ελληνική μουσική
657 online   ·  210.200 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

Ένα ταξίδι μιάς μονάχα μέρας

Ένας ταξιδιώτης με έναν ήλιο στην χούφτα προχωρά...

Γράφει ο γιαννης (taksidiwths) / 3 άρθρα στο MusicHeaven
Πέμπτη 23 Απρ 2009

Στο πέρασμα του τα δέντρα τεντώνονται,ανοίγουν τα μάτια και προσπαθούν να τραγουδήσουν.
Κάθε μικρό φύλλο κάθε πόρος αφουγκράζεται την μελωδία που είναι σαν μια συγχορδία απο κελαρυστά γέλια,χαρούμενες φωνές,ιάχες θριάμβου και ερωτευμένες κραυγές.
Τα ζωντανα δινουν παρασταση στο στρωμενο για την περισταση γαλαζιο χαλι που εχουν υφανει οι νοτες,οι ρεουσες εκ των καθαριων χεριων του μικρου ταξιδιωτη.
Φωτείνες ηλιαχτίδες τον στεφανώνουν καθώς ο αέρας τον σηκώνει απαλά λικνίζοντας το σώμα του μέσα σ'ενα παχουλό και αφράτο σύννεφο.
Ένα σύννεφο φτιαγμένο με τα λουλούδια και τα αγκάθια της ψυχής,νοτισμένο απο την επιτακτίκη ανάγκη μιας εξομολόγησης,διανθισμένομε χρυσόσκονη και μύρο.
Και έτσι όπως όλη η πλάση αναγεννιέται,η νύχτα βιάζεται να σκεπάσει με το αραχνοϋφαντο πέπλο της τον κόσμο για να έχει και εκείνη την ευκαιρία να ενωθεί με το όνειρο.
Τα άστρα της λυτρωμένα από τη δεσμωτική σιωπή,παύουν τον ρόλο τους,αυτόν της συμβιβαστικής αδρανοποιημένης φωτοχυσίας και συνταράσσουν την ηρεμία της γής απ'άκρη σε άκρη.
Το έδαφος τρέμει,ραγίζει και ξεχειλίζουν τα υπόγεια της γής μια δύναμη κρυμμένη,σκόπιμα φυλαγμένη.
Είναι η στιγμή που ο ταξιδιώτης κάνοντας μια χορευτική στροφή με σφιγμένες τις γροθιές του,πλέκει παρέα με τις νότες του τη φορεσιά της ελευθερίας που είναι κόκκινη και κίτρινη και άσπρη.
Αυτή η φορεσιά ειναι το θείο δώρο του ταξιδιού.
Το μέσο για να εξυψωθεί ο μικρός μας στα ύψη και βουτώντας στα άδυτα της υπαρξής του να κινήσει ουρανό και γή προς την αληθινή και πηγαία δηιμιουργία.


Καλή σου αρχή ταξιδιώτη!
Εύχομαι μέσα από την περιπλάνηση στα μονοπάτια της μουσικής να βρείς τους θησαυρούς και τα παλάτια...
σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#18334   /   24.04.2009, 13:27   /   Αναφορά
Ταξιδιώτη, αυτό που έγραψες είναι αυτό που εγώ προσωπικά ονομάζω "λογοτεχνία"!

Συνδυασμός υπέροχων λέξεων και ιδεών σε ένα κείμενο, που περιλαμβάνει εικόνες της φύσης και το νόημά του δε δίνεται ευθέως, αλλά δεν είναι και καθόλου δύσκολο να το συλλάβει ο κοινός νους. Και το συγκεκριμένο νόημα μού αρέσει πάρα πολύ!

Με λίγα λόγια, συγχαρητήρια!
#18379   /   04.05.2009, 21:13
ευχαριστω παρα πουλ για τα καλα σου λογια :)