ελληνική μουσική
194 online   ·  209.533 μέλη

αρχική > e-Περιοδικό > Συνεντεύξεις

Live στο Radio MusicHeaven με τους Απέριττο

Είναι απόγευμα τρίτης και με αγωνία και πολύ μεγάλη χαρά πηγαίναμε στο σπίτι των παιδιών που θα γινόταν το Live στην ώρα της εκπομπής, το κλίμα ήταν από την αρχή πολύ όμορφο, η φιλοξενία των παιδιών πραγματικά πολύ ζεστή και Απέριττη!

Live στο Radio MusicHeaven με τους Απέριττο

Γράφει ο Γρηγόρης (enjoy2music)1 άρθρα στο MusicHeaven
Παρασκευή 14 Ιαν 2011

Τα όργανα ήταν στημένα και το μόνο που έμενε ήταν να συνδέσουμε τον υπολογιστή, εκεί αντιμετωπίσαμε τα πρώτα προβλήματα λόγω ασυμβατότητας λογισμικού, αλλά  παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε δεν κατάφερε τίποτε να μας χαλάσει αυτή την όμορφη βραδιά. Έτσι λοιπόν, μόλις ήμασταν έτοιμοι, βγήκαμε στον αέρα του Radio MusicHeaven με την καλύτερη διάθεση, συσταθήκανε τα παιδιά και άρχισε η γνωριμία με τους Απέριττο. Στο ενδιάμεσο της συζήτησης  μας ταξίδευαν με τα υπέροχα τραγούδια τους...

 

Πότε ξεκίνησαν οι απέριττο;

Οι APERITO σχηματίστηκαν τον Απρίλιο του 2010 με αφορμή την ηχογράφηση τραγουδιών που είχε γράψει η Λίνα. Κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων διαπιστώσαμε πως υπήρχαν και οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε και ως συναυλιακή μπάντα και έτσι αρχίσαμε να προβάρουμε πολύ εντατικά το ρεπερτόριο για τις συναυλίες. Μετά από περίπου τρεις μήνες ηχογραφήσεων και προβών ξεκινήσαμε τα aperit-α live μας και έκτοτε παίζουμε σε εβδομαδιαία βάση σε διάφορα στέκια της Θεσσαλονίκης.

 

Πως προέκυψε το όνομα σας;

Το όνομα του σχήματος προέκυψε από τον τίτλο ενός φακέλου στον υπολογιστή, στον οποίο η Λίνα αποθήκευε τα τραγούδια της. Τον είχε ονομάσει "απέρριτο" γιατί αυτά που έγραφε ήθελε να είναι λιτά και απέρριτα. Γενικά, η προσέγγιση μας είναι απέρριτη, μιας και δεν υπερβάλουμε ενορχηστρωτικα και στιχουργικά στη μουσική που γράφουμε. Σκοπός μας είναι να μπορεί ο καθένας να παίξει και να τραγουδήσει τα τραγούδια μας, αλλά και να είναι μουσικά ενδιαφέρον ώστε να τα ακούν και οι πιό απαιτητικοί μουσικόφιλοι και μουσικοί

Live στο Radio MusicHeaven με τους Απέριττο

Που παίζετε αυτό το διάστημα;

Μέχρι το τέλος του 2010, εμφανιζόμασταν σε διάφορα μουσικά και μη στέκια της πόλης. Δεν επιδιώξαμε να παίζουμε κάπου σταθερά μιας και ακόμα δεν είμαστε ευρέως γνωστοί. Θέλαμε να έρθουμε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Τελευταία όμως μας έγινε μια πολύ καλή πρόταση από επιχειρηματία της πόλης και έτσι με το νέο έτος θα εμφανιζόμαστε κάθε Σάββατο σε ένα πολύ ιδιαίτερο και καλαίσθητο bar-restaurant στην παραλία της Ν.Κρήνης.

Πόσα χρόνια ασχολείστε με την μουσική;

Με την μουσική ασχολούμαστε σχεδόν όλη μας τη ζωή! Και οι τρεις ξεκινήσαμε να σπουδάζουμε μουσική από πολύ μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα πλέον να είναι σαν δεύτερη μας γλώσσα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο καθένας μας έχει κάνει την δική του μουσική πορεία με συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδος και έχει φέρει πολλές εμπειρίες και απόψεις περί μουσικής που σίγουρα διαμορφώνουν τον aperit-o ήχο μας.

Live στο Radio MusicHeaven με τους Απέριττο

Τι όργανα παίζετε;

Τα όργανα στους APERITO είναι μόνο φυσικά, δηλαδή ακουστικά, και αποφεύγουμε την χρήση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων. Πιστεύουμε πως οι δυνατότητες που έχουν τα φυσικά όργανα είναι πολλές και μάλιστα ανεξερεύνητες. Συνεχώς, ανακαλύπτουμε ήχους που μπορούμε να παράγουμε μέσω αυτών χωρίς την χρήση των effects.
Πιό συγκεκριμένα, τα όργανα που έχουμε είναι κλασική κιθάρα, κοντραμπάσο, κρουστά, τρομπέτα και μελόντικα. Και φυσικά τις φωνές μας!

Ποια είναι τα σχέδια σας;

Αρχικά, είχαμε ως στόχο την ηχογράφηση του album με τα τραγούδια μας. Τώρα πλέον θέλουμε να το δούμε να κυκλοφορήσει και να αγαπήσει ο κόσμος τα τραγούδια μας. Έχουμε αρχίσει να οργανώνουμε κάποιες εμφανίσεις για την προώθηση του σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας κατά βάση και μόλις έρθει η κατάλληλη στιγμή θα τολμήσουμε να επισκευθούμε την πρωτεύουσα, που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα μιας και εκεί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Φυσικά, θέλουμε να εμφανιστούμε και σε ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές που σίγουρα θα δώσουν μεγάλη ώθηση σε αυτό που κάνουμε. Τέλος, στα μέσα της άνοιξης ετοιμάζουμε μια μεγάλη έκπληξη για τους φίλους μας, αλλά δεν μπορούμε ακόμα να πούμε περισσότερα για αυτό...

Live στο Radio MusicHeaven με τους Απέριττο


Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε ποιές είναι οι ακριβείς επιρροές μας, μιας και ο καθένας από εμάς έχει εκτεθεί σε πλήθος μουσικών ακουσμάτων αντιδιαμετρικά αντίθετων το ένα με το άλλο. Το μόνο ξεκάθαρο είναι το στυλ της μουσικής που παίζουμε, δηλαδή Latin με αρκετή διάθεση αυτοσχεδιασμού που συναντάμε κυρίως στη Jazz. Οπότε, λέμε πως το στυλ των APERITO είναι το Latin-Jazz. Ποτέ όμως δεν γράφουμε ή ενορχηστρώνουμε έχοντας κατά νου ένα συγκεκριμένο γκρουπ ή καλλιτέχνη.


Τι ρόλο έχει παίξει για σας το facebook;

Το facebook μας έχει βοηθήσει πολύ στο τομέα της διαφήμισης. Είναι ένας άμεσος και ανέξοδος τρόπος προώθησης της δουλειάς μας. Μπορούμε να ενημερώνουμε τους φίλους μας για τα live, τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες μας, μέσα σε πολύ λίγο χρόνο και με μηδενικό κόστος. Επίσης, μας έχει φέρει σε επαφή με πολλές μουσικές σκηνές και μάλιστα με πολλές από αυτές έχουμε συνεργαστεί. Οπότε, μπορούμε να πούμε πως για τον σκοπό που το χρειαζόμαστε είναι πολύ χρήσιμο.


Λίγα λόγια για την Κυκλοφορία του νέου άλμπουμ;

Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "το πράσινο album" θα κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκέμβρη. Είναι μια εξ'ολοκλήρου δικιά μας παραγωγή χωρίς να υπάρχει κάποια δισκογραφική εταιρία που να μας έχει χρηματοδοτήσει. Όλο το κόστος έχει επιβαρύνει εμάς και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που θέλουμε να έχει "εμπορική" επιτυχία. Τα έσοδα από την πώληση του θα αποσβέσουν την "επένδυση" μας και το όποιο κέρδος μείνει θα διατεθεί για το επόμενο album. Φυσικά, η αυτοχρηματοδότηση της δουλειάς μας, μας έχει δώσει την ελευθερία να την κάνουμε όπως θέλουμε εμείς χωρίς να μας δεσμεύουν όροι συμβολαίων που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ως επίκεντρο τον καλλιτέχνη αλλά το κέρδος.
ΠΡΕΠΕΙ, όμως, να πούμε πως σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε μαζί μας την δημιουργική ομάδα της iRec.gr που μας έχει στηρίξει σε θέματα διαφήμισης. Έχουν σχεδιάσει το website μας, τα flyers και τις αφίσες και, φυσικά, έχουν κάνει φανταστική δουλειά στον σχεδιασμό του album. Όλη αυτή η aperit-η αισθητική είναι δικιά τους έμπνευση και θέλουμε από καρδιάς να τους ευχαριστήσουμε για ακόμα μια φορά

Live στο Radio MusicHeaven με τους Απέριττο


Αυτά ήταν κάποια από τα ποιο σημαντικά πράγματα που συζητήσαμε με τα παιδιά στις σχεδόν τρεις ώρες στο Live της εκπομπής στις 7/12/10

Πραγματικά για μας ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και θα το επαναλάβουμε σύντομα και με άλλα μουσικά σχήματα.

Ευχαριστούμε πολύ τους Απέριττο και σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην δουλεία σας

Live στο Radio MusicHeaven με τους Απέριττο

 

Απέριττο

Λίνα Βλαχίδου (κιθάρα-φωνητικά)

Δάνης Κουμαρτζής (μπάσο)

Τιμόθεος Χιλλ (κρουστά)

 

Ιστοσελίδα http://www.aperitotheband.com

Facebook facebook.com/aperitotheband

MySpace http://www.myspace.com/aperito


Tags
Μουσικά Είδη:JazzLatinΜουσικά Όργανα:κιθάραΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!

σχολιάστε το άρθρο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Administrator
jorge Chat
Musantiquus
#21523   /   14.01.2011, 10:56   /   Αναφορά
Είναι νομίζω η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στο e-Περιοδικό συνέντευξη που δόθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό του MusicHeaven, το Radio MusicHeaven. Χαίρομαι που η μία ενότητα βοηθάει την άλλη, έτσι ωστε να αναδειχθούν περισσότερο προσπάθειες όπως των Απέριττο. Μπράβο στους enjoymusic :)
pastella Chat
Βετεράνος
#21527   /   15.01.2011, 21:39   /   Αναφορά
Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια άρθρα αλλα περισσότερο να ακούσουμε παρόμοιες εκπομπές στο ράδιο.Μπράβο Γιώργο και Γρηγόρη!