ελληνική μουσική
581 online   ·  210.199 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

Blk Jks ή για την ακρίβεια Black Jacks

Είναι ωραίο να βλέπεις άτομα που προέρχονται από μια άλλη κάστα ανθρώπων, βασανισμένη ιστορικά, να παράγουν πολιτισμό.

Blk Jks ή για την ακρίβεια Black Jacks

Γράφει η PashalinaMakia / 4 άρθρα στο MusicHeaven
Τετάρτη 23 Σεπ 2009

Την πρώτη του Σεπτέμβρη το πρώτο τους album με τον τίτλο "After robots" κυκλοφόρησε στην ήπειρο από την οποία κατάγονται, την Αφρική. Στις 08/09 κυκλοφόρησε σε Αμερική και στις 21 στην Ευρώπη.

Είναι ένα ροκ συγκρότημα από την Αφρική. Εαν αξίζει την προσοχή μας, την αξίζει εξαιτίας της μοναδικότητας που μπορεί να προκαλέσει το πάντρεμα της δυτικής μουσικής του 20αιώνα με την ιστορία και τους ήχους μιας διαφορετικής και τελείως άγνωστης για τους περισσότερους από μας μουσικής παράδοσης, όπως είναι η αφρικανική μουσική.

Το μουσικό περιοδικό Rolling Stone τους χαρακτήρισε το καλύτερο καινούριο αφρικανικό συγκρότημα και τους αφιέρωσε στο τεύχος Αυγούστου τη στήλη "Artists to Watch".

Οι κριτικοί έχουν μόνο καλά λόγια να πουν αφού τα τραγούδια τους δεν έχουν τετριμμένη θεματολογία και συμπεριλαμβάνουν ξανά όπως παλαιότερα πολιτικά ζητήματα θέλοντας να χρησιμοποιήσουν την αφυπνιστική ιδιότητα της μουσικής κι όχι μόνο την ιδιότητα την χαλαρωτική που έχει κατακλύσει τη μουσική αγορά.Συγκεκριμένα πλέον μιλώντας , ο Lloyd Gedye στο Mail & Guardian λέει πως είναι το καλύτερο αφρικανικό album των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Είναι εξαιρετικά αισιόδοξο να βλέπεις την ανατολή ενός νέου μουσικού είδους από μια ήπειρο που θεωρείται τριτοκοσμική. Είναι ωραίο να βλέπεις άτομα τα οποία προέρχονται από μια άλλη κάστα ανθρώπων βασανισμένη ιστορικά να παράγουν πολιτισμό και να μην αναμασούν όλα όσα τους έχουν δοθεί έτοιμα από το Βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας.

Αναθυμάμαι τα λόγια κάποιου συγγραφέα. "Ο άνθρωπος που δεν έχει νιώσει δυστυχία δεν μπορεί να παράγει καλλιτεχνικό έργο".

Ίσως όσα έχουν δει τα μάτια τους κι όσα ανά καιρούς έχουν ακούσει μέσα από την παραδοσιακή τους μουσική να μην έχουμε τη δυνατότητα να τα καταλάβουμε ποτέ.Ας αφουγκραστούμε λοιπόν μέσα από αυτό το album όσα μπορεί ο καθένας μας κι ας έρθουμε πιο κοντά σ'έναν λαό μέσα από τον εκσυγχρονισμό της μουσικής του παράδοσης.

Blk Jks ή για την ακρίβεια Black Jacks

Τα ονόματα των μελών του συγκροτήματος αυτού είναι:

Molefi Makananise στο μπάσο
Lindani Buthelezi  στα φωνητικά και την κιθάρα
Mpumelelo Mcata στην κιθάρα και
Tshepang Ramoba στη ντραμς

Η δισκογραφική τους εταιρία είναι η Secretly Canadian.

Θα τους βρείτε στο My Space , στο Facebook , στο ιστολόγιό τους και στην ιστοσελίδα τους.

Καλή σας ακρόαση!


Tags
Μουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:LloydΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#18945   /   23.09.2009, 17:52   /   Αναφορά
Μπράβο Λίνα, Μπράβο!

Νομίζω το γκρουπ είναι από την Ν. Αφρική.

Σε δύο μήνες θα τους έχουμε εδώ!!!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
#19081   /   23.10.2009, 15:01
Χαίρομαι που σου άρεσε η δημοσίευση Χάρις μου!!Ελπίζω να μπορέσω να ανέβω για να τους δω!