ελληνική μουσική
    418 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Judas Priest - Screaming for Vengeance

    Πάμε στο 1982 και συγκεκριμένα στην Ibiza και την Ισπανία  όπου ανάμεσα στα ουριαχτά του Rob Halford και τις τροπικές καταιγίδες, δημιουργήθηκε το Screaming For Vengeance.

    Judas Priest - Screaming for Vengeance

    Γράφει ο GregoryLondos
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 25 Ιούν 2010

    Τί να πείς για τους Judas Priest; Rob Halford;

    Να μιλήσεις για το κιθαρίστικό δίδυμο Glenn Tipton και K.K. Downing; Ή για τον μπάσο δύναμισμό των ρύθμών του Scot Travis (στο σημερινό δίσκο σύμμετέχει ο Dave Holland);


    Πάμε στο 1982 λοιπόν και συγκεκριμένα στην Ibiza και την Ισπανία (εναλλακτίκα στο δισκοπωλείο της γειτονιάς σας) όπου ανάμεσα στα ουριαχτά του Rob Halford και τις τροπικές καταιγίδες δημιουργήθηκε το Screaming For Vengeance.

    Αρχίζουμε λοιπόν με το The Hellion που αποτελεί μια είσαγωγή στο Electric Eye ένα απο τα πιό γνωστά κόμματια των Priest που με τον γρήγορο και χαρακτηριστικό ρυθμό και συναίσθημα της πραγματικής Heavy Metal με όλα τα γράμματα κεφάλαία αρχίζει το άλμουμ.

    Ένα εξαίρετικό κομμάτι για να μπείς στο αυτοκίνιτό σου και να οδηγήσεις προς τον τοίχο! Συνεχίζουμε λοιπόν απο το σήμείο που έχεις τρακαρει και ακούς τα τύμπανα των αυτιών σου να σπάνε (ο πολύ Tarantino κάνει κακό) και συνεχίζουν και συνεχίζουν μέχρι την στίγμη που καταλαβαίνεις ότι αυτός ο ήχος δεν είναι τα αυτιά σου αλλά το Riding on The Wind!

    Yeah i'm Ridin' riding on the wind. Και ξαφνικά τώρα που κάθομαι και γράφω νιώθω πολύ χαρούμενος που ακούω αυτο το ριφάκι. Ίσως και αυτό είναι ένα τραγούδι για να οδηγεις. Συνεχίζουμε με το Bloodstone το οποίο μπορεί να χαρακτηρίστει ώς τραγούδι για μηχανόβιους. Μέσα στην νύχτα με την μήχανή και τα φώτα του δρόμου να σε τυφλώνουν...το τραγούδι αποτελεί το soundtrack!

    (Take These) Chains ενα τραγούδι να αφιερώσεις στην κοπελιά σου. Ωραίο. Ακολουθεί το Pain and Pleasure εξίσου "ερωτικό" και κατα μία έννοια σαδομαζοχιστικό; Όχι, αυτο μάλλον ίσχύει μόνο για τον τίτλο.

    Screaming For Vengeance λοιπόν! Φτάσαμε στο ομώνυμο τραγούδι του δίσκου και αφου φύγατε απο το σπίτι της κοπελιάς σας στα προηγούμενα δύο τραγούδια καβαλάτε ξανά την μηχανή! Κατα κάποιο τρόπο ένα τραγούδι που βάζει στο στόχαστρο την σημερινή κοινωνία και εκφράζει τον τρόπο που σκέφτεται ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, και δεν λέμε μαλακίες τύπου Shouting for vengeance. Εδω μιλάμε για Halford Screaming For Vengeance! Screaming, Screaming for Vengeance the world is defiled in disgrace.

    You've got an other thing coming (έλα ντε) αυτό το τραγούδι αποτελεί αντίποδα στο επόμενο Fever και φανταστείτε να υπήρχε πραγματικός διάλογος μεταξύ τους όπως τα μιούζικαλ. Είναι φοβερό το Blend. Το πρώτο μιλά για την ελευθερία και το δεύτερο για την σύγχρονή σκλαβιά. Τέλος λοιπόν έχουμε το Devils Child και γαμώ τα τραγούδια δεν μπορώ να πώ τίποτα άλλο έχει πολύ καλή μουσική.

    Αφού μετονομάσαμε την μπάντα σε Motor Priest και Sex Priest κάπου εδώ τελειώνει το παράθυρο στο μυαλό μου!

    Γεια χαρά λοιπόν!

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:Heavy MetalMetal



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20411   /   25.06.2010, 14:43   /   Αναφορά
    χμ....
    #20412   /   26.06.2010, 09:27   /   Αναφορά
    Υποκλίνομαι!



    Τεράστιος δίσκος από μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπάντα.

    #20414   /   26.06.2010, 14:51
    Ωραία ... πολύ χαίρομαι που κάποια μέλη του ΜΗ παρουσιάζουν αγαπημένους δίσκους της δισκοθήκης τους [και μάλιστα με τον δικό τους τρόπο, γράφοντας τις προσωπικές τους εντυπώσεις .... ] ...

    #20415   /   26.06.2010, 17:52
    ευχαριστώ, άμα σου άρεσε ο "τρόπος γραφής" μου διάβασε και το blog μου.

    www.heavymetalgreeks.blogspot.com

    #20416   /   26.06.2010, 21:10   /   Αναφορά
    χαίρομαι να βλέπω τέτοιες δημοσιεύσεις στο e-περιοδικό.....αγνό 80s heavy metal..........δισκάρα το screaming for vengeance.....ο ήχος τους σ αυτό το άλμπουμ μου ηχεί κάπως ''λαμαρινάτος''...ειδικά στα solos είναι σαν να σέρνεις το κεφάλι σου φορώντας μεταλλικό κράτος κατεβαίνοντας μια μεγάλη τσουλήθρα...και να πετάγονται σπίθες μπροστά στα μάτια σου..όλα τα τραγούδια είναι φοβερά,κάποια είναι ψιλοεμπορικά για την τότε εποχη,όμως όλος ο δίσκος είναι γεμάτος ποιότητα και πλήρως σφυριλατημένος με μαεστρία..εγω τον έχω σε μια επανέκδοση που έχει μέσα και το psisoner of your eyes,αυτή την εκπληκτική μπαλάντα..επίσης το ομώνυμο τραγούδι όντας το πιο επιθετικό του δίσκου δεν έιναι απλά 100% metal,είναι 100,000,000,000,000,000,000,000,000......................% heavy metal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #20417   /   26.06.2010, 21:13
    κράνος,οχι κράτος....επισης prisoner οχι psisoner...

    #20429   /   28.06.2010, 17:39   /   Αναφορά
    Screeeeeeeeeeeamiiiiiiiiin'!



    Από τους λιγότερο αγαπημένους δισκους μου των Priest, μιας και, κατά την γνώμη μου, η κατρακύλα είχε ήδη αρχίσει τότε, αλλά δεν παύει να είναι ένας πολύ καλός δίσκος με 4-5 καλά κομμάτια.



    Πάντως, χαίρομαι που εκπροσωπείται όλο και περισσότερο τελευταία αυτό το είδος μουσικής εδώ μέσα! :)
    #20430   /   28.06.2010, 18:37
    Δέν μπορείς όμως να πείς τίποτα για τον μεταγενέστερο δίσκο τους PAINKILLER!!!!