ελληνική μουσική
    820 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Εντυπώσεις από τους Scorpions στην Πάτρα

    H τελευταία  παγκόσμια περιοδεία των Σκορπιών δεν θα μπορούσε να μην περάσει από μερικές ελληνικές πόλεις,  ώστε να φανεί για άλλη μια φορά η μεγάλη αγάπη του ελληνικού κοινού απέναντι τους.

    Εντυπώσεις από τους Scorpions στην Πάτρα

    Γράφει η Ειρήνη (linkin-fan)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 28 Ιούν 2010

    Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή συναυλία, με 8,000 άτομα, ένας μη εξαιρετέος αριθμός  με δεδομένες τις συχνές εμφανίσεις του συγκροτήματος στη χώρα μας. 

    Πρώτο όνομα της βραδιάς οι Cyanide, που παίζουν ένα sleaze/glam. Τα προβλήματα του ήχου όμως δυσκόλεψαν την προσπάθειά τους. Πάντως,Το νεαρό της ηλικίας τους κέρδισε τις πρώτες σειρές, που αποτελούνταν αποκλειστικά από παιδιά κάτω των 20 ετών.




    Συνέχεια με την αιώνια tribute band. Ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers, χρόνια στα Rock δρώμενα της χώρας μας, έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Διασκευές γνωστών κομματιών από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake, Bon Jovi, Van Halen, Def Leppard κτλ. Τελικά η επιλογή τους κρίνεται μάλλον θετική αφού κατάφεραν να ζεστάνουν τον κόσμο που έδειξε να το διασκεδάζει.

    Οι over the rainbow δεν κάλυψαν τις προσδοκίες μου, καθώς περίμενα περισσότερα από αυτούς. Ο Jürgen Blackmore δεν δείχνει να μπορεί να κουβαλήσει το βαρύ όνομα του πατέρα του και μοιάζει με κομπάρσος πάνω στην σκηνή αφήνοντας τα ηνία στον Joe Lynn Turne.

    O τελευταίος μπορεί να τα καταφέρνει σε κομμάτια όπως το "Street Of Dreams" αλλά έδειξε να δυσκολεύεται σε αρκετά άλλα και δεν αναφέρομαι μόνο στα κομμάτια του Ronnie James Dio των οποίων το άκουσμα μας έφερε περισσότερο νοσταλγία, πάρα συγκίνηση. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον κακό ήχο που δεν έδειξε να βελτιώνεται κατά όλη την διάρκεια του σετ τους φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι οι Over The Rainbow δεν έφτασαν ούτε στο ελάχιστο τα μεγαλεία του παρελθόντος.


    Ο κόσμος πολλαπλασιάστηκε, και λίγο μετά τις 22:00 οι Scorpions μέσα σε αναμενόμενο πανικό ανέβηκαν στην σκηνή για την τελευταία τους εμφάνιση στην πόλη μας με το "Sting In The Tail" από τον τελευταίο, φετινό τους δίσκο και να συνεχίζουν εξίσου δυναμικά με τα "Make It Real" και "Bad Boys Running Wild".

    Οι Γερμανοί εντυπωσίασαν. Υπερκινιτικοί πάνω στη σκηνή, τα φωνητικά του Claus Meine, άψογα παρά την ηλικία του.Μα... πως;». Πως γίνεται 62 ετών να έχει διατηρήσει τη φωνή του σε τέτοια κατάσταση; Μήπως όμως ο συνομήλικός του, Rudolf Schenker πάει πίσω; Αν μία σαραντάρα ισούται με δύο εικοσάρες, τότε σε σκηνική παρουσία, ο Rudy ισοδυναμεί με... τρεις εικοσάρηδες! Ρε 'σεις, είστε σίγουροι πως αυτή είναι η τελευταία σας περιοδεία;  Tο κιθαριστικό δίδυμο Schenker - Jabs  είναι πλέον κλασικό, ο Paweł Maciwoda πιο σεμνός ως νεότερος της παρέας και τέλος βασιλιάς στον υπερυψωμένο θρόνο του ο drummer James Kottack.

    Τα "Make It Real" και "Bad Boys Running Wild" διαδέχονται το "Sting In The Tail", οι Scorpions συνεχίζουν να «πετάνε», όμως στην κονσόλα κάποιος πρέπει να ξέχασε να δυναμώσει τον ήχο. Το να μπορείς σε Rock συναυλία να μιλήσεις στο διπλανό σου, χωρίς καν να χρειαστεί να φωνάξεις, είναι απαγορευτικό. Συνέβη κι αυτό, αλλά το θέαμα στη σκηνή ήταν τόσο καλό που με το πέρασμα της ώρας, το πρόβλημα ξεχάστηκε.


    Δυστυχώς φέτος δεν ακολούθησε ο Uli Jon Roth για να απολαύσουμε μερικά κομμάτια από τους δίσκους της δεκαετίας του '70 και έτσι αρκεστήκαμε μόνο στο μεγαλειώδες "We' ll Burn The Sky". Γενικά παρακολουθήσαμε ένα κλασικό greatest hits live με 3-4 κομμάτια από τον καινούργιο δίσκο και τις μεγάλες επιτυχίες. Δυστυχώς καμία έκπληξη στην μπαλαντοειδή τριάδα ("Holiday", "Still Loving You", "Wind Of Change") που όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι μέσα στον κόσμο υπήρχαν πολλοί που έβλεπαν τους Scorpions για πρώτη φορά.


    Σίγουρα ο καθένας μας κρίνει την βραδιά αυτή διαφορετικά, δεν πιστεύω όμως ότι κανείς έφυγε με παράπονο από το γήπεδο. Τα τραγούδια που ακούσαμε ήταν εκ των προτέρων γνωστά και η απόδοση του συγκροτήματος ανέκαθεν πολύ καλή. Το μόνο που μένει πλέον να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε τους Scorpions για την μουσική που μας έχουν προσφέρει εδώ και τόσα χρόνια.

    Βλέποντας λίγο πιο ψυχρά την απόδοσή τους πάντως, και έχοντας δει τους Scorpions ήδη έξι φορές, μπορώ να πω πως η εμφάνισή τους στην Πάτρα ήταν πάρα πολύ καλή μεν, όχι όμως η καλύτερη που έχω παρακολουθήσει από τους ίδιους. Και αυτό έγκειται όχι τόσο στην καθεαυτή απόδοση, αλλά στην εμμονή που δείχνουν σε κομμάτια που έχουν χιλιοπαιχτεί. Αναγνωρίζω προφανώς το ότι η πλειοψηφία του κόσμου ήθελε να ακούσει το "Still Loving You" και το "Wind Of Change", και για αυτό δεν αναφέρομαι σε αυτά. Κομμάτια όμως όπως για παράδειγμα τα "Bad Boys Running Wild", "The Zoo" και "Tease Me, Please Me", όσο πωρωτικά και να είναι, θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικατασταθούν από άλλα, λιγότερο ακουσμένα.

    Over the rainbow setlist:

    Tarot Woman
    Kill The King
    All Night Long
    Street Of Dreams
    Eyes Of The World
    Since You Been Gone
    I Surrender
    Man On The Silver Mountain
    Stargazer
    Long Live Rock 'N' Roll

    Scorpions Setlist:

    Sting In The Tail
    Make It Real
    Bad Boys Running Wild
    Is There Anybody There
    The Zoo
    Coast To Coast
    We’ll Burn The Sky
    The Best Is Yet To Come
    Send Me An Angel
    Holiday
    The Good Die Young
    Raised On Rock
    Tease Me, Please Me
    321
    Kottak Attack (drum solo)
    Blackout
    Big City Nights
    Still Loving You
    Wind Of Change
    Rock You Like A Hurricane

    ------------------

    ΥΓ: μερικές πληροφορίες πάρθηκαν από το Rocking.gr.

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:Bon JoviDef LeppardScorpionsVan Halen



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20426   /   28.06.2010, 14:35   /   Αναφορά
    και εγω ημουνα εκει!!!! πολυ καλοι!!! πρωτη φορα βλεπω απο τοσο μεγαλη μπαντα συναυλια.... δεν το περιμενα να ειναι τοσο καταπληκτικοι.... να ναι καλα ο Γιωργος Γακης που τους εφερες οπως μας ελεγε ενα χρονο πριν..... Και η αληθεια να λεγεται ο ηχος δεν ηταν και ο καλυτερος....
    #20427   /   28.06.2010, 15:05   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια για το άρθρο σου linkin-fan,πολύ ωραίο!΄Εδωσες μια καλή περιγραφή σε όσους δεν ήταν παρόντες..
    #20428   /   28.06.2010, 15:12   /   Αναφορά
    Κατατοπιστικότατο άρθρο. Δίνει την ευκαιρία στον οποιοδήποτε, που ήταν απών από τη συναυλία, να νιώσει σαν να βρισκόταν ο ίδιος εκεί. Μπράβο για τη δημοσίευση linkin-fan.
    #20431   /   28.06.2010, 19:29   /   Αναφορά
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
    #20433   /   29.06.2010, 10:27   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίο το άρθρο !!!!

    Δυστυχώς εγώ δεν ήμουν εκεί!!!!!

    #29491   /   25.08.2016, 20:02   /   Αναφορά
    Καταρχας δεν ξερω αν γραφεις ακομη... Κατα δευτερον μαλον δεν εχεις παει σε πολλες συναυλιες. Απλα ετυχε να πεσω σε αυτο το κειμενο τωρα και κρινω πως πρεπει να απαντησω. Καταρχας κοπηκαν 15000 χιλιαδες εισητηρια, μονο η σκεπαστη κερδκιδα(που ηταν γεματη) χωραει 8 χιλιαδες περιπου... Το σχολιο μου οτι δεν εχεις παει σε πολλες συναυλιες, ειναι μαλον οτι δεν καταλαβες οτι εκεινο το βραδυ οτι ο τεραστιος τραγουδιστης που ονομαζετε Joe Lynn Turner εδωσε ρεσιταλ ερμηνειας, η μπαντα εκτος Blackmore που ηταν διεκπεραιωτικος ολη η αλλη μπαντα ειχε απιστευτο δεσιμο και κλασεις ανωτερο παιξιμο απο τους σκορπιους εκεινο το βραδυ. Η μεγαλυτερη στιγμη της βραδυας ηταν το stargazer, μαλον δεν ειδες κοσμο με δακρυα στα ματια οταν επαιζαν... οχι οτι οι γερμανοι δεν ηταν καλοι, αλλα εκεινο το βραδυ ο o Jo και η παρεα του, τους πηραν το σκαλπ