ελληνική μουσική
    609 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Η Μόνικα στο Λυκαβηττό

    Ποιος είπε πως ο μόνος αντίποδας στον καύσωνα είναι το κλιματιστικό; Την Τετάρτη συνειδητοποίησα πως δεν αρκεί μόνο να σε φυσάει κρύος αέρας για να δροσιστείς. Αρκεί να νιώθεις ότι κάτι σε φυσάει μια νότα, μία ηχώ, μία λέξη, ένα μπαλόνι που πετάει, η καλή παρέα...

    Η Μόνικα στο Λυκαβηττό

    Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης (travelogue)
    45 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 24 Ιούν 2010

    Όποιος παρά τη ζέστη, υπέκυψε στον πειρασμό να σκαρφαλώσει μέχρι το βράχο του Λυκαβηττού, σίγουρα ένιωσε το κύμα δροσιάς που αποπνέει η Μόνικα με τις τόσες φωνές, κι άλλες τόσες εικόνες και ταξίδια που προσφέρουν απλόχερα οι μελωδίες και τα λόγια της. Κι όλα αυτά με υλικά αγνά… ατόφια… μία καλοκουρδισμένη μπάντα με πνευστά… παραμυθένια έγχορδα… και στη μέση σαν να είναι το κέντρο του κόσμου  όπως του αρμόζει ένα πιάνο…

    Στο μεταίχμιο μεταξύ ημέρας και νύχτας, η μπάντα και ακολούθως η Μόνικα ανεβαίνουν στη σκηνή. Και το ταξίδι ξεκινά. Τα τραγούδια της, οι ενορχηστρώσεις της σε μεταφέρουν παντού, είτε στο κέντρο της πιο θορυβώδους πλατείας της πιο μεγάλης πόλης του κόσμου, είτε στα αριστερά διασχίζοντας τον επαρχιακό δρόμο δίπλα από τη θάλασσα την ώρα που ο ήλιος χαμηλώνει, είτε σε μια σκοτεινή γωνιά στο πάτωμα του σπιτιού σου με τα γόνατα μαζεμένα. Άλλοτε με τα δικά της μουσικά παιδιά. Κι άλλοτε με διασκευές που σπάνια ακούμε σήμερα. (Άραγε τι θα σκεφτόταν ο Freddy Mercury, ακούγοντας χτες το Bohemian Rhapsody με ένα απλό πιανάκι; Άραγε θα έφτασε ένα από τα λευκά μπαλόνια να τον συναντήσει;) Άλλοτε με δυνατές ενορχηστρώσεις και αλλαγές στα μουσικά όργανα κι άλλοτε με τον ολόγυμνο ήχο ενός πιάνου ή μιας κιθάρας.

    Η Μόνικα είναι μια καλλιτέχνιδα που παίζει εξίσου καλά αρκετά μουσικά όργανα, γράφει μελωδίες, ιστορίες και τις ερμηνεύει εξαίσια με τις φωνητικές της δυνατότητες, η γλυκιά αμηχανία που διακρίνει τις επικοινωνιακές τις γέφυρες με το κοινό την κάνουν πολύ συμπαθή και όλα αυτά ενώ είναι τόσο νέα.  Μα, τελικά, νομίζω πως υπάρχει κάτι πιο εντυπωσιακό από όλα αυτά … Αν ένας άνθρωπος 23 ετών μπορεί  να καταφέρει όσα μέχρι στιγμής η Μόνικα έχει μπορέσει, τότε αυτό θα πρέπει να είναι ένα σημάδι για όσους νιώθουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος.

    Η περίπτωση της Μόνικα τους δείχνει μία πιθανή έξοδο (ΕΧΙΤ…)

     





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20400   /   24.06.2010, 15:01   /   Αναφορά
    Τί μεστό κείμενο ήταν αυτό;!!!

    Μ΄έκανες να ζηλέψω αφόρητα την Τετάρτη σου...

    αχ βαχ...

    #20405   /   24.06.2010, 20:29   /   Αναφορά
    Το χάρηκα όσο κι εσύ.. :)

    Έδωσες πολύ ωραία την ατμόσφαιρα της βραδιάς.

    Μου άρεσε που είδα εκεί πάνω ανθρώπους όλων των ηλικιών,από μωρα παιδιά μέχρι παππούδες.

    Η κοπέλα είναι ταλαντούχα..,θα ήθελα με τον καιρό να την ακούσω να δένει τις μελωδίες της με κάποιους στίχους στη μητρική της γλώσσα.Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα.





    #20406   /   24.06.2010, 20:53   /   Αναφορά
    :'( :'( :'( :'(

    ηθελα τοσο πολυ να παω και δεν μπορεσα...

    ='Ο
    #20408   /   25.06.2010, 12:01   /   Αναφορά
    Εγώ να δεις στεναχώρια που δεν πήγα... Ακόμα ζηλεύω...

    Η Μόνικα εξελίσεται σε πάθος, έμπνευση, όνειρο... Μακάρι να συνεχίσει έτσι, αν και είναι πολύ δύσκολο. Και μακάρι να τολμήσει ελληνικό στίχο. Είναι πρόκληση, είναι ρίσκο, αλλά θα είναι ολοκλήρωση.

    Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι εξαιρετικό το κείμενο.
    #20410   /   25.06.2010, 14:36   /   Αναφορά
    Πολύ μου αρέσει η Μόνικα .Είναι μια πολύ καλή καλλιτέχνης!!!
    #20413   /   26.06.2010, 13:30
    Ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις από τη συναυλία της Μόνικας στο Λυκαβηττό !!!

    #20418   /   27.06.2010, 01:16
    "θα ήθελα με τον καιρό να την ακούσω να δένει τις μελωδίες της με κάποιους στίχους στη μητρική της γλώσσα.Νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα"



    Nαι, θα μού άρεσε κι εμένα να δω τη Μόνικα να εκφράζεται ΚΑΙ με ελληνικό στίχο. Επίσης, αν η ίδια επιχειρούσε να γράψει ελληνικούς στίχους για τα τραγούδια της, πώς θα τα κατάφερνε ??? πώς θα ήταν αυτοί οι στίχοι ???