ελληνική μουσική
    808 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Οι συναυλίες του Παρα θιν' αλός στην Καλαμαριά

    Διαβάστε τις εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Πως θα έρθετε & τι θα δείτε.

    Οι συναυλίες του Παρα θιν

    Γράφει το μέλος NewChoirofKalamaria
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 02 Σεπ 2009

    Πιστό στην παράδοση που εδώ και 19 χρόνια χτίζει, και το φετινό "Παρα θιν' αλός" του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς δίνει έμφαση σε παραγωγές που διαφοροποιούνται από το σύνηθες. Δεν συναντά τόσο τους "σκληρά εργαζόμενους" και απανταχού περιοδεύοντες μουσικούς δημιουργούς της έντεχνης ελληνικής σκηνής, όσο αυτούς που κινούνται και λίγο "εκτός των τειχών" χτίζοντας όμως με τη δημιουργική σιωπή τους ένα προφίλ εναλλακτικό.



    Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου μας περιμένουν στο δασάκι Κόδρα στις 21.00 ο Σάκης Παπαδημητρίου, η Γεωργία Συλλαίου και ο Γιάννης Φιλιππουπολίτης ( Μελίνα Μερκούρη… femme flamme ). Πρόκειται για ένα επετειακό οπτικοακουστικό αφιέρωμα για τα 15 χρόνια χωρίς την Μελίνα που αγαπήσαμε. Δυο σπουδαίοι πιανίστες και μια εξαιρετική ερμηνεύτρια, με την υποστήριξη ενός επιλεγμένου αρχειακού υλικού, μας ταξιδεύουν μουσικά στη ζωή και στις κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές της μεγάλης Ελληνίδας. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα των «Φίλων του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη».

    Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και πάλι στο δασάκι Κόδρα (21.00) οι Μιχάλης Νικολούδης & Μιχάλης Κουμπιός παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «Το ρήμα αρμενίζω»
    Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς μελωδούς των οποίων η μουσική ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο, φιλοξενούμενη σε δημοφιλείς διεθνείς συλλογές. Συνεργάζονται στενά εδώ και πάρα πολλά χρόνια ωστόσο είναι η πρώτη φορά που θα ανέβουν μαζί επί σκηνής, καλώντας μας να αρμενίσουμε στα πέλαγα της μουσικής τους, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά δείγματα της πλούσιας δισκογραφικής διαδρομής τους.

    Η -υπό το φως της πανσελήνου- σχεδόν δίωρη μουσική παράσταση της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου ( 21.00 στο δασάκι) περιλαμβάνει δύο ενότητες, αφιερωμένες στους δύο ξεχωριστούς συνθέτες: τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Σταύρο Κουγιουμτζή. Συντελεστές της ο πιανίστας Θανάσης Μπιλιλής και ο τραγουδιστής Ανδρέας Καρακότας

    Σειρά παίρνει η αυτοσχεδιαστική μουσική, ξεκινώντας με τον Βαγγέλη Κοντόπουλο και τους Γιάννη Οικονομίδη,Μάκη Στεφανίδη σε "Jazz DIALOGUES for trumpet & guitar "
    (Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, δασάκι Κόδρα 21:00 )

    Συνεχίζουν την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, και πάλι στο δασάκι, οι Αλέκος Παπαδόπουλος & Dj Pro ( Ηχοχρώματα και ρυθμοί )και οι Χάρης Καπετανάκης και Δημήτρης Αγγελάκης (A Jazz Dialog )

    Η ενότητα της Jazz ολοκληρώνεται την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στο δασάκι Κόδρα στις 21:00 με την μικρή ορχήστρα της μεγάλης μειοψηφίας ή αλλιώς Ensemble Minoria Grande ( μια κολεκτίβα μουσικών που βασίζεται στην ελεύθερη έκφραση και την αυτοστιγμή δημιουργική δεινότητα των εκάστοτε συντελεστών).

    Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο Μάκης Αϊβάζογλου ,η Έλσα Μουρατίδου στο τραγούδι και φίλοι από το «Κρουστόφωνο» παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «Συνάντησα τους φίλους μου» (δασάκι κόδρα ,21:00 ) - φίλοι είναι τα τραγούδια του Μάκη Αϊβάζογλου και άλλων ελλήνων συνθετών όπως του Μάνου Χατζιδάκι, του Μάνου Λοΐζου, του Γιώργου Ανδρέου, του Ορφέα Περίδη… Το δεύτερο μέρος της συναυλίας είναι ένα μικρό αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο. Συμμετέχουν φίλοι από το «ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» με μπάντα πνευστών και κρουστών.

    Η εκπληκτική ερμηνεύτρια Νένα Βενετσάνου και οι λυρικοί τραγουδιστές Τάσης Χριστογιαννόπουλος καιΔιονυσία Μπάκα ανεβαίνουν στην Κεντρική Σκηνή του Κόδρα την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου για μια λιτή και αφαιρετική απόδοση ( με συνοδεία πίανου και βιολοντσέλου) της 30χρονης μουσικής διαδρομής του Ηλία Ανδριόπουλου. Εδώ οι συστάσεις περιττεύουν...

    Νεανικό spirit το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στην πλατεία δημαρχείου από τουςFanela Rige & Starbeat & LENU (συναυλία σε συνδιοργάνωση με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Καλαμαριάς )


    Ιδανικό φινάλε στη φετινή διοργάνωση του «Παρά θιν’ αλός» η ξεχωριστή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου (Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, κεντρική σκηνή Κόδρα, 21:00 ). Το πρόγραμμα, διάρκειας 2,5 ωρών, θα είναι αρκετά ανανεωμένο, προσφέροντας χώρο και στα -νέας εσοδείας- τραγούδια, του συνθέτη. Μαζί του, οι για χρόνια, συνεργάτες του από την εποχή των «Λαϊκεδέλικα».


    Πώς θα βρούν οι αμύητοι το δρόμο για το χώρο των εκδηλώσεων; Αναλυτικός χάρτης υπάρχει στο site του Πολιτιστικού Οργανισμού (www.podkalamaria.gr),πρέπει όμως για να τον δείτε να κατεβάσετε το pdf αρχείο με το έντυπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Αν δεν έχετε πάλι navigator, μη θλίβεστε... Απλώς στη διασταύρωση της Καραμανλή (Νέας Εγνατία) με τη Βούλγαρη - στα τελευταία φανάρια πριν τη Χαλκιδική, στρίψτε προς Καλαμαριά, και συνεχίστε χωρίς να βγάλετε πουθενά φλας μεχρι να βρεθείτε στου Κόδρα. Τόσο απλά...





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε