ελληνική μουσική
470 online   ·  210.208 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ο Νίκος Ξυδάκης στο Αθηναϊκό Φεστιβάλ

Ο Νίκος Ξυδάκης, έχοντας πλέον κατακτήσει μέσα από τη πολύχρονη και ουσιαστική σχέση του με τη μουσική το προνόμιο να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και τους πλέον αναγνωρίσιμους σύγχρονους συνθέτες, παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι ένα πρόγραμμα βασισμένο στους σημαντικότερους σταθμούς της καλλιτεχνικής πορείας του, από την αρχή της δισκογραφικής του παρουσίας έως σήμερα. Μαζί του στην ερμηνεία η Νανά Μπινοπούλου και για πρώτη φορά η Γιώτα Νέγκα.

Ο Νίκος Ξυδάκης στο Αθηναϊκό Φεστιβάλ

Κυριακή 11 Ιούλ 2010


Την Τετάρτη 14 Ιουλίου ο Νίκος Ξυδάκης εμφανίζεται στο Θέατρο Δόρας Στράτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Αθηναϊκού Φεστιβάλ» που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισόδου: 10€

Πληροφορίες: Γραφείο Τύπου ΠΟΔΑ, τηλ.: (210)  36 44 449  & 36 38 132, www.athenscityculture.gr

 

Με λεπταίσθητες λαϊκές αποχρώσεις και τονισμένο το στοιχείο της Μουσικής της Ανατολής που εκφράζει μοναδικά,  με τους ιδιαίτερους ερμηνευτές που τον συνοδεύουν αλλά και με μία ορχήστρα εξαιρετικών σολίστ μουσικών,  ο Νίκος Ξυδάκης θα μας οδηγήσει εκεί όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι που γίνονται ταξίδι μέσα στο χρόνο, οι κομψές αποχρώσεις μιας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μιας μουσικής ιστορίας που καταλήγει στην ποίηση.

Η παράσταση διανθίζεται από οργανική μουσική καθώς και από τους στίχους και τα ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, του Θοδωρή Γκόνη, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του Γεωργίου Βιζυηνού και της Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο, Γιώργος Διαμαντόπουλος: πλήκτρα, Βύρων Γουδέλης: σαξόφωνο-φλάουτο, Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο, Γιάννης Μουτσάκης: κρουστά, Νίκος Τατατσόπουλος: κιθάρα, μπουζούκι.


Tags
Καλλιτέχνες:Γιώτα ΝέγκαΝίκος ΞυδάκηςΜουσικά Όργανα:κιθάρα


σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε