ελληνική μουσική
465 online   ·  210.200 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Ο Jerry Lee Lewis εισήχθη σε κλινική!

Ο Jerry Lee Lewis εισήχθη σε κλινική του Memphis και υποβλήθηκε σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση πράγμα που καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση της Ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Ο Jerry Lee Lewis εισήχθη σε κλινική!

Κυριακή 18 Ιούλ 2010

Μπορείτε να εξαργυρώσετε τα εισιτήρια σας στο κατάστημα PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ την Παρασκευή 23 Ιουλίου και τη Δευτέρα 26 Ιουλίου από τις 12:00 μέχρι και τις 19:00.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσετε να βρεθείτε στο PUBLIC ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ σε καμία από τις 2 παραπάνω ημερομηνίες, η εξαργύρωση των εισιτηρίων θα γίνεται μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 210-6465000 μέχρι το τέλος του μήνα Ιουλίου.

Η εξαργύρωση των εισιτηρίων δεν θα γίνεται αποδεκτή μετά τις 31 Ιουλίου.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του μας έστειλε το agency του Jerry Lee Lewis:

«Last night the management of Jerry Lee Lewis and his daughter Phoebe Lewis has informed us that Jerry is unable to make his European Summertour starting in Belgium Saturday july 17 and finishing in Finland on august 1st.

Jerry is suffering from SHINGLES (acute vesicular inflammation), very painfull and it causes also problems with his heart. Jerry had a 3 hours surgery yesterday in the Hospital in Memphis and his docters have advised him NOT to do the tour at this moment.They have told him that everything will be fine again in one month.

I also spoke to Jerry personal last night, he was very depressed and sad that he had to cancel his summertour.Please understand that Jerry Lee Lewis has not been ill during the last FIVE years».

Diba International Concerts

Ας μάθουμε όμως μερικά για τον Lewis και την πολυτάραχη ζωή του:

Το ροκ εντ ρολ αποτελεί τον πρόγωνο του ροκ και γεννήθηκε στις ΗΠΑ την δεκαετία του 40. Ωστόσο η μεγάλη έκρηξη αυτής της μουσικής έγινε το 1955 με το σάουντρακ της ταινίας «Η Ζούγκλα Του Μαυροπίνακα» και το διάσημο “Rock around the clock”.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες και τους θρύλους που το δημιούργησαν είναι οι Elvis Presley, Chuck Berry, Little Richard, Bill Halley αλλά και ο Jerry Lee Lewis

Η καριέρα του Jerry Lee Lewis ξεκίνησε στο Μέμφις, με την ηχογράφηση στην Sun Records το 1956. Το πρώτο χιτ του έγινε το single «Crazy Arms» το 1956 και το επόμενο «Whole Lotta Shakin' Goin' On» το 1957 έγινε και η σημαία του τραγουδιστή. Ακολούθησαν με την ίδια επιτυχία και τα τραγούδια  «Great Balls Of Fire», «Mean Woman Blues», «Breathless», «High School Confidential» που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της Rock and roll.

Επειδή ήταν ένας πολύ καλός πιανίστας, δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το πιάνο κατά την διάρκεια της συναυλίας κι έτσι έβγαζε όλη την εκρηκτική ενέργεια του, στο παίξιμο που πολλές φορές έφτανε σε ακραίους τρόπους όπως τα χτυπήματα με το πόδι και το κεφάλι  στα πλήκτρα.

Η κορυφαία καριέρα του σχεδόν γκρεμίζεται από το σκάνδαλο που σκάει σαν βόμβα τον Μάιο του 1958 κι ενώ βρίσκεται σε περιοδεία στην Αγγλία και τη Σκοτία. Η είδηση του γάμου του με την κόρη του πρώτου του ξάδερφου δημιουργεί οργή στα ΜΜΕ της Αγγλίας που τον καταδικάζουν και τον αναγκάζουν σε διακοπή της περιοδείας και την άμεση επιστροφή του στην πατρίδα όπου και εκεί τον περιμένει παρόμοια υποδοχή.

Τα τραγούδια του για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαφανίστηκαν από τον αέρα τον ραδιοφώνων και μόνο ο Alan Freed ένας από τους διάσημους disk jockeys εκείνης της εποχής, έμεινε πιστός στον μουσικό και συνέχισε να βάζει τα τραγούδια του.

Το 1960 κι ενώ το σκάνδαλο είχε σιγά-σιγά ξεχαστεί, ο Jerry Lee Lewis αποκτά ξανά μεγάλη δημοτικότητα στο ευρωπαϊκό κοινό και ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία και την Γερμανία.

Το 1963 ο Jerry Lee Lewis χώρισε από την δισκογραφική εταιρία του Sun Records και άρχισε την αναζήτηση για νέους δρόμους. Μετά από μια σειρά από πειραματισμούς στρέφεται όπως πολλοί άλλοι της ροκ μουσικής και στην κάντρι, όπου τον περιμένει μεγάλη επιτυχία.

Το 1968 το όνομα Jerry Lee Lewis εμφανίστηκε στις πρώτες θέσεις των τσαρτ της κάντρι με το σινκλ  «Whats Made Milwaukee Famous (Has Made a Loser Out of Me)».

Το 1971 το σινγκλ του Jerry Lee Lewis «Would You Take Another Chance on Me»/«Me and Bobby McGee» γίνετε χρυσό.

Το 1973 το σινγκλ «Chantilly Lace» ανεβαίνει στην κορυφή του καντρι τσαρτ Μπίλμπορντ όπου παραμένει για 3 εβδομάδες.

Το 1986 δημιουργείται το Rock and Roll Hall of Fame, και ο Jerry Lee Lewis έγινε ένα από τα 10 πρώτα μελή του. Τρία χρόνια αργότερα και βασισμένη στο βιβλίο της Myra Gale Brown βγαίνει μια ταινία-βιογραφία για τον Jerry Lee Lewis με τον τίτλο Great Balls Of Fire που πιάνει την περίοδο από τα παιδικά του χρόνια έως την εποχή του σκανδάλου. Τον ρόλο του Jerry Lee Lewis υποδύεται ο Dennis Quaid ενώ τον ρόλο της Myra Gale Brown η Winona Ryder. Ειδικά για την ταινία, ο Lewis ηχογραφεί ξανά τα πιο γνωστά του τραγούδια.

Στον Lewis δόθηκε επίσης ένας ιδιαίτερος ρόλος στην βιογραφική ταινία Walk the Line για την ζωή του  Johnny Cash.

Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το καινούριο CD/DVD του Jerry Lee Lewis, στο οποίο συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους οι Neil Young, Kid Rock και Kris Kristofferesen.

 

 

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

·         Στα 41 γενέθλια του, κατά την διάρκεια της βραδιάς, ο Lewis σημαδεύει με ένα όπλο τον μπασίστα του χωρίς να ξέρει πως είναι γεμάτο, τον πυροβολεί και τον πετυχαίνει στο στήθος χωρίς ευτυχώς να του αφαιρέσει τη ζωή.

·         Μερικές εβδομάδες αργότερα ένα ακόμα συμβάν με όπλο θα τον οδηγήσει στα κρατητήρια. Ο Έλβις Πρίσλεϊ τον καλεί στο σπίτι του στο Γρεϊσλαντ, όμως η φρουρά του Έλβις δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη του. Στο ερώτημα λοιπόν της φρουράς στην πύλη για τον λόγο της επίσκεψης, ο Lewis βγάζει το όπλο του και λέει πως ήρθε να σκοτώσει τον Πρίσλεϊ .

 

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#20556   /   19.07.2010, 13:23   /   Αναφορά
Κρίμα.............................
#20575   /   20.07.2010, 13:25   /   Αναφορά


Για όλους και για όλα υπάρχουν όρια.

Αρκεί να τα διακρίνουμε.