ελληνική μουσική
272 online   ·  209.869 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

Kilford - Ο rock star της σύγχρονης ζωγραφικής

Η ιδέα σφηνώθηκε στο μυαλό του ενω παρακολουθούσε μια electro-dance συναυλία, όπου οι νότες μετατράπηκαν σε χρώματα στην αντίληψή του, χωρίς να εξαφανιστούν όμως οι ήχοι...

Kilford - Ο rock star της σύγχρονης ζωγραφικής

Γράφει ο musichell / 4 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 01 Οκτ 2010

Ο Kilford είναι ένας  αυτοδίδακτος ζωγράφος γεννημένος στο Cambridge της Μ.Βρετανίας το 1975.Είναι η περίπτωση ενός καλλιτέχνη του οποίου η δημοτικότητα και η αναγνωρισιμότητα κινούνται ανοδικά τα τελευταία χρόνια.Το χαρακτηριστικό του είναι ο συνδιασμός της τέχνης της ζωγραφικής με την ροκ μουσική.  

deep purle-live
deep purle-live

Η ιδέα σφηνώθηκε στο μυαλό του ενω παρακολουθούσε μια electro-dance συναυλία όπου οι νότες μετατράπηκαν σε χρώματα στην αντίληψή του χωρίς να εξαφανιστούν όμως οι ήχοι...ήταν ένα πάντρεμα της μουσικής με την τέχνη. Σε ιατρικούς όρους το φαινόμενο αυτό ονομάζεται "συναισθησία" και πρόκειται για μια νευρολογική ανάμειξη των αισθήσεων.

iron maiden-aces high
iron maiden-aces high

Έτσι ο Kilford ξεκίνησε μια καριέρα ζωγραφίζοντας την μουσική  live συνεργαζόμενος με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Deep Purple,o iggy Pop,o Robert Plant,οι status quo κ.α.Δηλαδή κατά την διάρκεια της συναυλίας αποτυπώνει στον καμβά του τα χρώματα που του μεταδίδει η μουσική που παίζει το κάθε συγκρότημα.Στίς ζωντανές απεικονίσεις του περιλαμβάνεται και η μηνιαία διοργάνωση του κινήματος "One Love" όπου διάφοροι καλλιτέχνες συμπεριλαμβανομένου αυτού συμμετέχουν και τα έσοδα προορίζονται σε ίδρυμα για την θεραπέια του καρκίνου.

demis roussos-forever and ever
demis roussos-forever and ever

Το έργο του δεν περιορίζεται μόνο στην ζωντανή "αιχμαλωσία"του ήχου στον καμβά αλλά και στην δημιουργία έργων από την ακρόαση τραγουδιών από όλο το φάσμα της μουσικής καθώς επίσης και στο σκετσάρισμα με έναν απλό μαρκαδόρο των εικόνων που νοιώθει κατά την επανειλημμένη ακρόαση ενός τραγουδιού.Υπακούοντας στο μανιφέστο του ότι "η τέχνη είναι για τον καθένα" και παρακινούμενος από την ματαιοδοξία του για φήμη ο Kilford δέχεται παραγγελίες από τους θαυμαστές του για το σκετσάρισμα των αγαπημένων τους τραγουδιών καθώς επίσης και διαθέτει πολλά έργα του πρός δωρεάν κατέβασμα απ την προσωπική του σελίδα.Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι  οι πρωτότυποι πίνακες του κοστολογούνται σε αρκετά υψηλές τιμές ιδίως για έναν μηχανικό υπολογιστών που δεν έχει σπουδάσει ούτε και έχει βαθιά γνωση της ζωγραφικής τέχνης.

 

πηγες:

http://themusicpainter.com/#

http://en.wikipedia.org/wiki/Kilford

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/arts_and_culture/8127502.stm

http://www.thisislondon.co.uk/lifestyle/article-23863760-painting-by-numbers.do


Tags
Μουσικά Είδη:PopRockΚαλλιτέχνες:Deep PurpleIggy PopRobert PlantΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε