ελληνική μουσική
520 online   ·  209.853 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών: Στείλε το τραγούδι σου

Το Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης είναι διαγωνιστικό και αφορά σε νέους – ταλαντούχους καλλιτέχνες
Φιλοδοξεί να συνεχίσει την πανάρχαια συνήθεια των Μουσικών Αγώνων που συνδέονται και με τη συνολική ψυχοπνευματική καλλιέργεια των νέων.

Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών: Στείλε το τραγούδι σου

Τρίτη 07 Σεπ 2010

Προέκυψε από την ανάγκη κάλυψης του κενού στην έκφραση των αφανών τραγουδοποιών με την παροχή βήματος για την παρουσίαση του έργου τους και από την ανάγκη υπόδειξης λόγου κι αφορμής ώστε να μην ατονήσει η αυθόρμητη – λαϊκή διαδικασία παραγωγής τραγουδιών, κυρίως ένεκα των ραγδαίων εξελίξεων στη βιομηχανία της δισκογραφίας αλλά και των ετερόκλιτων κανόνων της show biz και του life style.

Μπορούν να πάρουν μέρος μουσικά σχήματα που θα παρουσιάσουν ένα πρωτοεμφανιζόμενο τραγούδι (χωρίς προηγούμενη δισκογραφική κυκλοφορία) απαραίτητα σε ελληνικό στίχο καθώς και μια λίστα με διασκευές ελληνικών τραγουδιών ανεξαιρέτως ρεπερτορίου.

Η όλη διοργάνωση λαμβάνει χώρα σε καταστήματα της πόλης μας που αποτελούν και τα στέκια των νέων. Οι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν άμεσα σε πρόσκλησή μας προς το διοικητικό συμβούλιο και την γενική συνέλευση τους αποβλέποντας στην αναβάθμιση του ρόλου και των υπηρεσιών τους καθώς και στην ανάδειξη των χώρων τους.

Το Φεστιβάλ σε 4 βήματα:

α) Από 20/5 έως 12/9/2010. Προκριματική Φάση: Αποστολή αιτήσεων στο email: depakoz@otenet.gr και ακρόαση του συνόλου των διαγωνιζομένων τραγουδιών από την 1η καλλιτεχνική επιτροπή.

β) 15/9/2010. Αποτελέσματα: Αξιολόγηση από την 1η καλλιτεχνική επιτροπή και δημοσίευση των οκτώ (8) συγκροτημάτων που θα περάσουν στην επόμενη φάση.

γ) 1, 8, 15 & 22/10/2010. Τελική Φάση: Διαγωνισμός των προαχθέντων συγκροτημάτων (ανά δύο) σε στέκια και μπαράκια της πόλης με παράλληλη ακρόαση και αξιολόγηση τους από την 2η καλλιτεχνική επιτροπή.

δ) 27/10/2010. Ανακοίνωση του νικητή και βράβευση του με το ποσό των 3.000 €Το πρώτο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2006 και συνεχίζεται αδιάλειπτα κάθε χρόνο.
Στις τέσσερις διοργανώσεις που προηγήθηκαν οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 150 από τις οποίες οι 60 πήραν μέρος και στα τελικά στάδια των διαγωνισμών.

Οι συμμετοχές των ενδιαφερομένων προέρχονταν από όλη την Ελλάδα ενώ είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε κι ένα μουσικό σχήμα από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Οι τρεις πρώτοι που αναδείχθηκαν από τον κάθε διαγωνισμό βραβεύτηκαν με χρηματικό ποσό ενώ ακολούθησε ευχαριστήρια γιορτή για όλους τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, εκδίδονται αναμνηστικά DVD, CD, μπλουζάκια κλπ.

Οι επιτροπές αξιολόγησης απαρτίζονται από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου (μουσικοί, συνθέτες, τραγουδιστές, στιχουργοί, μουσικοί παραγωγοί, δισκογραφικές εταιρίες και μουσικά περιοδικά) .
Συνολικά, το κοινό άγγιξε τις πέντε χιλιάδες.


1ο Hellinophone Festival

Στην όλη προσπάθειά μας, έχει προκύψει και ένα δεύτερο σκέλος με σκοπό την διεθνή προώθηση των ιδανικών του Φεστιβάλ  αλλά και τη διεθνή αναγνώριση της πόλης μας. Προχωρούμε, λοιπόν,  στην αναγγελία του 1ο Hellinophone Festival, το οποίο φέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας περιγράψαμε  αλλά αφορά αποκλειστικά σε μη Έλληνες γνώστες της ελληνικής γλώσσας (πχ σπουδαστές των Νέων Ελληνικών) αλλά και προερχόμενους από ελληνόφωνους πληθυσμούς εκτός των ελληνικών συνόρων (πχ Κάτω Ιταλία). Οι προαναφερθέντες καλούνται να διαγωνιστούν με τραγούδια που θα έχουν γράψει σε ελληνικό στίχο, φιλοδοξώντας έτσι να μυήσουμε τους φιλομαθείς στην ομορφιά και τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας.

Αξίζει να λάβουμε υπ’ όψη μας την «κοινότητα» των μουσικών – δημιουργών που προκύπτει με αφορμή τα φεστιβάλ αλλά και τις δυνατότητες που θα μπορούσε να τους προσφέρει ένα τέτοιο εγχείρημα με προϋπόθεση τη σωστή οργάνωση και αξιοποίησή του.

Παραμένουμε ανοιχτοί για συνεργασία με φορείς αλλά και φίλους. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας που στέκονται αρωγοί στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#20921   /   14.09.2010, 00:22   /   Αναφορά
Καλή επιτυχία...