ελληνική μουσική
    852 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Το τριπλό live του Δημήτρη Μπάση

    Ένας δίσκος, που περιλαμβάνει στιγμές από τις ζωντανές εμφανίσεις του καλλιτέχνη στο Cine Κεραμεικός (2009-2010), στο Χάραμα (2008-2009) κι ένα μέρος από την καλοκαιρινή περιοδεία του το 2008.

    Το τριπλό live του Δημήτρη Μπάση

    Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)
    122 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 25 Οκτ 2010

    Η ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν το γεγονός ότι στο δίσκο περιέχονται 3 cds, πράγμα που ισούται με τριπλή απόλαυση! Από το πρώτο κιόλας κομμάτι μπαίνεις στο κλίμα για το τι θ' ακολουθήσει. Ξεκινάει με το παραδοσιακό θρακιώτικο "Φίλοι μ' καλωσορίσατε" και συνεχίζει με μία ήπια μετάβαση στα λαϊκά άσματα καθώς και σε προσωπικά τραγούδια του καλλιτέχνη. "Η ζωή", "Θεέ μου" και το κλασικό, πλέον, "Σπασμένο καράβι"!

    Αν και δεν υπάρχουν αρκετά κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του καλλιτέχνη (σημαντική απώλεια κατ' εμέ το "Ψίθυροι καρδιάς") δεν πέφτει η διάθεση, με τον υπόλοιπο δίσκο να είναι ένα γλέντι! Δε λείπει σχεδόν καμία περίοδος του ελληνικού λαϊκού ρεπερτορίου, αφού από τον Τόκα, το Νικολόπουλο και το Μικρούτσικο μέχρι το Ζαγοραίο, τον Καλδάρα και τον Τσιτσάνη υπάρχουν μέσα στο δίσκο. Αθάνατα τραγούδια όπως το "Τρελοκόριτσο", το "Τζιβαέρι", τα "Λαδάδικα" και τόσα άλλα, που θα ακούγονται ακόμη και μετά από χρόνια.

    Το τελευταίο μέρος (από τα 53 συνολικά κομμάτια) είναι αφιερωμένο στα κλασικά κι αγαπημένα ζεϊμπέκικα ("Δε θα ξαναγαπήσω", "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου", "Υπάρχω") και κλείνει με τη "Δραπετσώνα" του Θεοδωράκη. Όλα είναι αρμονικότατα ζευγαρωμένα κι υπάρχει αυτή η απαραίτητη συνοχή!

    Από ποιότητα ήχου ο δίσκος είναι εξαιρετικά καλός. Μια βασική εγγύηση είναι η παραγωγή, που υπογράφεται από το διάσημο και φερέγγυο Γιώργο Μαρκάκη.

    Λόγοι για να τον αγοράσει κάποιος; Το κέφι, η εύθυμη διάθεση που μεταδίδεται με την ακρόαση κι αίσθηση πως είσαι κι εσύ εκεί διπλά στη σκηνή, στη συναυλία!

    Το τριπλό live του Δημήτρη Μπάση





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #21124   /   26.10.2010, 00:57   /   Αναφορά
    Με διαφορα το χειρότερο εξώφυλλο του 2010 :)
    #21126   /   26.10.2010, 14:03
    Κακιούλες! Απλά δεν είναι πρωτότυπο, ενδιαφέρον...και πολλά πολλά άλλα! :P (Θα το ψάξω και θα σου πω ποιο είναι το χειρότερο!)

    Administrator
    #21127   /   27.10.2010, 00:35
    Είναι πολύ άσχημο κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το προφίλ του τραγουδιστή. Δεν του ταιριάζει να είναι λες και βγαίνει από τη φωτιά. Και οι μέσα φωτογραφίες είναι και αυτές πολύ πρόχειρες.



    Ευχαριστουμε για το review!

    #21128   /   27.10.2010, 00:50
    Δε στάθηκα σε αυτό, γιατί ποτέ δε μας είχε δώσει ιδιαίτερα "σπουδαία" εξώφυλλα. Το πρόγραμμα μου άρεσε, αλλά μόνο για να το βάλω σ' ένα γλέντι σα μία έτοιμη playlist. Είναι μία καλή συλλογή για περιορισμένες ακροάσεις!



    Είναι κεφάτο! :D

    #21125   /   26.10.2010, 01:29   /   Αναφορά
    νομιζω οτι θα μπορουσε να ηταν και καλυτερες οι επιλογες,και σιγουρα η ελειψη απο την προσωπικη του δισκογραφια ειναι μεγαλο μειον........