ελληνική μουσική
585 online   ·  210.199 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

Μια μικρή αναδρομή μέσα από τρία πορτρέτα

Θα επιχειρήσω μια μικρή, αναδρομή στο πρώτο μου βήμα, τον δίσκο ΑΒΑΔΙΣΤΑ (Universal), μέσα από τρία πορτρέτα ανθρώπων.

Μια μικρή αναδρομή μέσα από τρία πορτρέτα

Γράφει ο Λεωνίδας Μαριδάκης (muchachito) / 2 άρθρα στο MusicHeaven
Κυριακή 19 Ιούλ 2009

Των ανθρώπων που υπήρξαν ο πυρήνας των συνεργατών μου - καθώς συμπληρώνονται σχεδόν 4 χρόνια πορείας με το δίσκο και το νέο άλμπουμ μου ψήνεται σε δυνατή φωτιά.

 

Νίκος Ξυδάκης (Ο παραγωγός του c.d.)

Ο άνθρωπος που παρακολούθησε την εξέλιξη αυτού του δίσκου από την αρχή μέχρι την έκδοση. Στοχαστικός, ουσιαστικός, με χιούμορ που μονίμως υποβόσκει και ένα “βαρύ” όνομα. Στο πρόσωπο του βρήκα ένα σπουδαίο συνομιλητή. Απολαμβάνοντας καπουτσίνο και μιλώντας για ώρες κατάλαβα πολλά για την σχέση της μουσικής με τον κόσμο, την σχέση της με την μουσική βιομηχανία αλλά, όσο είναι δυνατόν, και την θέση την δική μου με όλα αυτά. Ο Νίκος με οδήγησε για πρώτη φορά με τα βαθιά νερά της ελληνικής μουσικής πραγματικότητας.

 

Αγγελική Βασιλάκου (Υπογράφει τους στίχους σε τρία από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου)

Άτομο εκρηκτικό και απόλυτα δημιουργικό που με τροφοδοτούσε σε κάθε βήμα με ιδέες, και δύναμη να συνεχίσω. Χρησιμοποίησε μια ακραία ποιητική γλώσσα για να κάνει στίχους τις εμμονές της, είτε αυτές αφορούν τον έρωτα είτε την οργή και το σαρκασμό της για αυτά που συμβαίνουν γύρο μας. Οι ρίμες εσωτερικές και ο στίχος της κοφτός. Λέξεις σαν σφαίρες και για να τις μελοποιήσω –επιβιώσω- η συμβολή της ήταν αποφασιστική. Με έφερε σε επαφή με μουσικές και κόσμους που αγαπούσε, από άλλες χώρες, διευρύνοντας πολύ τα εκφραστικά μου μέσα.

 

Πέτρος Βαρθακούρης (Με τον Πέτρο μοιραστήκαμε τις ενορχηστρώσεις, είναι εκείνος που έδωσε το λάτιν τζαζ ήχο στη δουλειά)
Ταλαντούχος και υπερκινητικός, ότι πρέπει για να αυγατίζει η δουλειά στο στούντιο. Πολύ φιλότιμος. Η άποψη του για την μουσική είναι πολύ έντονη και θεωρώ μεγάλη επιτυχία και των δύο μας το ότι υπήρξε μια ουσιαστική και δημιουργική συνομιλία όσο αφορά τον ήχο των τραγουδιών, κι αυτό γιατί και σε εμένα περισσεύει η άποψη στον τρόπο που  “ακούω”. Με τη μισή του ψυχή λοιπόν στην Βραζιλία και η άλλη μισή στο νησί του την Πάρο, έφερνε στο στούντιο πάντα ένα αεράκι αλαφράδας και χιούμορ που συχνά ανέβαζε μποφόρ!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να πω στον κάθε ένα τους χωριστά για τα ανθρώπινα και τα καλλιτεχνικά που μοιραστήκαμε, με ή χωρίς την αφορμή του δίσκου. Φυσικά, είναι ακόμη πολλά τα πρόσωπα γύρω από το ΑΒΑΔΙΣΤΑ… σε επόμενη ευκαιρία θα ξεδιπλώσω λογάκια και για εκείνους.

Λεωνίδας Μαριδάκης

 

 

 

 

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#18750   /   19.07.2009, 17:26   /   Αναφορά
:))

Αυτό κι αν είναι πρωτότυπη δημοσίευση για το ηπεριοδικό μας!

Πολλή Καλή Επιτυχία στο καινούριο σου άλμπουμ!
#18764   /   23.07.2009, 22:40   /   Αναφορά
Το έχετε ανεβάσει πολύ όμορφα και σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Σύντομα θα σας στείλω και δεύτερο μέρος με πορτρέτα συνεργατών και ξενάγηση στην... κουζίνα αυτού του άλμπουμ. Να είστε καλά!

Λεωνίδας Μαριδάκης
#18765   /   23.07.2009, 22:51   /   Αναφορά
Ευχαριστώ φυσικά και για τις ευχές για το νέο άλμπουμ. Θα είναι έτοιμο τέλος φθινόπωρου. Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το πρόσφατο κείμενο του Αντώνη Μποσκοϊτη στο τρομερό μπλογκ του. Εδώ:

(http://bosko-hippydippy.blogspot.com/2009/07/blog-post_21.html)

Την αγάπη μου.