Παρά το χαρακτηρισμό του ως ...σκυλάδικου, το single των The Kinks κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου του 1964 και έφτασε ως το Νο 2 της Μεγάλης Βρετανίας και ως το Νο 7 των Η.Π.Α
ALL DAY AND ALL OF THE NIGHT - The Kinks
I'm not content to be with you in the day time
Girl I want to be with you all of the time
The only time I feel alright is by your side
Girl I want to be with you all of the time (all day and all of the night)
All day and all of the night
All day and all of the night
I believe that you and me last forever
Oh yea all day and night time yours, leave me never
The only time I feel alright is by your side
Girl I want to be with you all of the time (all day and all of the night)
All day and all of the night
All day and all of the night
I believe that you and me last forever
Oh yea all day and night time yours, leave me never
The only time I feel alright is by your side
Girl I want to be with you all of the time (all day and all of the night)
All day and all of the night
All day and all of the night
All day and all of the night
Το ‘‘All Day And All Of The Night’’ του βρετανικού συγκροτήματος The Kinks βασίστηκε στην πρώτη επιτυχία τους, το περίφημο ‘‘You Really Got Me’’, που είχε κυκλοφορήσει δύο μήνες πριν. Και τα δύο τραγούδια είναι παρόμοια τόσο στο ρυθμό όσο και στη δομή τους γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Kinks μάλλον θέλανε να επωφεληθούν όσο γινόταν περισσότερο από την επιτυχία του ‘‘You Really Got Me’’. Ακόμα και τα φωνητικά και τα σόλο της κιθάρας είναι παρόμοια!
Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο τραγουδιών είναι ότι το riff στο ‘‘All Day And All Of The Night’’ εκτείνεται σε εννέα νότες αντί των τεσσάρων του ‘‘You Really Got Me’’. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν κοινά, συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου που τραγουδάνε τους στίχους: απαλό κουπλέ, το οποίο επαναλαμβάνεται πιο έντονα συνοδεία δεύτερων φωνών, και ένα σαματατζίδικο ρεφρέν. Επιπλέον, ακολουθεί ένα παρόμοιο σόλο και το απότομο τέλος.
Την παραγωγή του τραγουδιού έκανε ο Shel Talmy, ο οποίος ήταν και ο manager του συγκροτήματος. Ο Talmy γεννήθηκε στο Σικάγο στις 11 Αυγούστου του 1937 και σήμερα είναι γνωστός κυρίως για τις δουλειές που έκανε τη δεκαετία του 1960 με τους Who και τους Kinks. Είχε μετακομίσει στο Λονδίνο το 1962 με σκοπό να μείνει μερικές μέρες αλλά τελικά επέστρεψε στις Η.Π.Α. 17 χρόνια αργότερα! Τον καιρό που έκανε την παραγωγή στο ‘‘All Day And All Of The Night’’ των Kinks ήταν 27 χρονών. Παρόλα αυτά, οι Kinks και ο Shel Talmy είχαν έντονες και μακροχρόνιες νομικές διαμάχες μεταξύ τους.
Παρά το χαρακτηρισμό του ως… σκυλάδικου, το single του «All Day And All Of The Night» κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου του 1964 και έφτασε ως το Νο 2 της Μεγάλης Βρετανίας και ως το Νο 7 των Η.Π.Α. Επίσης, έγινε Νο 12 στον Καναδά, Νο 17 στην Ολλανδία, Νο 18 στην Αυστρία και τη Σουηδία και Νο 22 στη Γερμανία.
Φαίνεται πως οι Kinks βρήκαν το ‘’χρυσό αυγό’’ στην περίπτωση αυτή αφού το ίδιο riff χρησιμοποιήθηκε ξανά (!) από τους Kinks στο τραγούδι ‘‘Destroyer’’. Επιπλέον, ψηφίστηκε από το Digital Dream Door ως το 61ο καλύτερο Rock guitar riff όλων των εποχών ενώ το ‘‘All Day And All Of The Night’’ ως το 7ο καλύτερο τραγούδι του 1964.
Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι οι Kinks κοπιάρανε τον εαυτό τους, ήρθαν και οι Doors. Ακούγοντας κανείς το ‘‘Hello, I Love You’’ των Doors εύκολα αναγνωρίζει την ομοιότητά του με το ‘‘All Day And All Of The Night’’. Μάλιστα, ο Ray Davies έκανε αγωγή εναντίον των Doors, εξασφαλίζοντας μία ικανοποιητική αποζημίωση.
Όπως συμβαίνει με τα τραγούδια που γνωρίζουν επιτυχία, έτσι και το ‘‘All Day And All Of The Night’ δεν γλίτωσε από τη νόσο των… επανεκτελέσεων. Το 1980, στο δίσκο ‘‘One For The Road’’ που περιλαμβάνει ζωντανές ηχογραφήσεις των Kinks, υπάρχει μία ‘‘metal’’ εκτέλεση του ‘‘All Day And All Of The Night’’ όπου παρεμβάλλονται και στίχοι από το ‘‘Banana Boat Song’’. Επίσης, ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού υπάρχει και στο δίσκο ‘‘To The Bone’’ που κυκλοφόρησε το 1994.
Ανάμεσα στα άλλα συγκροτήματα που εκτέλεσαν το τραγούδι, είναι οι Stranglers το 1981, οι Status Quo, και οι Νορβηγοί Flunk, οι οποίοι πριν τρία χρόνια –το 2005- μετέτρεψαν το τραγούδι σε χορευτικό Techno παρουσιάζοντας 7 διαφορετικά remix. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε, επίσης, στη διαφήμιση της TIM.
Τέλος, το ‘‘All Day And All Of The Night’’ έδωσε τον τίτλο και στο βιβλίο του Doug Hinman που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2004 από την Backbeat Books. Το βιβλίο αυτό καλύπτει με συναρπαστικές λεπτομέρειες τέσσερις δεκαετίες από την ιστορία των Kinks αποκαλύπτοντας τα πάντα για το συγκρότημα που σχημάτισαν τα αδέρφια Ray και Dave Davies...
Κωνσταντίνος Παυλικιάνης
Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.
Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!
σχολιάστε το άρθρο
![]() |
#19872 / 31.03.2010, 01:08 / Αναφορά Πολύ ωραία αναφορά CHE για το τραγούδι των KINKS !!! Είναι, δε, πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι εν έτει 1964 πρωτίστως με το YOU REALLY GOT ME και μετά με το τραγούδι που παρουσιάζεται στην παρούσα δημοσίευση, ρίχτηκε ... ο ΠΡΩΤΟΣ σπόρος της χέβι μέταλ μουσικής !!! Πράγματι, οι KINKS αυτό που έκαναν εκείνα τα τόοοοσο μακρινά χρόνια ήταν να "πειράξουν" τις κιθάρες και τους ενισχυτές τους και να τις κάνουν να ακούγονται με πιο παραμορφωμένο / βρώμικο ήχο !!! Θυμάμαι σε κάποιο ΜΕΤΑΛ ΧΑΜΜΕΡ, που αναφερόταν στις "σημαντικότερες στιγμές της χέβι μέταλ μουσικής", ο συντάκτης έγραφε : "φαντάζεστε να μην είχαν βγει οι KINKS και να είμαστε αναγκασμένοι να ακούμε παρέα με τους γονείς μας τον PAUL ANKA ???" [!!!!!!!!!] ..... Η δε συνταγή των Κινκς ... απλούστατη και γι' αυτό ιδιοφυής : δυο ακόρντα της ηλεκτρικής κιθάρας "τίγκα" στο "βρώμικο / φασαριόζικο ήχο" και ανάμεσά τους τα λόγια του τραγουδιού, λιτά και εύληπτα !!! Αν και η "κορύφωση" αυτής της τόσο μα τόσο σπουδαίας μπάντας ήρθε περίπου 3 χρόνια μετά, όταν "χαμήλωσαν" κάπως τις παραμορφώσεις της κιθάρας και μάς προσέφεραν πανέμορφες "εύθραυστες" μελωδίες, όπως το Death Of A Clown και το Sunny Afternnon. Ιδίως το τελευταίο είναι τόσο μα τόσο εμπνευσμένο ..... |
#19873 / 31.03.2010, 01:57 / Αναφορά Που τα βρίσκεις βρε θηρίο... |
![]() |
#19910 / 05.04.2010, 22:43 / Αναφορά Ένα εξαιρετικό κομμάτι, όλο λύσσα και ένταση...Τι καλύτερο!! Όντως το συγκεκριμένο τραγούδι συγκαταλλέγεγεται στα καλύτερα ροκ κομμάτια όλων των εποχών. Παρ' όλα αυτά πολλοί το εκμεταλλεύτηκαν και έδωσαν άλλες πανέμορφες μελωδίες, αναφερόμενος στους Doors. Αλλά και αυτό δε με χαλάει καθόλου. Η σημασία είναι να υπάρχει καλή μουσική. Και αυτό πιστεύω και οι δυο μπάντες το καταφέρνουν εκατό τα εκατό. |
![]() |
#25077 / 28.07.2012, 14:13 / Αναφορά Μακάρι και τα δικά μας σκυλάδικα να ήταν τέτοια... Ορμή, ταχύτητα, ρυθμός, μελωδία, νεανικότατο (δικαιολογία στίχου), ερωτικο-εφηβικό, που και σήμερα νομίζω ακούγεται όμορφα, αν και περικλείει το άρωμα μιας ολόκληρης εποχής !!! Καλή Συνέχεια CHE !!! ΣΗΜ.: η μορφή βίντεο και αμέσως στίχοι είναι καλλίτερη, από αυτή που ακολουθείς στα πρόσφατα άρθρα σου. |