ελληνική μουσική
    710 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

    Η περιπέτεια ενός ταξιδιώτη

    Ένας ταξιδιώτης με έναν ήλιο στην χούφτα προχωρά...

    Γράφει ο γιαννης (taksidiwths)
    3 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 27 Μαΐ 2009

    Στο πέρασμα του τα δέντρα τεντώνονται,ανοίγουν τα μάτια και προσπαθούν να τραγουδήσουν.

    Κάθε μικρό φύλλο κάθε πόρος αφουγκράζεται την μελωδία που είναι σαν μια συγχορδία απο κελαρυστά γέλια,χαρούμενες φωνές,ιάχες θριάμβου και ερωτευμένες κραυγές.

    Τα ζωντανά δίνουν παράσταση στο στρωμένο για την περίσταση γαλάζιο χαλί που έχουν υφάνει οι νότες,οι ρέουσες εκ των καθάριων χέριων του μικρού ταξιδιώτη.

    Φωτείνες ηλιαχτίδες τον στεφανώνουν καθώς ο αέρας τον σηκώνει απαλά λικνίζοντας το σώμα του μέσα σ'ενα παχουλό και αφράτο σύννεφο.

    Ένα σύννεφο φτιαγμένο με τα λουλούδια και τα αγκάθια της ψυχής,νοτισμένο απο την επιτακτίκη ανάγκη μιας εξομολόγησης,διανθισμένομε χρυσόσκονη και μύρο.

    Και έτσι όπως όλη η πλάση αναγεννιέται,η νύχτα βιάζεται να σκεπάσει με το αραχνοϋφαντο πέπλο της τον κόσμο για να έχει και εκείνη την ευκαιρία να ενωθεί με το όνειρο.

    Τα άστρα της λυτρωμένα από τη δεσμωτική σιωπή,παύουν τον ρόλο τους,αυτόν της συμβιβαστικής αδρανοποιημένης φωτοχυσίας και συνταράσσουν την ηρεμία της γής απ'άκρη σε άκρη.

    Το έδαφος τρέμει,ραγίζει και ξεχειλίζουν τα υπόγεια της γής μια δύναμη κρυμμένη,σκόπιμα φυλαγμένη.

    Είναι η στιγμή που ο ταξιδιώτης κάνοντας μια χορευτική στροφή με σφιγμένες τις γροθιές του,πλέκει παρέα με τις νότες του τη φορεσιά της ελευθερίας που είναι κόκκινη και κίτρινη και άσπρη.
    Αυτή η φορεσιά ειναι το θείο δώρο του ταξιδιού.

    Το μέσο για να εξυψωθεί ο μικρός μας στα ύψη και βουτώντας στα άδυτα της υπαρξής του να κινήσει ουρανό και γή προς την αληθινή και πηγαία δηιμιουργία.


    Καλή σου αρχή ταξιδιώτη!

    Εύχομαι μέσα από την περιπλάνηση στα μονοπάτια της μουσικής να βρείς τους θησαυρούς και τα παλάτια...




    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #18512   /   27.05.2009, 21:17   /   Αναφορά
    Πολύ ωραία η αναφορά σου στο ταξίδι που κάνει κανείς μέχρι την επίτευξη του στόχου του. Συμφωνώ μάλιστα στο ότι, αν κάποιος θέλει να πετύχει, πρέπει να κινήσει γη και ουρανό για να το καταφέρει! Ωστόσο, είμαι της γνώμης, ότι δεν πρέπει να βιάζεται γιατί πιθανόν να σκοντάψει! Η καλύτερη συνταγή για την επιτυχία είναι, μικρά και σταθερά βήματα!