ελληνική μουσική
    508 online   ·  210.821 μέλη

    Φοβάμαι. Τυλίγομαι σαν παιδί στη μαλλιαρή κουβέρτα και γίνεται το μαγικό μου χαλί που θα με βοηθήσει να πετάξω μακριά.

    Γράφει η Ολίβια (erika)
    25 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 01 Σεπ 2009

    Θα τα βλέπω όλα από ψηλά και θα νιώθω έτσι πως έχω ξεφύγει. Αν πέσω θα με κρατήσουν τα σύννεφα, μαλακή και ήπια πτώση με το πρόσωπο στον ουρανό.

    Κλείνω τα μάτια για να μπορέσω να δω μέσα μου καθαρά. Το πλάνο ανοίγει, συνηθίζω στον εσωτερικό φωτισμό κι επιτέλους κινούμαι. Είμαι μόνη αλλά νιώθω το χώρο οικείο, κάθε γωνιά την έστησα εγώ και την ξέρω σαν τις γραμμές της παλάμης μου. Τακτοποιώ και συγυρίζω, είναι εδώ που επιστρέφω κάθε βράδυ, που κλείνομαι όταν θέλω να απομονωθώ. Τα βάζω όλα στη θέση τους και νιώθω καλύτερα γιατί ξέροντας τι έχω αισθάνομαι τι μου λείπει και τι έχει νόημα να διεκδικήσω.

    Θυμάμαι ωραίες στιγμές, που ήμουν μάρτυράς τους, που πρωταγωνίστησα, που τις καθόρισα, που με καθόρισαν. Βλέμματα και λόγια, χαμόγελα, λάμψεις ψυχικού συντονισμού. Ήμουν εκεί, ήμουν μέρος τους, είναι μέρος μου. Έδωσα ενέργεια και έλαβα, υπάρχει μια ροή ενέργειας που καθορίζει το πεδίο στο οποίο κινούμαι, σύνορα με γραμμές διακεκομμένες, αποτυπώματα σκιών και φαντασμάτων που υπερβαίνουν τα φυσικά εμπόδια και γλιστρούν στις σκέψεις από πόρτες που αναγνωρίζουν τα ίχνη τους.

    Η σκέψη μου πετάει στους άλλους, σ' εκείνους που φοβούνται πιο πολύ, που φοβούνται για τη ζωή τους και όχι για το πώς θα την περάσουν. Παίρνω δύναμη από τη δύναμη εκείνων που θέλουν τη βοήθειά μου.

    Τελυταία στάση του ταξιδιού είναι πάντα μια απροσδιόριστη βεβαιότητα πως ο ουρανός δεν είναι ακατοίκητος, όσο η πυξίδα επαναφοράς έχει φυσική ροπή προς το καλύτερο. Εκείνο που βλέπει ο καθένας είναι αντανάκλαση της ψυχής, βλέπει εκείνο που κρύβει μέσα σου γιατί απλά ξέρει να το διακρίνει.

    Πια δεν φοβάμαι.

     

     





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19028   /   14.10.2009, 00:10   /   Αναφορά
    Γράφεις πολύ ωραία, μήπως πρέπει να δοκιμάσεις καί τόν ρεαλισμό;
    #20473   /   08.07.2010, 09:43   /   Αναφορά
    Αγαπητή Erika,



    το σκέφτηκα λίγο για να σου γράψω για το μικρό σου λογοτέχνημα. Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι την κριτική μου, αλλά εγώ με λίγες λέξεις θα σου την γράψω.

    "Δεν καθαρίζουμε στην λογοτεχνία , βάζοντας στη σειρά ωραίες, μυστηριώδεις, αγωνιώδεις λέξεις και να αφήνουμε τον αναγνώστη να βγάζει ότι συμπεράσματα μπορεί. Χρειάζεται να είμαστε συγκεκριμένοι και να μην αφήνουμε τον αναγνώστη να σκέπτεται τι εννοεί ο/η συγγραφέας.

    Παράδειγμα εγώ διαβάζοντας το κείμενό σου, το μόνο που κατάλαβα είναι ο πεσιμισμός σου, το λίγο κλονισμένο ηθικό σου, στοιχεία που μας οδηγούν πολλές φορές να γράψουμε καλά, αληθινά, ρεαλιστικά, συγκεκριμένα, γιατί οι περσσότεροι κάπως έτσι ήμαστε στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής μας. Αυτά τα ολίγα. Σκέψου αυτά που σου γράφω και αν πιστεύεις πως είμαι εκτός θέματος ή σε κριτικάρω λίγο σκληρά, μπορείς να μου γράψεις και να με διορθώσεις. Πάντως έχεις πολλά καλά στοιχεία που προμηνύουν καλή εξέλιξη, αρκεί να προσέχεις τι θέλεις να πεις στο θέμα που περγράφεις." Προφανώς είσαι πολύ νέα.. και έχεις καιρό για τα καλύτερα. Και βέβαια δεν το παίζω ο μεγάλος κριτικός. Απλά σου έγραψα αυτά που νομίζω πως έπρεπε να σου γράψω και να βοηθήσω στο να γράφεις πιο ουσιαστικά. Την άποψή μου δηλαδή.

    adreo

    #23365   /   06.09.2011, 14:31   /   Αναφορά
    Εγώ το λάτρεψα το κείμενο σου!!!! Και εγώ φοβάμαι και φοβάμαι πολύ!!! Μακάρι να τα καταφέρω και να μη φοβάμαι πια αν και δεν το νομίζω!!! Ευχαριστώ γι' αυτό το κείμενο!!! Χρειαζόμουν να διαβάσω κάτι τόσο όμορφο!!!!
    #23386   /   10.09.2011, 17:16




    Αγαπητή Liberty,

    ειλικρινά χαίρομαι που σχολιάζεις με αφοπλιστική ειλικρίνεια το σχόλιό μου, ερμηνεύοντας την ειλικρινή μου πρόθεση με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια με βάζεις σε σκέψεις για τις φοβίες σου. Θα σου απαντήσω με μια ρήση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, ελπίζοντας πως αν την ερμηνέψεις σωστά και την ακολουθήσεις στη ζωή σου, να είσαι σίγουρη πως θα πάψεις να φοβάσαι. Δεν είμαι θρήσκος με το νόημα που κάποιοι μπορούν να δώσουν σε αυτά που σου γράφω εδώ, όμως η ρήση αυτή μπορεί πράγματι όλους μας να μας βοηθήσει. Εξάλλου δεν την είπε ο Χριστός τυχαία. Διάβασε λοιπόν. " Εν τω κόσμω θλίψην έξετε, αλλά θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον. "

    adreo