ελληνική μουσική
296 online   ·  209.191 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

Γνωρίστε τους Κάτω από το Δέντρο

Δεν είναι μουσικός πειραματισμός, είναι πρόταση!

Γνωρίστε τους Κάτω από το Δέντρο

Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)122 άρθρα στο MusicHeaven
Δημιουργία κι αναζήτηση. Διεύρυνση των μουσικών (κι όχι μόνο) οριζόντων, με σκοπό την αυτοπραγμάτωση. Retromaniac, cinemaholic, joker, smoker, a midnight toker too (xP). Σε συνεχή προσπάθεια απόκτησης τίτλου σπουδών.  Βυζαντινή Μουσική: Loa...
Παρασκευή 16 Ιούλ 2010

Πώς γίνεται κάποιος να κινείται ανάμεσα σε λαϊκούς, παραδοσιακούς και ρεμπέτικους δρόμους και να ερμηνεύει σε Blues ρυθμούς; Κι εγώ μπερδεύτηκα, τότε.

Τους "Κάτω από το Δέντρο" τους γνώρισα απροσδόκητα και τυχαία μέσα στο ταξί του μπαμπά μου. Συζητούσαν για την εμφάνισή τους στη μουσική σκηνή Trova κι εγώ ήθελα να μάθω περισσότερα. Μου εξήγησαν και με κάλεσαν να τους ακούσω. Πήγα. Ήμουν αρκετά περίεργη να ακούσω αυτή την "πρόταση". Παλιά κομμάτια, γνωστά στο ευρύ κοινό άψογα διασκευασμένα και σχεδόν μεταμορφωμένα. Σα να λένε: Δές το κι αλλιώς!

Η μπάντα αποτελείται από πέντε βασικά μέλη κι άλλα που εναλλάσσονται ανά εμφάνιση. Τα όργανα που χρησιμοποιούν στη δημιουργία τους είναι από, τα πιο συνηθισμένα σε lives, ηλεκτρική κι ακουστική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, κρουστά κι αρμόνιο μέχρι τα λιγότερο συνηθισμένα μαντολίνα, κρητική λύρα, γκάιντα, ακορντεόν και κλαρινέτο.

Όπως δηλώνουν, η μουσική τους βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Χρησιμοποιούν την πεντατονική κλίμακα και τους έθνικ ήχους, χειριζόμενοι την τεχνολογία, προσθέτοντας και την αφήγηση για περισσότερη αισθαντικότητα.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εμφανίσεις τους και τα σχέδια τους μέσα από το: http://www.myspace.com/katoapotodentro

 


Tags
Μουσικά Είδη:BluesΈθνικΜουσικά Όργανα:ακορντεόνακουστική κιθάρακιθάραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (0)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτεΠρόσφατα σχόλια