ελληνική μουσική
    570 online   ·  210.848 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Το Rocksound Festival επιστρέφει!

    Ζωντανά στην καρδιά της Αθήνας, 28 & 31 Οκτωβρίου.

    Το Rocksound Festival επιστρέφει!

    Παρασκευή 22 Οκτ 2010

    To Rocksound Festival, πιστό στο συναυλιακό του ραντεβού, επιστρέφει με δύο ηλεκτρικές μουσικές βραδιές στην καρδιά της Αθήνας, το Κύτταρο Live Club.

    Στις 28 και στις 31 Οκτωβρίου, Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Cyanna, οι Fadeout , οι  Pulse ,οι Indiependents , οι Looming Titties ,oι No Profile, οι Ska Bangies, O Δημήτρης Κρητικός και οι Brainwash Squad θα μεταφέρουν στη σκηνή τις μουσικές τους δημιουργίες, την ενέργειά τους και πάνω από όλα τη δίψα τους για ζωντανές εμφανίσεις. Μουσικές Rock ,Pop , Electronica μέχρι Ska και Punk θα κατακλύσουν το ιστορικό Κύτταρο παρέα με τους φίλους του Rocksound Festival.

    Κάθε μέρα οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30, οι συναυλίες ξεκινάνε στις 19:00 και τελειώνουν στις 24:00 ώστε οι θεατές να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν Αττικό Μετρό στην επιστροφή τους.


    Το πρόγραμμα αναλυτικά:
    ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    Indiependents (19:00 – 19:30)
    Am:Pm (19:40 – 20:10)
    Pulse (20:20 – 21:05)
    Fadeout (21:15 – 22:00)
    Δημήτρης Κρητικός & The Azzuro Project feat.Lia Hide (22:10 – 23:00)
    Cyanna (23:10 – 00:00)

    ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
    First Rain Of September (19:00 – 19:30)
    Bleeze (19:40 – 20:10)
    Brainwash Squad (20:20 – 21:00)
    No Profile (21:10 – 22:00)
    Looming Titties (22:10-23:00)
    Ska Bangies (23:10 – 00:00)

    Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για την κάθε μέρα.

    Εισιτήρια επίσης  προπωλούνται στα εξής σημεία:
    “Guitar Store”(Σουλτάνη 4,Εξάρχεια) ,τηλ:210-38 46 200
    Ωδείο ‘’Νέα Τέχνη’’ (Πριγκιποννήσων 25 & Ερυθραίας 1,Πολύγωνο) ,τηλ:210-8827570
    “Κύτταρο Live” (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) , τηλ :210-82 24 134

    Πληροφορίες: 210- 82 24 134 και  kyttarolive@hotmail.com , Rocksoundgr@yahoo.com


    Πώς να έρθετε:

    Μετρό: Σταθμός Λαρίσης
    Με ταξί :Ηπείρου 48 & Αχαρνών
    Με λεωφορείο-Τρόλεϊ: http://www.kyttarolive.gr/images/OASAmap.jpg
    Με αυτοκίνητο:Χάρτης http://www.kyttarolive.gr/content/view/64/66/
    Parking διαθέσιμο στα 50 μέτρα από τον χώρο του μαγαζίου ,Αχαρνών 79-81 (διανυκτερεύει)

    Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

    Cyanna
    Οι Cyanna (προφέρεται σι-άνα) αποτελούν ένα ιδιαίτερα δραστήριο συγκρότημα με Rock n’ roll ήχο και έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία, αντλώντας επιρροές από τα 60’s μέχρι και σήμερα.  Με τo νέο τους album με τίτλο  ‘End Is Near’, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010, οι  Cyanna στρέφουν την προσοχή τους σε μια νέα κατεύθυνση, σε έναν πιο φυσικό και άμεσο ήχο με παραμορφωμένα organs παλιάς σχολής, garage κιθάρες, Dance Rock ρυθμούς, έντονες ερμηνείες και στίχους για το τέλος που έρχεται από κάθε κατεύθυνση, φέρνοντας έτσι στο προσκήνιο τη Rock διάσταση του ήχου τους. Η προηγούμενή τους κυκλοφορία  “Just A Crash” (SONY Music, SSG Japan), ένα μείγμα Electronica και Rock n’ roll που απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τους χάρισε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Greek Act των MTV European Music Awards 2008 και το βραβείο για το καλύτερο Alternative Video Clip στα Mad Video Music Awards 2009. Επίσης, τo 2009 οι Cyanna συνεργάστηκαν με τη Δήμητρα Γαλάνη στο album της ‘Πίξελ’.
    http://www.cyanna.gr
    http://www.myspace.com/cyannamercury


    Δημήτρης Κρητικός & The Azzuro Project feat.Lia Hide
    O DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός) είναι ο dj που άλλαξε ένα μεγάλο μέρος της μουσικής στην Έλλαδα , όταν το 1992 γνωρίζει τον Μιχάλη Μιτακίδη και ιδρύουν τους Active Member , ένα από τα γνωστότερα Ελληνικά Hip Hop συγκροτήματα.
    Εχει κυκλοφορήσει πάρα πολλούς δίσκους,τραγουδια των οποίων συμπεριλαμβάνονται σε αρκετές συλλογές που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.
    Το καλοκαίρι του 2007 μεταξύ πολλών άλλων εμφανίσεων αξίζει να σημειωθεί η εμφάνιση του στο άνοιγμα της συναυλίας της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΑΛΑΝΗ στον Λυκαβητό.
    http://www.myspace.com/djmcdgreece
    http://www.myspace.com/liahide

    Fadeout
    Οι Fadeout που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις μιάς και παλαιότερα κυριάρχησαν στην Ελληνική alternative indie σκηνή ,καθώς συμμετείχαν σε πολλές συναυλιακές σκηνές με ισχυρότερη την εμφάνιση τους στην Sold Out συναυλια των Puressence στο Gagarin 205  το 2007 , επιστρέφουν μετά από 2.5 χρόνια ‘’ηρεμίας’’, αρκετά δυναμικά και έτοιμοι να μαγέψουν με τις μελωδικές ενορχήστρωσεις και τον ιδιαίτερο προσωπικο τους ήχο.

    http://www.myspace.com/fadeoutband

    Pulse

    Οι Pulse είναι μια 5μελής alternative  electronic Rock μπάντα από την Αθήνα.Η μουσική τους βασίζεται σε πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία και η live παρουσία τους χαρακτηρίζεται από τρομερό πάθος και ενέργεια. Αυτόν τον καιρό οι Pulse ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο και στο Κύτταρο αναμένεται να μας παρουσιάσουν το μεγαλύτερος μέρος αυτού.
    www.myspace.com/pulsefield


    Am:Pm
    Οι am:pm (After Midnight Popular Music) είναι τετραμελές αγγλόφωνο σχήμα από την Αθήνα , που μουσική τους κινείται στα πλαίσια της ευρύτερης Rock σκηνής. Στο ενεργητικό τους έχουν πολλές ζωντανές εμφανίσεις στις σκηνές της Αθήνας αλλα και σε αρκετές πόλεις της Επαρχείας. Στα χέρια τους υπάρχει άφθονο ηχογραφημένο μουσικό υλικό με παραγωγή από τους ίδιους και εντός του 2010 πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο τους album.



    Indiependents
    Οι Indiependents ειναι μια alternative indie Rock μπαντα απο την Αθήνα..
    Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 και απο τότε έχουν κάνει γνωστή την παρουσία τους στην ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή έχοντας εμφανιστεί σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και έχοντας δεχθεί ενθουσιώδεις κριτικές για το τραγούδι τους ‘’Without You’’ το οποίο ακούγεται σε αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας.
    Οι Indiependents αυτό τον καιρό προετοιμάζονται σκληρά για την ηχογράφηση της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς, κομμάτια της οποίας θα μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο Rocksound Festival.
    www.myspace.com/indiependentsgreece


    Ska Bangies
    Οι Ska Bangies δημιουργήθηκαν το 2005 και μέχρι το 2008 συμμετείχαν κάθε χρόνο και με μεγαλύτερη επιτυχία στο Schoolwave Festival. Το 2009 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Γύρω Γύρω Όλοι" από την Archangel Music και μέσα στο 2010 έχουν κάνει πάνω από 30 επιτυχημένες συναυλίες με τελευταίες αυτές του Awake Tour ανοίγοντας τον Julian "Juju" Marley και σημαντικότερη αυτή στις 6 Ιουνίου με τους Locomondo στο Θέατρο Πέτρας. Χαρακτιριστικό τους είναι η μίξη πολλών μουσικών και γλωσσών και το party που στήνεται σε κάθε τους live. Τώρα ετοιμάζουν νέα τραγούδια και νέες εμφανίσεις, που θα συνδυάζουν ακόμα περισσότερα μουσικά είδη και θα έχουν ακόμα περισσότερη ενέργεια και αγάπη για αυτό που κάνουν.
    http://www.myspace.com/Skabangies

    Looming Titties

    Οι Looming Titties αποτελούνται από τους Γιάννη Αχλαδιώτη( φωνή-μπάσσο), Νίκο Χατζή(κιθάρα-φωνή), Αλέκο Μιχαλάκη(τύμπανα). Από τη δημιουργία τους το 2005 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει πολλές φορές και με μεγάλη επιτυχία στο Schoolwave Festival. Το 2009 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους -ομώνυμος- δίσκος και το 2010 έχουν κάνει πολλές συναυλίες και γράφουν συνέχεια νέα μουσική, ανοίγοντας τους ορίζοντές τους από το Pop-Punk, μέχρι και το Hip-Hop και τη Reggae μουσική. Έντονο χαρακτηριστικό τους είναι οι ελληνικοί στίχοι με πολλές δόσεις χούμορ και σαρκασμού και η live ενέργειά τους. Στόχοι τους για τη νέα σεζόν είναι πολλά νέα τραγούδια και αρκετές live εμφανίσεις.

    No Profile
    Οι No Profile είναι ένα Hard Rock συγκρότημα από την Αθήνα που ξεκίνησε να παίζει το 2004. Κάνανε τις πρώτες τους μεγάλες εμφανίσεις στο Schoolwave 2006 και 2007, και αργότερα τους είδαμε στο Rockwave festival του 2008 και στο Synch festival to 2010. Το Φεβρουάριο κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album “High Society” με τη SONY Music και το single τους “the bitter” τους κέρδισε την υποψηφιότητα για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη στα Mad Video Music Awards 2010.
    http://www.myspace.com/noprofile

    Brainwash Squad
    Σχηματίστηκαν την περίοδο του λυκείου αλλά απέκτησαν την σημερινή τους σύνθεση το 2008. Η μουσική τους αποτελεί μια μίξη indie Rock μελωδιών σε συνδυασμό με Reggae ρυθμούς. Το 2006 είχαν την τιμή να ανοίξουν τη συναυλία των New Model Army στην Αθήνα, ενώ το 2007 διοργάνωσαν από κοινού μια συναυλία με τους Locomondo.. Τον Απρίλιο 2009 κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό MAD4BANDS και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν στα μουσικά βραβεία MAD VIDEO MUSIC AWARDS μαζί με την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Το 2010 υπέγραψαν με τη SONY Music Entertainment και αυτή την περίοδο δουλεύουν πάνω στον πρώτο τους δίσκο.
    www.myspace.com/brainwashathens

    Bleeze
    Οι Bleeze δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2007.Ο ήχος τους βασίζεται σε Alternative Rock στοιχεία.Κάθε χρόνο συμμετέχουν σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Αθήνα,καθώς και σε πόλεις της επαρχείας.Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουν τον πρώτο τους δίσκο,κάποιο μέρος του οποίου θα παρουσιάσουν ακουστικά στις 31 Οκτωβρίου στο Κύτταρο.
    www.myspace.com/bleezegr


    First Rain Of September(acoustic)
    Οι First rain of September είναι ένα σχήμα από την Αθήμα που αποτελείται από 2 μέλη των outside in ,οι οποίοι εμφανίστηκαν και έλαμψαν με την δυναμική παρουσία τους στο Schoolwave Festival 2010.Παίζουν ακουστικά κομματια και έχουν εμφανιστεί ως δίδυμο σε αρκετους συναυλιακούς χώρους.Θεωρούν πως το Rocksound  Festival μπορεί να τους βοηθήσει να αναδειχθούν μιας και τα μελλοντικά τους σχέδια είναι η εντονη συναυλιακή δραστηριότητα.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε