ελληνική μουσική
706 online   ·  210.186 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ορχήστρα Νέων δ.ω.Περιστερίου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ "ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ"

Ορχήστρα Νέων δ.ω.Περιστερίου

Γράφει ο ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΑΚΟΥΣΜΑΤΩΝ Δ.Ω.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (orchestraneon) / 2 άρθρα στο MusicHeaven
Πέμπτη 10 Ιούν 2010

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Μαΐου, στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο Περιστερίου, του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, ο Δήμος Περιστερίου και η ορχήστρα νέων του Δημοτικού Ωδείου, χάρισε στους εκλεκτούς καλεσμένους και φίλους της μουσικής, μια βραδιά γεμάτη ρομαντισμό και ευαισθησία. Ήταν μια ξεχωριστή συναυλία που ταξίδεψε "στα μονοπάτια του ονείρου" και άγγιξε μουσικά την ψυχή με ρομαντικές μελωδίες. Ήταν μια συναυλία που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, που του θύμισε πολλά...

Ορχήστρα Νέων δ.ω.Περιστερίου

Η κ. Λίνα Μπένου, έκανε την παρουσίαση και αφού καλωσόρισε το κοινό έδωσε τον λόγο στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Ελένη Χείλαρη. Η Κ. Χείλαρη χαρακτηρίζοντας τη Συναυλία "όμορφη γιορτή πλημμυρισμένη με τραγούδια", καλωσόρισε με τη σειρά της θερμά τους αγαπημένους φίλους της Συναυλίας της Ορχήστρας των Νέων, που εκείνο το βράδυ τους τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους. Επίσης αναφερόμενη με λίγα λόγια σεβασμού στη μνήμη των τριών νέων ανθρώπων που χάθηκαν άδικα την ημέρα της μεγάλης πορείας στο κέντρο της Αθήνας, στη τράπεζα Μαρφίν δήλωσε πως η Ορχήστρα Νέων Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου, αποφάσισε να αφιερώσει τη Συναυλία στη μνήμη τους.

Αμέσως μετά η μουσική συναυλία άρχισε...

Πιάνο: Αθανασία Θεοδωροπούλου

Βιολί: Αλέκος Βελδέκης, Μαρίνα Παπακώστα

Φλάουτο: Γιώργος Συργανίδης, Έρη Σφαέλου

Κιθάρα: Κυριάκος Τσαλιαγκός, Κατερίνα Τσαπίνου

Πλήκτρα: Μυρσίνη Γκίνη, Αννέζα Λούκου, Στέλιος Τσάκας

Σαξόφωνο: Κατερίνα Μαργαρίτη

Ακορντεόν: Στέλιος Τσάκας

Ηλ. κιθάρα: Κόκκοτος-Ηλίας Ανδρέου

Μπάσο: Ανδρέας Αρβανίτης

Τύμπανα: Δημήτρης Καλαμβοβράκας

Τραγούδι: Ανέλια Κοβάτσεβα, Μαρία Σαπλαούρα, Μιχαέλα Σενή

Ενορχήστρωση-διεύθυνση: Θάνος Μπένος

Ορχήστρα Νέων δ.ω.Περιστερίου

Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, συνεχάρηκαν την Ορχήστρα Νέων, που όπως είπαν: "χτίζουν το μέλλον του πολιτισμού, κόντρα στους δύσκολους καιρούς...".

Η Ορχήστρα Νέων Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου, από το 2002 που την δημιούργησε ο εξαίρετος καθηγητής μουσικής κ. Θάνος Μπένος, έχει σαν κύριο στόχο τη διάδοση της συναυλιακής μουσικής ως σημαντικό μέσο πολιτισμού, και μέχρι σήμερα το έχει καταφέρει θαυμάσια, γιατί κάθε φορά που διοργανώνει συναυλίες οι αίθουσες σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους, είναι κατάμεστες!

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα κλασικά και μοντέρνα, με ιδιαίτερη έμφαση στην παγκόσμια κινηματογραφική μουσική.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ www.eldialogos.gr

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε