ελληνική μουσική
146 online   ·  207.695 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

Απόψε Είναι Ωραία - Πορτοκάλογλου, Ζιώγαλας, Φάμελλος

Να και ένα (διπλό) CD που έχει λόγο ύπαρξης, όχι μόνο στα δισκοπωλεία αλλά και στη δισκοθήκη του σπιτιού σας.

Απόψε Είναι Ωραία - Πορτοκάλογλου, Ζιώγαλας, Φάμελλος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)202 άρθρα στο MusicHeaven
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Αθηνών.Συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου του Γιάννη Μπαχ Σπυρόπουλου «Φλέρυ Νταντωνάκη: Εγώ είμαι ένα σύννεφο» (Εκδόσ...
Τρίτη 27 Ιουλίου 2010


Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μίας –κατά την ταπεινή μου γνώμη- κακής συνήθειας των δισκογραφικών εταιριών ή των καλλιτεχνών, να κυκλοφορούν σωρηδόν ζωντανές ηχογραφήσεις. Όχι ότι η κυκλοφορία μίας ζωντανής ηχογράφησης είναι απαραίτητα κάτι κακό, αρκεί να έχει λόγο ύπαρξης. Προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης πολλών από τις ζωντανές (αλλά και… «ζωντανές») ηχογραφήσεις που έχουν κατακλύσει την αγορά.

Το διπλό CD με τίτλο «Απόψε Είναι Ωραία», από τις εμφανίσεις που έκαναν στο Σταυρό του Νότου οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Νίκος Ζιώγαλας και Μανώλης Φάμελλος, αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα. Κι αυτό γιατί έχει και παραέχει λόγο ύπαρξης, όχι μόνο στα δισκοπωλεία αλλά και στη δισκοθήκη του σπιτιού σας.

Δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το πρόγραμμα, οπότε δεν έχω καμία οπτική ανάμνηση από τις εμφανίσεις και συνεπώς το αποτέλεσμα το κρίνω αποκλειστικά και μόνο από τα δύο CD του άλμπουμ. Κι αυτό που άκουσα μού άρεσε πάρα πολύ.

Τι έχουμε λοιπόν; Έχουμε τρεις κορυφαίους τραγουδοποιούς του έντεχνου τραγουδιού που έχουν γράψει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα. Στο «Απόψε Είναι Ωραία» δεν θα βρείτε εκτελέσεις τραγουδιών άλλων τραγουδοποιών, πράγμα φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς το υλικό που έχουν κυκλοφορήσει και οι τρεις μαζί. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το παραδοσιακό τραγούδι «Πέρδικα» που ερμηνεύει ο Νίκος Ζιώγαλας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έδωσε έμφαση στη σόλο του καριέρα κι έτσι στα δύο CD δεν θα βρείτε παρά μονάχα δύο τραγούδια από την εποχή των Φατμέ: το «Ρίσκο» (το οποίο ερμηνεύει με το Νίκο Ζιώγαλα) και το «Πες Το Κι Έγινε» (που το τραγουδούν κι οι τρεις μαζί). Κατ’ τ’ άλλα θα ακούσετε τα «Δίψα», «Δε Μας Συγχωρώ», «Ό,τι Δε Σε Σκοτώνει», «Κλείνω Κι Έρχομαι», «Γίνε Κομμάτια», «Βαλκανιζατέρ», «Που Ήσουνα Φως Μου», «Να Με Προσέχεις», «Θάλασσα» κ.α.

Απόψε Είναι Ωραία - Πορτοκάλογλου, Ζιώγαλας, Φάμελλος

Ο Νίκος Ζιώγαλας παρουσιάζεται με σχεδόν όλα τα γνωστά του τραγούδια, από το αυτοβιογραφικό «Βέροια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα» μέχρι τα «Θα Σου Φανερωθώ», «Σαν Σταρ Του Σινεμά», «Η Αγάπη Αν Είναι Αυτό», «Βασιλική», «Πάρε Με» (το οποίο όμως ερμηνεύει ο Νίκος Πορτοκάλογλου), το «Πέρασε Η Μπόρα» κ.α.

Ο Μανώλης Φάμελλος ερμηνεύει μεταξύ άλλων τα «Είναι Ωραία Να Πέφτεις», «Γαλάζια Μυστικά», «Χαμογέλα», «Ένα Μεγάλο Φωτεινό Καλοκαίρι» και φυσικά «Η Ευτυχία Είναι Αυτό».

Όπως καταλαβαίνετε στα δύο CD του «Απόψε Είναι Ωραία» περιλαμβάνονται τα πιο αγαπημένα τραγούδια στο ευρύ κοινό, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Οι τρεις τραγουδιστές εναλλάσσονται, πότε τραγουδάει μόνο ο ένας, πότε οι δύο (σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς) και πότε και οι τρεις μαζί.  Επίσης συμμετέχει και η Λιάνα Παπαλέξη σε δύο τραγούδια («Γίνε Κομμάτια» και «Πέρασε Η Μπόρα»).

Οι εκτελέσεις είναι πάρα πολύ καλές, με πλούσιες ενορχηστρώσεις και ωραίες ερμηνείες. Το διπλό αυτό CD, με τη γενικότερη ατμόσφαιρα που αποπνέει, αν μη τι άλλο δικαιώνει τον τίτλο του.

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (2)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

gjb94 Chat
Σολίστ
#20626   /   27.07.2010, 12:41   /   Αναφορά
ωραίο άρθρο, Πολύ καλή δουλειά!!!!
sexygirl123 Chat
Βασική Νότα
#20628   /   28.07.2010, 12:42   /   Αναφορά
Και οι τρεις είναι υπέροχοι αξίζει να υπάρχει στην συλλογή μου :) απόψε θα είναι ωραία!!!!!!!!


Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις

Αυτά τα διάβασες;