ελληνική μουσική
619 online   ·  210.203 μέλη

Μία ρεμπέτισσα με μπλουζ φόρεμα. Ένας λυρικός χατζιδακικός ερμηνευτής. Ένας σύγχρονος τραγουδοποιός με ενδιαφέρουσες στιχουργικές &  μελωδικές ανησυχίες.

Sing City

Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης (travelogue) / 45 άρθρα στο MusicHeaven
Τρίτη 06 Απρ 2010

Ένα ενδιαφέρον μίγμα τραγουδιών ... έντεχνα, μπλουζ, διασκευασμένος Ντύλαν, Brian Eno, ελληνικό ροκ (Άσιμος, Παύλος, Τρύπες) και δείγματα της σύγχρονης τραγουδοποιίας  από έναν καλλιτέχνη που δυστυχώς δεν προβάλλεται όσο θα άξιζε.

Μία ζωντανή ηχογράφηση που από την δυναμική αρχή της με το Τσάμικο του Σαββόπουλου σε προδιαθέτει για να αφεθείς στη συνέχεια της και να ταξιδέψεις στον ηλεκτρικό μπλουζ-ροκ ήχο της με ενορχηστρώσεις που καταφέρνουν να ομογενοποιήσουν πολλά διαφορετικά ακούσματα.

Ένας δίσκος  που σαν άκουσμα είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει τις σκοτεινές σκεπτόμενες νύχτες μας, στο μπαρ με το ημίφως του να διαγράφει τα σχήματα του καπνού του τσιγάρου και με μοναδικό ήχο πλην της μουσικής το ποτήρι με το ποτό όταν τσουγκρίζεται. Και τότε είναι που το μυαλό και η αίσθηση ταξίδι σε ένα παράξενο μουσικό κόσμο που σπάνια συναντάμε πλέον.

Σίγουρα δεν μιλάμε για τον αναμενόμενο δίσκο της χρονιάς, αλλά για ένα δίσκο – έκπληξη που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, πως οι μουσικές παρέες δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο σήμερα. Αρκεί να αποτελούνται από ανθρώπους με αγάπη στη μουσική και ιδιαίτερη καλλιτεχνική αισθητική.

Sing City – Σωτηρία Λεονάρδου, Βασίλης Γισδάκης, Στέλιος Μποτωνάκης)

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#19935   /   14.04.2010, 19:00   /   Αναφορά
Πολύ ωραία δουλειά !