ελληνική μουσική
    839 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Ένας εξαιρετικός live ροκ δίσκος από τον Γιώργο Δημητριάδη

    Ένα πάρτυ που - ευτυχώς! - εξελίχθηκε σε δίσκο, αποτελεί μια από τις πρώτες μου επιλογές όταν ψάχνω CD στο αυτοκίνητο.

    Ένας εξαιρετικός live ροκ δίσκος από τον Γιώργο Δημητριάδη

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 26 Αύγ 2010

    Το πάρτυ έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο όπου ο Γιώργος Δημητριάδης γιόρτασε τα 15 χρόνια του στη δισκογραφία με μια μεγάλη συναυλία στο Metropolis Live Stage.

    Στη γιορτή αυτή ήρθαν να του ευχηθούν και να μοιραστούν μαζί του τη σκηνή, φίλοι συνοδοιπόροι τραγουδοποιοί αλλά και νεότεροι, προσφέροντας ένα πραγματικό πάρτι επιτυχιών- οι Απροσάρμοστοι, ο Νίκος Ζιώγαλας,  ο Βασίλης Καζούλλης, ο Μανώλης Φάμελλος, ο Στάθης Δρογώσης, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Μύρωνας Στρατής, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Μυλωνάς, ο Βαγγέλης Ασημάκης, ο Νίκος Γώγος, η Σοφία Στρατή και η Λιάνα Παπαλέξη.

    Ένας εξαιρετικός live ροκ δίσκος από τον Γιώργο Δημητριάδη


    Η ηχογράφηση αυτή κυκλοφορεί λοιπόν τώρα σε ένα διπλό cd από τον «Μικρό Ήρωα» με τίτλο «Γιώργος Δημητριάδης Live- 15 χρόνια εφηβείας».

    Με απίθανες επιλογές τραγουδιών, καθαρές φωνές και φαντασία στην ενορχήστρωση (μπράβο Γιώργο), το CD σου ανεβάζει τη διάθεση και σε αφήνει με την απορία: "Πότε είναι το επόμενο live του Δημητριάδη, να πάω να τον απολαύσω;" Ο Γιώργος Δημητριάδης εξάλλου είναι ένας γνήσιος mod rocker, με διάθεση εφηβική, που συνεχίζει να κρατά μια υποδειγματική και συνεπή στάση σε αυτούς τους άστατους καιρούς, που το ροκ έχει μπασταρδευτεί σχεδόν ολοκληρωτικά.

    Καλύτερη στιγμή του δίσκου το Σαν Να Μην Πέρασε μια μέρα, στο οποίο τραγουδούν όλοι: Καζούλλης, Στρατής, Μουζουράκης, Φάμελος, Λειβαδάς, Γώγος, Δρογώσης, Μυλωνάς, Στρατή, Ζιώγαλας, Ασημάκης, Παπαλέξη.

    Η ιστορία του Γιώργου Δημητριάδη όλα αυτά τα χρόνια, λίγο πολύ γνωστή: πρωτοεμφανίζεται στην δισκογραφία σαν τραγουδιστής το 1987 στο δίσκο του Σπύρου Χατζηνικολάου «Φύσα το καλάμι σου». Το 1991  γίνεται ο τραγουδιστής των Απροσάρμοστων του θρυλικού συγκροτήματος του Παύλου Σιδηρόπουλου και συνεργάζεται μαζί τους ως το 1993. Η ουσιαστική του πορεία ξεκινά το 1994 όταν η εταιρία  «Μικρός Ήρως» τον παρουσιάζει σαν τραγουδοποιό με τον δίσκο  «Αφορμές για ανταρσία». Ακολουθούν τα άλμπουμ «Τεύχος δεύτερον», «Σα να μη πέρασε μια μέρα» (13 χρόνια μετά εξακολουθούμε να το ακούμε καθημερινά από τις ραδιοφωνικές συχνότητες, ακριβώς… σα να μην πέρασε μια μέρα!) και η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται με τα: «Ξύπνα φτάσαμε», «Αυτός που δεν ξέρει», «Παράξενη εποχή», «Ανοιχτά μαγαζιά» και το πρόσφατο «Σάββατο» που κυκλοφορεί από τον «Μικρό Ήρωα».

    Ένας εξαιρετικός live ροκ δίσκος από τον Γιώργο Δημητριάδη


    Ο ίδιος σημειώνει: «Αυτό το διπλό άλμπουμ μου ανοίγει μία νέα πόρτα, που πίσω της κρύβονται οι νέες προκλήσεις και προσκλήσεις δημιουργίας. Πάμε μακριά, παρακάτω τώρα. Ελπίζω να με ακολουθήσετε. Η πτήση θα είναι μαγική, περιπετειώδης και τα καύσιμα επαρκή. Αν τελειώσουν, παρέχονται κι αλεξίπτωτα!...»





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε