ελληνική μουσική
502 online   ·  210.203 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Βιβλίο & Μουσική

Γιαννίκος - Ένας βούρκος με γαρδένιες

Από τις πίστες μου πέρασαν όλα τα λαμπερά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, απ όλα τα είδη της μουσικής. Οι περισσότεροι από αυτούς, ακόμη και σήμερα, βρίσκονται στην κορυφή του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Γιαννίκος - Ένας βούρκος με γαρδένιες

Γράφει ο Γιώργος - Άγγελος (jorge) / 299 άρθρα στο MusicHeaven
Κυριακή 31 Οκτ 2010

Από το 1960, τα πρώτα άγρια χρόνια της πενηντάχρονης διαδρομής μου, η δύσκολη και περίεργη νύχτα οδήγησε σιγά - σιγά τα βήματά μου στο δρόμο της μεγάλης επιτυχίας.

Έζησα με τον καθένα τους και μια ιστορία που σας την περιγράφω. Θυμάμαι, ανοίγω την ψυχή μου και ξεδιπλώνω στο βιβλίο αυτό την ιστορία της γλυκιάς νύχτας και της έντονης ζωής μου.

Τα παραπάνω γράφει ο Γιαννίκος, στο βιβλίο του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS και έχει τίτλο «Ένας βούρκος με γαρδένιες»

Ο Γιαννίκος γεννήθηκε το 1942 στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης, κοντά στη Σουρωτή, από τον Αδάμ και τη Μαρία Καρυπίδη. Από μικρή ηλικία έκανε διάφορες εργασίες και σύντομα στράφηκε στα καλλιτεχνικά, πρωτοπορώντας επιχειρηματικά στη νυχτερινή διασκέδαση.

Δημιουργός των Δειλινών και του Can-Can στη Νεάπολη, της Καπνουλού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, του Χρυσού Βαρελιού στην Αθήνα, της μπουάτ Θεμέλιο, του Ζορμπά (Διογένης Palace) και της Όπερας Club στη συμπρωτεύουσα, συνέδεσε το όνομά του με την ποιοτική αλλαγή των κέντρων της νύχτας, με ορόσημο τη Θεσσαλονικιά.

Η πενηντάχρονη δραστηριότητα του Γιαννίκου έχει να επιδείξει καινοτομικές ψυχαγωγικές ενέργειες, ανάδειξη καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων, και γλαφυρές ιστορίες με ανθρώπους της νύχτας και σημαίνοντα άτομα της εποχής, αφήνοντας το αυθεντικά λεβέντικο στίγμα του.

Γιαννίκος - Ένας βούρκος με γαρδένιες

Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#21152   /   04.11.2010, 15:18   /   Αναφορά
Ενδιαφέρον φαίνεται. Ο τίτλος και μόνο με προκαλεί..