ελληνική μουσική
    709 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Μουσική Τεχνολογία

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI

    Δώστε χρώμα στα τραγούδια που φτιάχνετε στον υπολογιστή σας.

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI

    Γράφει το μέλος Lampiris
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 22 Φεβ 2010

    Φίλοι μου γειά σας.
    Επειδή βλέπω ότι αρκετοί ψάχνονται με τα VST και ειδικά για αυτούς που το όργανό τους δεν φορτώνει samples ή δεν φτάνει η μνήμη του γι αυτό και θέλουν να δώσουν "χρώμα" στα τραγούδια που φτιάχνουν στον υπολογιστή το Steinberg Halion3 VST Sampler είναι μια καλή λύση.

    Υποστηρίζει τα εξής format

    • Akai S1000/S2000/S3000
    • EMU 3/3X/ESI/4/4K/E64/E6400/ESynth/Ultra
    Roland S770
    • Emagic ESX24
    • SoundFonts 2.x
    • Giga
    • Native Instruments Kontakt
    • Kurzweil
    • Zero-X Groove files

    τα οποία μπορείς να τα κάνεις import και να τα σώσεις στον δίσκο σου σαν Halion Instruments και να τα φορτώνεις γρήγορα όποτε θέλεις.

    Πώς φορτώνουμε κάνουμε δηλαδή import κάποιο όργανο από διαφορετικό format

    Εδώ για sf2 που βρίσκουμε πάρα πολλά σο διαδύκτιο...

    Όταν φορτώσουμε στο Cubase ή στο Nuendo το Halion μας ανοίγει στην σελίδα Macro View και βλέπουμε κάτω δεξιά ότι η επιλογή MACRO είναι γαλάζιο χρώμα.

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI


    Εμείς πατάμε το κουμπί BROWSER και μπαίνουμε στην παρακάτω σελίδα που είναι σε περιβάλλον windows και μας δείχνει αριστερά τον υπολογιστή μας ,τον σκληρό δίσκο, και τα CD-ROM που έχουμε.

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI


    Στο επάνω μέρος πάνω από εκεί που έχω βάλει το κείμενο μας δείχνει τα format που μπορεί να κάνει import.
    Προσοχή ότι δεν είναι ενεργοποιήμένο δηλαδή γαλάζιο δεν θα το δείχνει αριστερά στον BROWSER.

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI


    Αφού επιλέξουμε το όργανο που θέλουμε από τον φάκελλο που έχουμε αποθηκεύσει τα Sound Fonts που έχουμε κατεβάσει από το διαδίκτυο εδώ τον BAGLAMA που βρήκα σε κάποιο site και πατάμε δεξιά import μπορούμε να κάνουμε import και απο AKAI CD-Rom καθώς και από τα format που αναφέρω παραπάνω καθώς και να εισάγουμε δικά μας αρχεία ήχου *wav κλπ.

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI


    Μας ανοίγει ένα παράθυρο και μας ρωτάει που θέλουμε να αποθηκεύσουμε το instrument. Καλό είναι να έχουμε φτιάξει ή να φτιάξουμε ένα φάκελλο με όνομα HALION INSTRUMENTS και να τα αποθηκεύουμε εκεί για να τα βρίσκουμε εύκολα.

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI


    Το instrument θα φορτωθεί στο 1 γιατί από την σελίδα MACRO ήμασταν στο instrumen 1. Εάν πατήσουμε το 2 μπορούμε να φορτώσουμε άλλο όργανο. Έχουμε την δυνατότητα να φορτώσουμε ταυτόχρονα μέχρι 16 όργανα τα οποία αντιστοιχούν σε 16 midi κανάλια αλλά στον σκληρό μας μπορούμε να έχουμε εκατοντάδες.

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI


    Μέσα από το project του Sequencer μας Cubase ή Nuendo στο midi track ορίζουμε σαν έξοδο το Halion και ανάλογα με το midi κανάλι που ορίζουμε 1-16 παίζει και το αντίστοιχο όργανο "εδώ BAGLAMAS"

    Εισαγωγή ήχων στο Steinberg Halion VSTI


    Καλή επιτυχία.

    Υ.Γ Οι γνώσεις είναι για να τις μοιραζόμαστε και μακάρι να το έκαναν όλοι


    Tags
    Εταιρίες:Roland



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19682   /   22.02.2010, 15:02   /   Αναφορά
    Πολύ καλό το άρθρο.....!!!!!

    Μια ολόκληρη επιστήμη κρύβεται πίσω απο τα VST........!!!!



    Ευχαριστούμε....
    #19703   /   25.02.2010, 03:45   /   Αναφορά
    Μπορει να φανει απο την ερωτηση οτι ειμαι νεουδι στο cubase, αλλα ειναι η αληθεια!!!Θελω να ρωτησω ποια ειναι η διαφορα του Halion η Halion 3 απο ενα απλο προγραμμα με εγκατεστημενα vst, οπως παραδειγμα το Proteus, Korg Legacy Cell, Wavestation, Camellon κλπ!!!Εγω με το που τα φορτωνω και επιλεγω το οργανο απο την επιλογη (F11)-Devices-VST κλπ, ειμαι ετοιμος για ηχογραφηση!!!

    Θελω να πω πως ετσι οπως το βλεπω στην παρουσιαση (το Halion) μου φαινεται δυσχρηστο!!!Σαφως και εχω ακουσει τα καλυτερα για το συγκεκριμενο προγραμμα, αλλα δεν το δουλεψα ποτε οσες φορες κι αν προσπαθησα!!!

    Προς Θεου δεν εχω καμια διαθεση να ειρωνευτω, γιατι οπως προειπα ειμαι νεος (1 χρονο) στο Home Studio!!!Απλως κανω αυτη την επισημανση με βαση την οποια εμπειρεια μου!!!

    Αν καπου εχω καταλαβει λαθος σχετικα με τα προγραμματα vst, θα ηθελα λιγο φως απο τους ποιο εμπειρους και ενδεχομενως επαγγελματιες του χωρου!Ευχαριστω...Σαββας!!!
    #19704   /   25.02.2010, 05:24
    Η διαφορά του με τα άλλα VST instuments είναι ότι είναι sampler δηλαδή δουλεύεις με δείγματα ήχων είτε έτοιμα απο διάφορες βιβλιοθήκες όπως είναι τα AKAI CDRom ή και δικά σου.Παίζεις με φυσικούς ήχους και το αποτέλεσμα είναι σαν να παίζεις με αληθινά όργανα.Για να το καταλάβεις πιό απλά μπορείς να ηχογραφήσεις πχ ένα σφύριγμα δικό σου και να το κάνεις όργανο στο Halion να το απλώσεις στο κλαβιέ και να παίζεις με τα πλήκτρα σαν να σφυράς σε όλες τις νότες.Να ηχογραφήσες τα ακόρντα με μια κιθάρα ματζόρε - μινόρε να βάλεις κάθε ακόρντο στη νότα που θέλεις και να παίζεις με το Halion. Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες δεν περιορίζεσαι στα preset που έχουν τα διάφορα VST αλλά κάνεις ότι μπορείς να φανταστείς.Βέβαια υπάρχουν και άλλα VST που δουλεύουν με samples όπως είναι το Kontakt αλλά ο κάθε ένας εργάζεται με αυτά που έχει και αυτά που ξέρει.Φαντασία και έμπνευση να υπάρχει για να φτιάχνουμε όμορφα τραγούδια...

    #19707   /   27.02.2010, 02:14
    Δηλαδη για να παμε και στο πρακτικο μερος, ανοiγω πχ το cubase 5, ανοιγω audio καναλι και εκει ηχογραφω το ακκορντο Ντο Ματζορε! Μετα?Που το αποθηκευω?Σε τι μορφη?Ανοιγοντας το Kontakt NI πως θα μπορεσω να το αντιστοιχισω σε ενα πληκτρο???



    Ενα αλλο ερωτημα σε προηγουμενο κεφαλαιο σχετικα με τα midi....

    Κανοντας δεξι κλικ πανω στην επιφανεια του προγραμματος υπαρχουν οι επιλογες να ανοιξεις καναλια audio channel, fx channel, midi channel κα!

    Δεν εχω καταλαβει ακομα αφου εχω ανοιξει το midi channel, τι πρεπει να κανω και ποια ειναι η χρησιμοτητα του!Εχω σιγουρα καταλαβει λαθος και γι αυτο θελω τα φωτα σας!Ευχαριστω!

    #19708   /   27.02.2010, 10:07
    Τα έχεις λίγο μπερδεμένα φίλε μου και θα μπορέσω όσο πιο απλά γίνεται να στα εξηγήσω.

    1.Όταν δημιουργήσεις ένα Audio κανάλι εκεί θα γράψεις audio (ήχο) είτε είναι φωνή από μικρόφωνο ή κάποιο όργανο ακουστικό ή ηλεκτρικό ή θα φορτώσεις κάποια λούπα με κρουστά ή ηχητικά εφέ.



    2.Στο audio κανάλι για να γράψεις όπως λες πχ ένα ακόρντο θα πρέπει να έχεις συνδέσει το line out του οργάνου σου στο line in της κάρτας ήχου που έχεις.Το αρχείο audio θα αποθηκευτεί μέσα στο pool του Cubase και αφού σώσεις το τραγούδι σου κάθε φορά που το φορτώνεις θα φορτώνεται και αυτό αυτόματα στο σημείο που το είχες γράψει ή εάν το είχες μετακινήσει εκεί που το είχες βάλει.



    3.Όταν δημιουργήσεις ένα midi κανάλι εκεί θα γράφεις Midi πληροφορίες δηλαδή αυτά που παίζεις στο midi κλαβιέ σου είτε είναι ακόρντα ή μελωδικές γραμμές.Στο midi κανάλι δεν γράφεται ήχος αλλά midi πληροφορίες όπως είναι η νότα πχ C2, η διάρκειά της η αξία της δηλαδή εάν είναι ολόκληρο-μισό-τέταρτο κλπ, το velocity δηλαδή πόσο απαλά ή πόσο δυνατά έχεις πατήσει το πλήκτρο στο κλαβιέ κλπ.

    Για να γράψεις midi αριστερά στο midi track θα πρέπει να επιλέξεις midi in και για να ακούς αυτό που παίζεις midi out.Στο midi out έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις midi κανάλια από το 1 εως το 16 για κάθε midi όργανο που χρησιμοποιείς είτε είναι hardware είτε software. Εάν στην midi έξοδο επιλέξεις κάποιο VST Instrument που έχεις φορτώσει θα παίξει με του ήχους του VSTi.



    4.Τα fx channels είναι για να προσθέσεις εφέ στα audio tracks όπως είναι το reverb οι κομπρέσορες και ότι άλλο εσύ νομίζεις πως θα σε βοηθήσει να έχεις το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα.



    Νομίζω ότι θα έπρεπε να αρχίσεις να διαβάζεις το manual του προγράμματος που τα εξηγεί όλα αναλυτικά.

    #19754   /   09.03.2010, 04:32
    Καλημερα και παλι!!!Επειδη οντως δεν γνωριζω πολλα για το cubase κι ας ειμαι ικανοποιημενος με τον τροπο που ηχογραφω σημερα, ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο site ως manual για τα βασικα η και ολα του συγκεκριμενου προγραμματος!!!Το μονο που γνωριζω ειναι πως δεν υπαρχει στην Ελλαδα τουλαχιστον, manual βιβλιο!!!Ευχαριστω!!!

    #19755   /   09.03.2010, 05:35
    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέσα το manual και είναι τεράστιο περιλαμβάνει τα πάντα.Εάν δεν γνωρίζεις Αγγλικα είναι βεβαίως ένα πρόβλημα αλλά εάν κάνεις ένα ψάξιμο στο Youtube θα βρεις πολλά βίντεο που σου δείχνουν τι να κάνεις και πώς να το κάνεις.

    #22067   /   07.03.2011, 11:56   /   Αναφορά
    ευχαριστω φιλε μου πολυτιμη η βοηθεια σου....
    #26274   /   31.12.2012, 12:40