ελληνική μουσική
253 online   ·  209.860 μέλη
αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Βάλε...ΣΚΑΙ 100.3, σου λέω!!!

Τι κοινό έχει ένα από τα πιο αξιαγάπητα μέλη του MusicHeaven, η Ζoi, με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και τον ΣΚΑΙ 100.3; Μετά την Νεκταρία μας (Gate), άλλο ένα μέλος του MusicHeaven προβάλλει την δουλειά της μέσω των ερτζιανών!
Γράφει ο Γιώργος (Giorgos) / 4 άρθρα στο MusicHeaven
Κυριακή 14 Δεκ 2003
ΣΚΑΙ 100.3, Κυριακή 3-5 το απόγευμα

Όταν τα ερτζιανά -και μάλιστα σταθμού με σεβαστή ιστορία και εξίσου σημαντική ακροαματικότητα- καταπιάνονται με θέματα που αφορούν την νεολαία, τότε ασφαλώς πρόκειται για μια προσπάθεια που χρήζει ιδιαίτερης προβολής από ένα site σαν το Musicheaven, το οποίο έχει αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι κοντά τόσο στον πολιτισμό όσο και σε θέματα που αφορούν τους νέους ανθρώπους. Πόσο μάλλον όταν σε αυτήν την εκπομπή έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό ένα δικό μας "παιδί", η γλυκύτατη ZOI, ενεργότατο μέλος του Μ/Η σχεδόν από την σύστασή του. Έτσι λοιπόν, νιώθω -αβίαστα- την ανάγκη να προβάλω την προσπάθεια που έχει καταβάλει ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο σε μένα (και όχι μόνο), όχι από συναισθηματικό δέσιμο ούτε καν από υποχρέωση, αλλά επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι το εν λόγω άτομο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συνομιλήκους της.

Στο προκείμενο λοιπόν: κάθε Κυριακή, στον ΣΚΑΙ 100.3 και ώρα 3 το μεσημέρι, ξεκινά μια δίωρη εκπομπή η οποία στοχεύει στο νεανικό κοινό (ειδικότερα στους μαθητές αλλά και φοιτητές), και που έχει ως θεματική ενότητα ο,τιδήποτε θα μπορούσε να απασχολεί τα άτομα που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Και όλα αυτά, σε έναν σταθμό που έχει την ταυτότητα του "ενημερωτικού", του "ειδησεογραφικού", με απλά λόγια ενός σταθμού που απευθύνεται -εν πολλοίς- σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Και εδώ ακριβώς έγκειται η καινοτομία του όλου εγχειρήματος.

Πού κολλά όμως η ΖΟΙ; Όλα άρχισαν όταν σε έναν διαγωνισμό που οργάνωσε το νεανικό περιοδικό "Schoolήκι", που εκδίδεται με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η Ζωή έστειλε ένα κείμενό της, το οποίο προφανώς άγγιξε τους συντελεστές του περιοδικού (και προσωπικά δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση το γεγονός) και ως αποτέλεσμα είχε την απαρχή της συνεργασίας της με το "Schoolήκι". Λίγους μήνες αργότερα, η συντακτική ομάδα του "Schoolηκιού", οι λεγόμενοι "Schooligans", αποφάσισαν την συνεργασία τους με τον έγκυρο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3, για την δημιουργία μιας εκπομπής που θα στοχεύει ξεκάθαρα στα νέα άτομα και σε ο,τιδήποτε θα μπορούσε να τους απασχολεί. Καθόλου άσχημα για έναν σταθμό με σαφώς μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας ακροατών και εντελώς διαφορετική θεματολογία, δεν συμφωνείτε;

Όπως ήταν λογικό, μια τέτοια καινοτομία μού κέντρισε το ενδιαφέρον και θέλησα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες από έναν "Insider" του όλου εγχειρήματος. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να μου δώσει εγκυρότερες πληροφορίες, από έναν βασικό συντελεστή της εκπομπής;

G.: Θες να μου πεις δυο λόγια για την εκπομπή σου;
ΖΟΙ: Kατ΄ αρχάς, δεν είναι δική μου (γέλια).
G.: Σύμφωνοι. Σε αυτήν που συμμετέχεις, τότε.
ΖΟΙ: To ρήμα "βοηθώ" είναι πιο ακριβές. Πρόκειται για μια εκπομπή που αφορά ένα νεανικό κοινό. Δεν είναι δηλαδή μια ακόμα ενημερωτική εκπομπή σε έναν αμιγώς ειδησεογραφικό σταθμό, όπως ο ΣΚΑΙ 100.3. Η θεματική του ενότητα θα είναι πολύπλευρη.
G.: Δηλαδή;
ΖΟΙ: Δηλαδή, θα υπάρχουν εκτενή ρεπορτάζ για θέματα τα οποία θα ήθελε να ακούσει ένας μαθητής ή ένας φοιτητής και για οποιονδήποτε λόγο δεν είχε ως τώρα την ευκαιρία μέσω των ερτζιανών. Αναφέρομαι δηλαδή σε πάσης φύσεως θέματα ή προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει η νεότερη γενιά. Παιδεία, σχέσεις με το αντίθετο φύλο, μουσική, κινηματογράφος, τέχνες, τεχνολογία και πολλά άλλα. Φυσικά, έντονο θα είναι το στοιχείο του χιούμορ -μάλιστα, σε κάθε εκπομπή θα παρουσιάζεται μια φάρσα...
G.: ...κατά τα πρότυπα των "Κακών Παιδιών" δηλαδή του τότε ΣΚΑΙ 100.4 (Θανάσης Λάλας & Λάμπης Ταγματάρχης), που άφησαν ιστορία.
ΖΟΙ: Πες το κι έτσι. Πέραν αυτών, το πιο σημαντικό στοιχείο του όλου εγχειρήματος είναι ότι θα δίνεται βήμα σε νεαρά άτομα που θα είναι προσκεκλημένοι στο studio και θα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν οποιαδήποτε ανησυχία τους.
G.: Noμίζω πως αυτό εν τέλει είναι και το πιο ουσιώδες και εκεί έγκειται και η καινοτομία της εκπομπής. Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος σου;
ΖΟΙ: Nα βοηθώ στην συγκέντρωση πληροφοριών. Με απλά λόγια, μέσω των Μ.Μ.Ε., επιλέγω πληροφορίες πάνω σε οποιοδήποτε θέμα αφορά το κοινό που ανήκει στην ηλικία των 14-25 χρονών.
G.: Πάλι καλά, στο τσακ προλαβαίνω (γέλια)! Η δημοσιογραφική ομάδα των "Schooligans" είναι μεγάλη;
ΖΟΙ: Μιλάμε για 4-5 άτομα.
G.: Πολύ λίγα δηλαδή. Eκ των οποίων το ένα είσαι εσύ. Και μάλιστα σε πόστο καίριο, εκείνο της τροφοδοσίας της θεματολογίας. Θα σε ακούσουμε καθόλου στο ραδιόφωνο;
ΖΟΙ: Όχι, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο!
G.: Kρίμα (γέλια)! Κάτι τελευταίο πάνω στον χαρακτήρα της εκπομπής;
ΖΟΙ: Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια σοβαροφάνειας ούτε επιτήδευσης. Ό,τι ακουστεί στα ερτζιανά θα είναι αυθεντικό. Γνώμονας στην δημιουγία της εκπομπής ήταν να έχει την λεγόμενη ψυχολογία "του τελευταίου θρανίου".
G.: Ξέρεις, πάνε αρκετά χρόνια που καθόμουν στα θρανία (γέλια). Θες να μου το εξηγήσεις;
ΖΟΙ: Kαλύτερα να ακούσεις την εκπομπή. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβεις μόλις το ακούσεις.
G.: Nα είσαι σίγουρη ότι θα το κάνω. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία για την κυριακάτικη εκπομπή.
ΖΟΙ: Σ' ευχαριστώ.
G.: Να είσαι καλά.

Ανακεφαλαιώνω. 3-5 το απόγευμα της Κυριακής και κάθε Κυριακής, η εκπομπή των "Schooligans" της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ θα μεταδίδεται μέσω της συχνότητας του ΣΚΑΙ 100.3. Κι όταν την ακούτε (γιατί είμαι βέβαιος ότι αυτή η εκπομπή θα αγγίξει πολλούς από εσάς), να έχετε στον νου σας ότι ένα 17χρονο (αισίως) κορίτσι, που παράλληλα ετοιμάζεται με πολύ μεγάλη συνέπεια για την -έτσι κι αλλίως- κρίσιμη δοκιμασία των Πανελληνίων, είναι πίσω από όλη την προσπάθεια. Και μόνο για αυτό, της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Καλή ακρόαση σε όλους μας.
Καλή πρεμιέρα, μικρούλα. ;)
Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

#362   /   14.12.2003, 16:36   /   Αναφορά
Ένα μεγάλο μπράβο στη Ζωή, που κατάφερε με τις ικανότητές της να ξεχωρίσει και να αναλάβει αυτό το πολύ σπουδαίο έργο, παρά το μικρό της ηλικίας της.

Ζωή, αν και δε σε έχω γνωρίσει προσωπικά, δε μου ήταν ωστόσο καθόλου δύσκολο να καταλάβω μέσα από το γραπτό λόγο σου αλλά και από τους καλοπλεγμένους και ουσιώδεις στίχους σου, ότι είσαι άνθρωπος ξεχωριστός, που σίγουρα θα βρεις τον τρόπο να προχωρήσεις πολλά βήματα μπροστά. Σου εύχομαι τα καλύτερα, σε αυτήν την πορεία που ανοίγεις (και όχι "ανοίγεται"...) μπροστά σου. Να κοιτάς στο στόχο και να αγαπάς το στόχο είναι η ευχή μου, γιατί όταν τα κάνεις αυτά, θα πετύχαίνεις κάθε στόχο...

Administrator
#363   /   14.12.2003, 20:31
Ζωή σου εύχομαι να αποκτήσεις αξέχαστες εμπειρίες μέσα από αυτό το "παιχνίδι", γιατί πιστεύω πως έτσι το βλέπετε όλοι οι Schooligans και έτσι πρέπει!Να ξέρεις πως στο MusicHeaven θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προβάλλουμε όσο γίνεται περισσότερο την εκπομπή, αν και η παρουσίαση ( αλλά και η ανέλπιστη συνέντευξη από τον Giorgo!) ήταν πολύ παραπάνω από πλήρης! Ευχαριστούμε και τον Giorgo λοιπόν που κατάφερε και ξετρύπωσε επιτέλους την "χαμένη", τον τελευταίο καιρό, 17άρα μας :)Η Ζωή τρέχει μ' έτη φωτός

ο καιρός δεν την τρομάζει...

#364   /   14.12.2003, 22:56   /   Αναφορά
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που γράφω σχόλιο στην παραπάνω δημοσίευση για δύο λόγους!Είμαι κατ αρχήν πάρα πολύ χαρούμενος για την Ζωούλα μας και για την νέα της δραστηριότητα αν και για να πω την αλήθεια δεν θα μπορούσε να με αφήσει έκπληκτο η να με ξενίσει …. Η Ζωή, παρόλο το νεαρό τις ηλικίας της έχει αποδείξει μέσα από το ΜΗ πόσο ξεχωριστή είναι και πόσο ώριμη.Ο δεύτερος λόγος είναι ότι και εγώ σαν έφηβος θα έχω την δυνατότητα μέσα από αυτήν την εκπομπή να ακούω και να μαθαίνω πράγματα που με απασχολούν.Ζωούλα μας σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να είσαι πάντα καλά !Ανδρέας

#365   /   14.12.2003, 23:32   /   Αναφορά
Για τεχνικούς λόγους, η Ζωή δεν μπορεί να συνδεθεί στο Internet, παρόλο που θέλει πολύ να γράψει κάποιο σχόλιο. Έτσι λοιπόν, μεσολαβώ μεταξύ εκείνης και του Μ/Η και παραθέτω δυο δικά της λόγια που θα επιθυμούσε να πει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα:"Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τα καλά σας λόγια. Ο ρόλος μου δεν είναι τόσο καθοριστικός, υπάρχουν κι άλλα άτομα που έχουν αφιερώσει πολλές ώρες για αυτήν την εκπομπή, ωστόσο, η διάθεσή μου να προσφέρω στην ομάδα είναι μεγάλη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το MusicHeaven για την προβολή της εκπομπής αλλά και όλα τα μέλη του για την υποστήριξη σε αυτήν την ξεχωριστή πρωτοβουλία. Ελπίζω να σας δικαιώσω."Μας έχεις ήδη, Ζωίτσα.
#751   /   26.08.2004, 10:04   /   Αναφορά
Το "μικρό" μας μεγάλωσε. Κι έγινε πια φοιτήτρια. Και όχι ό,τι κι ό,τι. 8 μήνες μετά την αποστολή αυτού του κειμένου, είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ζωή αρίστευσε (φυσικά) και πέρασε Νομική Κομοτηνής. Αυτή την ώρα μάλιστα ταξιδεύει αεροπορικώς (bon voyage) για την ανεύρεση κατοικίας. Ένα μεγάλο "μπραβό" από όλη την κοινότητά μας στη Ζωή που έκανε την μεγάλη υπέρβαση σε αυτή την ηλικία: σε μια περίοδο που καλώς ή κακώς (πολύ κακώς, αν θέλετε) κρίνει το μέλλον ενός ατόμου, όπου απαιτείται διαρκές, συστηματικό και σκληρό διάβασμα, κατόρθωσε να περάσει σε μια τόσο δύσκολη Σχολή και παράλληλα να διαπρέψει σε έναν εξωσχολικό τομέα που την ενδιέφερε και να αρχίζει να ζει το όνειρό της από μικρή ηλικία, να κάνει δηλαδή αυτό που θέλει και την γεμίζει: Δημοσιογραφία. Μαγκιά; Μαγκιά!Υ.Γ. 1: "Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"...Στα δικά σου χνάρια, Νεκταρία μου, και η μικρή μας. Νομική και οι 2 σας για να μεταπηδήσετε στο αντίστοιχο χώρο που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Αυτή η Σχολή όμως...Όλοι σε αυτήν στοχεύετε και τελικως κανείς σας δεν την αντέχει!Υ.Γ. 2: Να αναμένετε τους ερχόμενους μήνες νεώτερα με τα δημοσιογραφικά δρώμενα της Ζωής. Λίγη υπομονή -μη σας τα πούμε κι όλα από τώρα!