ελληνική μουσική
    650 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Οι θρυλικοί Scorpions υπο διάλυση

    «Φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής μας» ήταν τα λόγια που επέλεξαν την Κυριακή οι Scorpions για να ανακοινώσουν μέσω διαδικτύου την απόσυρσή τους από τη μουσική, έπειτα από πορεία 45 χρόνων.

    Οι θρυλικοί Scorpions υπο διάλυση

    Γράφει ο Στράτος (madmaestros)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 04 Φεβ 2010

    Οι Scorpions, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επέλεξαν να τερματίσουν τη διαδρομή τους ενώ βρίσκονταν ακόμη «σε ψηλή νότα»: Το Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο άλμπουμ τους, Sting in the Tail («Τσίμπημα στην Ουρά»), το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους είναι «ένα από τα καλύτερα» που έχουν ηχογραφήσει.

    Το ροκ συγκρότημα θα ξεκινήσει το Μάιο μία «περιοδεία αποχαιρετισμού» από τη Γερμανία. Στην Ελλάδα πιθανότατα οι Scorpions θα εμφανιστούν στις 5, 7 και 9 Ιουνίου 2010 σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

    Το γερμανικό συγκρότημα ιδρύθηκε το 1965 στο Ανόβερο από τον κιθαρίστα Ρούντολφ Σένκερ, και λίγα χρόνια αργότερα έγινε μέλος ο τραγουδιστής Κλάους Μάινε. Οι δύο άνδρες είναι σήμερα 61 ετών.

    Οι θρυλικοί Scorpions υπο διάλυση

    Οι θρυλικοί Scorpions υπο διάλυση


    Tags
    Καλλιτέχνες:StingScorpions



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19589   /   04.02.2010, 15:06   /   Αναφορά
    Ειλικρινά δεν είμαι και πολύ χαρούμενος, που θα διαλυθούν οι Scorpions. Δεν είναι από τα αγαπημένα μου συκγροτήματα και κάποια τραγούδια τους τα θεωρώ ανούσια, αλλά πρόκειται για μια μεγάλη μπάντα, από τις σημαντικότερες του ροκ. Άλμπουμ τους όπως το In Trance και το Lovedrive, είναι πραγματικά αξιόλογες καταθέσεις. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ τους. Ελπίζω να είναι τόσο καλό όσο το περιγράφουν ή και καλύτερο.
    #19591   /   05.02.2010, 11:43   /   Αναφορά
    μεταξύ μας καιρός ήταν, την είχαν καθυστερήσει ήδη αρκετά χρονάκια την συνταξιοδότηση του ονόματος Scorpions. Αλλά τελικά χρειάζεται μπόλικη σοφία και κάμποσες άλλες αρετές μαζί, για να αποσυρθείς από κάτι όταν βρίσκεσαι ψηλά και να κλείσεις τα αυτιά σου στις διάφορες σειρήνες που σκούζουν να συνεχίσεις, για διαφορους λόγους ( ματαιοδοξία, χρήμα, δημοσιότητα κλπ). Φαντάζομαι δεν είναι εύκολο αλλά αυτό πρέπει να καθορίζει τους χαρισματικούς ανθρώπους. Τώρα αν ο καινούργιος τους δίκος είναι διαμάντι, τι να πώ, προφανώς θα διαψευτώ. Προσωπικά μου ακούγεται απιθανο σενάριο κάτι τέτοιο...Πάντως διασκέδασα με την ανακοίνωση. θα κάνουν πρώτα την περιοδεία τους στη χώρα τους και σε άλλες χώρες που αισθάνονται οικεία και μετά θα αποχωρήσουν...

    Μακάρι να φτάσουν τα 80 και να περιοδεύουν σε κάθε κοινότητα της επάρχιάς (μαγκιά τους) θα προτιμούσα να το κάνουν με άλλο όνομα όμως
    #19606   /   07.02.2010, 04:15   /   Αναφορά
    αντε καιρός ήταν... μεγάλο όνομα και επιτυχίες αλλά μετά το wind of change έπρεπε να κάνουν περιοδεία και να φύγουν με δόξα...
    #19642   /   16.02.2010, 22:27   /   Αναφορά
    Δεν το πιστευω... δεν ειναι δυνατον! πραγματικα μετα απο τους Scorpions 8α υπαρ3ει ενα μεγαλο κενο στην rock και χωρισ να θελω να υπερβαλω ισωσ και να μην καλυφθει ποτε...τι να πω...μακαρι να υπαρ3ουν συγκροτηματα που να αγγι3ουν εστω και στο ελαχιστο αυτον τον θρυλο....
    #20857   /   04.09.2010, 23:09   /   Αναφορά
    Στην Ελλάδα αναμένεται να αποχαιρετήσει το ελληνικό κοινό με την τελευταία μεγάλη συναυλία στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί ... στις 6 Οκτωβρίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.