ελληνική μουσική
562 online   ·  210.187 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με τον Γιάννη Μπέζο

Ένα αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα...

Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με τον Γιάννη Μπέζο

Τετάρτη 09 Ιούν 2010

ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…
… Ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα…
… Με τον Γιάννη Μπέζο.
Στην Θεσσαλονίκη
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ένα αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα. Με το Γιάννη Μπέζο και λαϊκή ορχήστρα. Με video, αφήγηση και βέβαια τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικού που συνήθως μας μεταμορφώνουν σε μια μεγάλη χορωδία και μας αναγκάζουν να θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν και όχι τις δήθεν ιδιαιτερότητες που μας χωρίζουν.
Ένα αφιέρωμα που επιθυμεί να αποφορτίσει από τη μιζέρια και το αίσθημα κατωτερότητας και ηττοπάθειας του καιρού μας. Μια γιορτή! Ένα πρόγραμμα με περισσότερα από 25 τραγούδια για το Ζαμπέτα και αφηγηματικά μέρη από το βιβλίο της Ιωάννας Κλειάσιου «Και η βρόχα έπιπτε…στρέιτ θρου. Γιώργος Ζαμπέτας. Βίος και Πολιτεία» από τις εκδόσεις Ντέφι.
Λέει ο Γιάννης Μπέζος «Το να ανατρέχουμε στα παιδικά μας χρόνια είναι πολλές φορές οδυνηρό, αλλά άλλες τόσες είναι και μαγικό. Όχι γιατί «παλιά ήταν καλύτερα», αλλά γιατί εμείς ήμασταν νέοι και δεν παίρναμε τον εαυτό μας πολύ στα σοβαρά.
Για ένα λαϊκό άνθρωπο σαν κι εμένα, η παρουσία του Ζαμπέτα ήταν ένας μουσικός κόσμος και ένα παιχνίδι ζωής ταυτόχρονα. Τώρα πια μου λείπει. Και επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στους περισσότερους συμβαίνει το ίδιο αλλά δεν το ομολογούν, αποφάσισα να ζωντανέψω- λίγο πιο οργανωμένα- τη φοβερή αυτή μορφή του μεταπολεμικού τραγουδιού, όχι τόσο για να «ξαναθυμηθούμε», αλλά για να χαστουκίσουμε τη σοβαροφάνεια που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία ευρωπαϊκά μας χρόνια.
Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν αναμφισβήτητα σπουδαίος μουσικός. Μα περισσότερο ήταν γενναίος. Δε φοβόταν την ταπεινή καταγωγή του, ούτε τον τρόπο που μιλούσε, ούτε την «έλλειψη πνευματικότητας» και βέβαια υπερασπιζόταν το δικό του πηγαίο συναίσθημα. Δηλαδή ήταν γνήσια λαϊκός.
Θα γίνουμε, λοιπόν, μια μεγάλη χορωδία για να επαναφέρουμε στη μνήμη και στην καρδιά μας ό,τι μας ενώνει και να ξεχάσουμε ό, τι μας απομακρύνει από τις ευαισθησίες μας.
Άααλααα!»Τραγούδι-Παρουσίαση: Γιάννης Μπέζος

Συμμετέχει επταμελής λαϊκή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Αντρέα Ζαφειρόπουλου

Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Ανέστης, Γιώργος Κοκκινάρης, Δημήτρης Κούστας, Γιώργος Μπαράκος, Γιώργος Ρούλος και Χάρης Γιαννόπουλος


Info:

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Θέατρο Γης (Νταμάρι Τριανδρίας – τηλέφωνο 2310206730)
Ώρα έναρξης: 21:30 
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήρια Πλατείας Αριστοτέλους
Ώρες ταμείου: Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00

Σάββατο 10:00 – 14:00

Εισιτήρια: 22  ευρώ (γενική είσοδος)


Tags
Μουσικά Όργανα:ΝτέφιΚαλλιτέχνες:Γιάννης ΜπέζοςΓιώργος ΖαμπέταςΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#20290   /   09.06.2010, 17:00   /   Αναφορά
Ωραιο άρθρο!!!!!

Γιάννης Μπέζος = Απόλαυση!!!!

Θα πάω να το δω!!!!
Administrator
#20362   /   19.06.2010, 01:30   /   Αναφορά
Ήταν να γίνει και Αθήνα, αλλά ακυρώθηκε (κάτι ξέραμε που δεν το αναφέραμε...)Σας ενημερώνουμε ότι η Ελλήνική Θεαμάτων, με σχετική της ανακοίνωση, μας ενημέρωσε ότι λόγω ανωτέρας βίας θα προχωρήσει στην ακύρωση της παράστασης "Θα τραγουδήσω για σένα" με τον Γιάννη Μπέζο, η οποία είχε οριστεί για τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010 στο Θέατρο Πέτρας Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 3388590.