ελληνική μουσική
    786 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Τogether Through Life - Bob Dylan

    Τον περασμένο Aπρίλιο κυκλοφόρησε ο δίσκος του Bob Dylan, Together Through Life. Δίσκος τον οποίο πραγματικά απόλαυσα.

    Τogether Through Life - Bob Dylan

    Γράφει ο rollinngstone
    17 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 09 Φεβ 2010

    Θα ήθελα να αναφερθώ στο e-Περιοδικό για τον εν λόγω δίσκο γιατί πραγματικά αξίζει και συνεχίζει την παράδοση του Bob Dylan να μας σερβίρει μόνο καλούς δίσκους τα τελευταία χρόνια. Έχουμε λοιπόν εδώ έναν Dylan να παίζει country με έναν μοναδικό τρόπο. Όπως είπε και ο ίδιος μοιάζει με τις παλιές ηχογραφήσεις των Sun και Chess records

    Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα τραγούδια. Από το μελαγχολικό Life's Hard το βαρύ Blues Μy Wife's Home Town, μέχρι τα ξεσηκωτικά Beyond Here Lies Nothing και Shake Shake Mama και τα υπέροχα "αισιόδοξα" If You Ever Go To Houston  Ι feel A Change Coming On και Jolene καθώς και με άλλα κομμάτια, ο δίσκος μας αποδεικνύει ότι ο Bob Dylan ξέρει ακόμα να γράφει υπέροχα κομμάτια, μόνος του. Ή σχεδόν μόνος του, καθώς προσέλαβε τον στιχουργό Ian Hunter να γράψει στίχους από τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου, κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνει από τη κυκλοφορία του Desire το 1976.

    Ο δίσκος επίσης είναι το πρώτο number one σε αρκετές χώρες, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από το New Morning του 1970. Διπλή πρωτιά λοιπόν... Οι κριτικοί το περιγράφουν σαν κοντινό  στο ήχο σε σχέση με το προήγουμενο άλμπουμ του Bob Dylan το Modern Times. Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι μουσικές και των δύο άλμπουμ μοιάζουν πολύ. Αυτό μπορεί να μας κάνει να πούμε ότι το Together Through Life είναι κάτι σαν τον... κοντινό συγγενή του Modern Times.Το περιοδικό Rollingstone μάλιστα το έχει βαθμολογήσει με 4 αστέρια με άριστα τα 5.

    Kυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την κλασσική με τα δέκα τραγούδια και την deluxe η οποία περιλαμβάνει ορισμένα τραγούδια από το radio show του Bob Dylan, το Theme Time Radio Hour και μια συνέντευξη του Bob Dylan με τον πρώτο του μάνατζερ τον Roy Silver.

    Είναι πάντως ένα πολύ καλό άλμπουμ με εκπληκτικό υλικό. Προσωπικά πάντως προτιμώ το Beyond Here Lies Nothing που ανοίγει τον δίσκο. Πέρα από αυτό το κομμάτι ο δίσκος πρόκειται για πολύ καλή δουλειά. Πρόκειται για ένα άλμπουμ το οποίο ο ακροατής δε θα βαρεθεί εύκολα.

     

    Songs:

    1 Βeyond Here Lies Nothing

    2 Life's Hard

    3 My Wife's Home Town

    4 If You Ever Go To Houston

    5 Forgetful Heart

    6  Jolene

    7 This Dream Of You

    8 Shake Shake Mama

    9 I Feel A Change Comin' On

    10 It's All Good

     

    Διάρκεια: 45 λεπτά

    Δισκογραφική εταιρεία: Columbia

    Μέρα κυκλοφορίας: 28 Απριλίου 2009

    Ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008

     

    Βιβλιογραφία: Wikipedia the free Encyclopedia


    Tags
    Μουσικά Είδη:BluesΜουσική Γενικά:συνέντευξηΚαλλιτέχνες:Bob Dylan



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19613   /   09.02.2010, 09:32   /   Αναφορά
    ο μεγαλοs Bob Dylan.ο βασιλιας της Country Μουσικης.
    #19617   /   10.02.2010, 07:47   /   Αναφορά
    Δεν θα σχολιάσω το άρθρο σου rollinngstone κατ΄ουσία, καθόσον δεν γνωρίζω τον δίσκο. Μου δίνεται όμως η ευκαιρία να σχολιάσω αυτόν τον όμορφο αφηγηματικό χαρακτήρα των κειμένων σου, που προσελκύουν τον αναγνώστη και δίνουν αυτή την ξεχωριστή -θα έλεγα – «προσωπικότητα» στα άρθρα σου .
    #19618   /   10.02.2010, 21:25
    Σε ευχαριστώ για τo σχόλιo και τα εγκομιαστικά σου λόγια reteo. Τέτοια λόγια μου δίνουν χαρά και με κάνουν να θέλω να συνεχίσω να γράφω και γενικα να προσφέρω στα κοινά του MH.

    #19968   /   21.04.2010, 01:07
    Είδατε ??? Κοντεύει 70 ετών, έχει βγάλει .... άπειρα τραγούδια και παρόλα αυτά ... εξακολουθεί να βγάζει δισκάρες !!! Εκεί που θα έλεγε κανείς ότι "μπούχτισε απ' το να γράφει τραγούδια", τσουυυπ ... βγάζει το Together Through Life και ... αποδεικνύει ότι ακόμη είναι κορυφαίος τραγουδοποιός ... τι να πεις ....



    Στο μεταξύ ... πλησιάζουν και οι μέρες για να τον δούμε λάιβ εδώ στην Ελλάδα !!! Πολύ γουστάρωωωω .....