ελληνική μουσική
    798 online   ·  210.833 μέλη

    Έλα φεγγάρι μου... δωσ' μου το φως

    Δημήτρης Λογαράς

    Γράφει ο Νικόλας (AlfaWolf)
    12 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 22 Οκτ 2010

    Ο Δημήτρης Λογαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.

    Από νωρίς ξεκίνησε κλασσική κιθάρα με το Δημήτρη Φάμπα με τον οποίο έφτασε μέχρι το πτυχίο.

    Συνέχισε για Δίπλωμα με τον Κώστα Κοτσιώλη. Παράλληλα σπούδασε ανωτέρα θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) με τους Γιάννη Σπυρόπουλο και Μιχάλη Ροζάκη.

    Ασχολήθηκε από μικρός με το τραγούδι και πήρε μαθήματα για αρκετά χρόνια από τους Λινα Τέντζερη (μεσόφωνο) και Φραγκίσκο Βουτσινά (βαθύφωνο). Δίδαξε μουσική στη μέση εκπαίδευση καθώς και κλασσική κιθάρα σε ωδεία, πολιτιστικά  κέντρα και μουσικές σχόλες.

    Εργάζεται επί 25ετια σαν επαγγελματίας τραγουδιστής και συνεργάστηκε με παλιούς και νέους του χώρου.(''Σείριος'' Μ.Χατζιδάκις, Λ.Χαλκιάς, Α.Καλογιάννης, Ε.Αρβανιτάκη, Π.Θαλασσινός, Χ. και Π. Κατσιμίχας, Γ.Ανδρεατος). Έχει πάρει μέρος σε συναυλίες και σεμινάρια σαν σολίστ. κλασσικής κιθάρας.

    Γραφεί επίσης τραγούδια σε στίχους δικούς του και άλλων στιχουργών. Στη Δισκογραφία εμφανίζεται με τον προσωπικό δίσκο ''Έλα φεγγάρι μου δωσ' μου το φως σου''με τραγούδια δικά του και των Γ. Δημουλια, Π. Θαλασσινού, Θ Τριπκου, Γ.Ανδρεατου και μια διασκευή τραγουδιού του Γρ.Μπιθικωτση.

    Δείτε σχετικά βίντεο

    https://www.youtube.com/watch?v=4lL-T6ryZMU

    https://www.youtube.com/watch?v=ua2C4-WY-Ek&p=FF87019CBA4059B0&playnext=1&index=36

     


    Tags
    Μουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε