ελληνική μουσική
    721 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    In The Court Of The Crimson King


    Ενότητες
    Το ξεκίνημα και η δημιουργία των King Crimson
    Ο δίσκος
    Τα τραγούδια
    Η ηχογράφηση
    Γράφει ο Βαγγέλης (Moonchild92)
    3 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 14 Νοέ 2009

    Η ηχογράφηση

    Η δημιουργία του δίσκου "In The Court of the Crimson King" ήταν προϊόν ομαδικής και αρμονικής συνεργασίας, και απαίτησε τρομερούς πειραματισμούς και τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών. Για του λόγου το αληθές αξίζει να τον ακούσετε έστω και μία φορά με ακουστικά. Η χρήση της στερεοφωνίας και των delay είναι φοβερή, οι ενορχηστρώσεις είναι στην πραγματικότητα αρκετά σύνθετες και ο συνολικός ήχος της παραγωγής γεμάτος, παχύς και γλυκός, ανεξάρτητα από την ενέργεια που ξεχύνεται κάποιες στιγμές από τα τραγούδια. Η ηχογράφησή του έγινε στο στούντιο Wessex του Λονδίνου, το οποίο διέθετε μια τεράστια αίθουσα που φημιζόταν για τον ήχο της σε εγγραφές κλασικών ορχηστρών. Αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο συνολικό ήχο του δίσκου και ιδιαίτερα στον ήχο των κρουστών που είναι παχιά και μεγαλοπρεπή, θέτοντας τις ιδανικές βάσεις για τα υπόλοιπα όργανα.
    Οι εγγραφές έγιναν στο μαγνητόφωνο Ampex AG440, τα οκτώ κανάλια του οποίου αποδείχθηκαν πολύ λίγα για την καταγραφή όσων είχαν στο μυαλό τους οι King Crimson. Οι ενορχηστρώσεις των κομματιών άλλαζαν ριζικά από στιγμή σε στιγμή και νέα όργανα έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους. Έτσι αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν το κάθε κανάλι για την εγγραφή πολλών και διαφορετικών οργάνων σε κάθε διαφορετική χρονική στιγμή, κάτι που τους οδήγησε στο να κάνουν την τελική μείξη τμηματικά, αφού έπρεπε να αλλάζουν συνεχώς τις ρυθμίσεις που είχαν γίνει για το κάθε κανάλι. Όσο για τα χορωδιακά φωνητικά που ακούγονται στο τραγούδι "The Court of the Crimson King", αυτά απαίτησαν πάνω από δέκα κανάλια. Οι φωνές είναι των μελών του συγκροτήματος και όχι κάποιας χορωδίας, και έτσι έγιναν σταδιακά και με επανειλημμένες τμηματικές μείξεις.

     

     


    KING CRIMSON

    IN THE COURT OF THE CRIMSON KING

    An Observation by King Crimson
    Συνολική Διάρκεια: 43:52
    Ημερομηνία ΄Εκδοσης: 10 Οκτωβρίου 1969
    Μουσικοί: Robert Fripp (κιθάρα, πλήκτρα), Ian McDonald (χάλκινα και ξύλινα πνευστά, βιμπράφωνο, πλήκτρα, mellotron, δεύτερα φωνητικά), Greg Lake (μπάσο, φωνητικά), Michael Giles (ντραμς, κρουστά, δεύτερα φωνητικά)
    Ηχογράφηση: Τον Ιούλιο του 1969 στο στούντιο Wessex Sound του Λονδίνου
    Μηχανικοί Ήχου: Robin Thompson με τη βοήθεια του Tony Page
    Παραγωγή: King Crimson για λογαριασμό της εταιρίας E.G. Production/"David & John"


    Εξώφυλλο: Barry Godber

    Εταιρεία: Island

    Πηγές
    Γ.Χ.Τζαμαλουκαs, www.in.gr


    Tags
    Μουσικά Είδη:BluesHeavy MetalMetalRockΚαλλιτέχνες:Paul McCartneyFrank ZappaJimi HendrixPink FloydΜουσικά Όργανα:κιθάραακουστική κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19211   /   14.11.2009, 23:20   /   Αναφορά
    Εξαιρετικό συγκρότημα! Πολύ καλό και το κείμενο αλλά εξαιρετικά κουραστικό... Ίσως θα έπρεπε να το κάνεις πιο συμπιεσμένο από το πρωτότυπο... Good Job!
    #19212   /   15.11.2009, 01:01   /   Αναφορά
    Φοβερο αλμπουμ και μια φοβερη μπαντα...
    #19218   /   16.11.2009, 10:24
    Μπράβο Moonchild για τη δημοσίευση. Το γεγονός ότι από τόσο μικρή ηλικία έχεις ανακαλύψει αυτόν το δίσκο και, κυρίως, έχεις εμβαθύνει σε αυτόν, θα σε βοηθήσει πολύ στο μέλλον να "διαμορφωθείς", τόσο ως μουσικός, όσο και ως άνθρωπος. Τούτο, βέβαια, θα το καταλάβεις σε μερικά χρόνια ....



    Εγώ θα επαναλάβω αυτό που έχω γράψει και στο φόρουμ : Το ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ αυτού του δίσκου είναι αυθύπαρκτο και αυτόνομο και, φυσικά, πολύ υψηλού επιπέδου. Προτείνω να διαβάσετε ΜΟΝΟ τους στίχους, χωρίς να ακούτε το δίσκο, να "χαθείτε" στη μαγεία του λόγου του στιχουργού / ποιητή PETER SINFIELD [από τους μεγαλύτερους ροκ ποιητές]. Ένας λόγος ονειρικός και συνάμα απόλυτα προσγειωμένος ... οι ιστορίες του ακουμπούν αφενός στο "παραμύθι" κι αφετέρου στη σκληρή / ωμή πραγματικότητα .... Υπάρχουν εδώ και ... 40 χρόνια σε αυτόν το δίσκο και περιμένουν τις επόμενες γενιές να τις ανακαλύψουν ....

    #19221   /   16.11.2009, 18:15   /   Αναφορά
    τρομερό συγκρότημα...........άφησε εποχή.......:):)
    #19294   /   07.12.2009, 20:33
    Πολύ καλός δίσκος. Έμεινα έκπληκτος με τις καταπληκτικές μελωδίες του συγκροτήματος. Έχω ξέρετε ένα χούι να θέλω να αποκτήσω όποιον δίσκο για τον οποίον ακούω καλά λόγια. Άλλες φορές έμεινα απογοητευμένος και άλλες φορές ενθουσιάστηκα οπως στην περίπτωση του δίσκου του άρθρου. Μάγκες οι τύποι και κυρίως ικανοποιούν τα γούστα μου.