ελληνική μουσική
    513 online   ·  210.821 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Κ. Βήτα - Ένωση: λυρισμού, μελωδικότητας, αδιάκοπου ταξιδιού

    Καλώς ήρθατε σε ένα μοναχικό ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, έρωτα, αναζήτηση, βουτιές στο κενό.

    Κ. Βήτα - Ένωση: λυρισμού, μελωδικότητας, αδιάκοπου ταξιδιού

    Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης (travelogue)
    45 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 17 Μαΐ 2010

    Σε αυτό το ταξίδι οδηγός είναι οι μελωδίες του Κωνσταντίνου Βήτα και μεταφορικό μέσα μουσικά ακούσματα από κουαρτέτα εγχόρδων, ακουστικές κιθάρες που θυμίζουν Simon & Garfunkel, εγκεφαλικές ενέσεις με Electronica, trip hop ηχοχρώματα, ο εναλλακτικός και λυρικός ήχος της φωνής του Βασιλικού των Raining Pleasure συμμετέχοντας σε ένα τραγούδι.

    Αφήστε το νου να πλάσει τις δικές του εικόνες, καθώς θα σύρεστε στο βαγόνι του τραίνου που κουβαλάει όνειρα, παιδικότητα (για όσους νιώθουν πως την έχουν χάσει). Αν πάλι έχετε αντοχές, ξεχυθείτε στο δρόμο παρέα με τον εαυτό σας, ελπίζοντας στην εσωτερική αλλαγή σας, όταν ο υπόλοιπος κόσμος κάνει ότι μπορεί για να μας κάνει να χάσουμε αυτό που είμαστε, αν αναρωτηθούμε για όσα ξέρουμε για εμάς. Και για όσους έχουν τη διάθεση να ίπτανται, ένα διαστημόπλοιο περιμένει να σας δείξει τον κόσμο όπως φαντάζει από μακριά, ίσως σε μια προσπάθεια να δείτε με μια αντικειμενική ματιά τους άλλους ανθρώπους, τις ελλείψεις τους και τα αποτελέσματα της έλλειψης. Κι αν ο Κ. Βήτα σας δείχνει με τα λόγια του μία πορεία, τότε στα ορχηστρικά θέματά του, είστε απόλυτα ελεύθεροι να ταξιδέψετε όπου πραγματικά επιθυμείτε.

    Όλα υπάρχουν στο μουσικό κόσμο του Κωνσταντίνου Βήτα. Όσα ασύνδετα κι αν φαίνονται, ο Κ. Βήτα έχει πράγματι το χάρισμα να... ενώνει ότι εκ πρώτης όψεως μοιάζει διαφορετικό. Η αιθέρια φωνή του, άλλοτε τραγουδιστά άλλοτε αφηγηματική & παραμυθένια θα σας προσηλώσει ώστε αυτό το ταξίδι να χαράξει στο μυαλό και την ψυχή λέξεις και νοήματα σημερινά. Η αποξένωση, το λάθος, η αγάπη, ο φόβος, η μοναξιά, η ελευθερία, η εξορία, το χρήμα, ο πόλεμος και η βία στις ορατές και αόρατες εκφάνσεις της θα σας συντροφέψουν σε αυτό ταξίδι. Και νομίζω πως η καλύτερη συμβουλή για τις «κακές παρέες» αυτού του ταξιδιού, είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση μαζί τους. Άλλωστε, υπάρχει άλλος τρόπος – δρόμος να ξεπεράσουμε ότι μας χωρίζει με το μέσα κόσμο μας για να καταλήξουμε στην ένωση μαζί του και ελεύθεροι απ’ όλα να κοιτάξουμε, επιτέλους, τον ορίζοντα;

    Καλό ταξίδι…

     

     

    Track list: (με σειρά οπισθοφύλλου και όχι ακούσματος)

    01.  1973

    08. Ετεροχρωμία

    13. Εξορία

    04. μία ζεστή μέρα

    11. Το χρώμα του ήλιου

    12. Άκρο

    09. Ο δρόμος

    06. Ο ναυαγοσώστης

    07. Το δωμάτιο

    10. Το τραίνο

    14. Ασαφλέξ

    02.  Αύρα

    03.  Διάνοια

    04.  Το παγκάκι

    Δισκογραφική εταιρεία: LYRA


    Tags
    Μουσικά Είδη:Electronica



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22409   /   02.05.2011, 01:09   /   Αναφορά
    Αυτό που αγαπάω στην φωνή του είναι μία ώριμη παιδικότητα που έχει.....