσικοί  Ιχνηλάτες”. Από εκείνη τη στιγμή όλα τα live έχουν υπογραφή “ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ”.

    TO 2004 ηχογραφούν το πρώτο τους demo στη Θεσσαλονίκη που περιέχει έξι τραγούδια και το όνομα του άλμπουμ: “Λάθος ταξίδι” (Στίχοι: Νίκος Μεργιαλής – Μουσική : Νίκος Μεργιαλής & Πάρης Μιχαλόπουλος)

    Το 2006 ο Νίκος ξεκινάει να γράφει μία δουλειά (μουσική και στίχους) πολύ πιο ώριμη από την πρώτη, επιχειρώντας ένα πάντρεμα ροκ & “έντεχνων”  ακουσμάτων και με την προσθήκη κάποιων παραδοσιακών και ιδιαίτερων οργάνων.

    Το 2007 Νίκος παίρνει μέρος στο φεστιβάλ νέων συνθετών με το τραγούδι “Eίμαι Ό,τι Δεν Είμαι”. Το κομμάτι ερμηνεύεται επί σκηνής από τους «ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ».

    Μουσικοί Ιχνηλάτες

    H αρχική σκέψη του Νίκου το cd να γραφτεί στη Θεσσαλονίκη αλλάζει μετά τη συνάντηση του με τον Νίκο Βαϊου που κέρδισε την εμπιστοσύνη του και τον πείθει οι εγγραφές να πραγματοποιηθούν στο Βόλο.

    Οι μουσικοί (και φίλοι πάνω απ’ όλα) αγκαλιάζουν τα τραγούδια και βάζουν ο καθένας το λιθαράκι του σ’ αυτή τη δουλειά μεχρι την ολοκλήρωσή της.

    Μουσικοί ΙχνηλάτεςΑποτέλεσμα το άλμπουμ “Είμαι Ό,τι δεν είμαι” (Στίχοι/Μουσική : Νίκος Μεργιαλής). Η παρουσίαση του cd γίνεται άνοιξη του 2008 στο “Βάμμα Νυκτός”& στο θέατρο “Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας”. Το καλοκαίρι του 2008 πραγματοποιούνται συναυλίες σε διάφορες πόλεις παρουσιάζοντας το cd με την εξής σύνθεση:

    Νίκος Μεργιαλής: Τραγούδι, ακουστική κιθάρα

    Νίκος Βαϊου: Μπάσο ηλεκτρικό – ακουστικό – άταστο

    Ιάσων Τουφεξής: Ηλεκτρικό Βιολί

    Νέστορας Κόκκαλης : Τύμπανα

    Ιορδάνης Σιδηρόπουλος : Ηλεκτρική κιθάρα

    Συμμετέχει σε περιορισμένα live o Δημήτρης Νάσιος κιθάρα ηλεκτρική – ακουστική – κλασική – Μαντολίνο

    & ο Περικλής Ντόβας Ούτι.

     

    Δείγμα της δουλειάς των Μουσικών Ιχνηλατών μπορείτε να ακούσετε στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ.


    Tags
    Μουσικά Όργανα:ΜπάσοΟύτικιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε