ελληνική μουσική
    777 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Ο πρώτη δισκογραφική δουλειά των Reflexion

    Δισκοκριτική της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς των Φινλανδών Reflexion, με τίτλο Out Of The Dark!

    Ο πρώτη δισκογραφική δουλειά των Reflexion

    Γράφει ο Παντής Αχιλλέας (AchilleasSentenced)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 17 Ιαν 2011

    Η Φιλανδική Metal μουσική σκηνή, έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια πολλά καταξιωμένα κι αξιόλογα  συγκροτήματα (Nightwish, Children Of Bodom, Sentenced κ.α.).

    Οι επίσης Φιλανδοί Reflexion, με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, ξεκινούν την προσπάθειά τους να “κερδίσουν” μια θέση στην απαιτητική αυτή εθνική μουσική σκηνή. Ο πρώτος τους  δίσκος,  με τίτλο “Out Of The Dark”,  είναι μια πολλή καλή αρχή.

    Μουσικά, συνθετικά αλλά και στιχουργικά  είναι εξαιρετικός.


    Σχετικά με το είδος της μουσικής που παίζουν δεν μπορούμε ακόμα να είμαστε απολύτως σίγουροι, καθώς είναι ο πρώτος τους δίσκος, αλλά σε μία πρώτη – αν και πρώιμη - εκτίμηση φαίνετε ότι μάλλον κλίνουν προς το Gothic Metal και το Melodic Hard Rock.

    Τα κομμάτια τα οποία έχει ο δίσκος είναι όλα πολύ προσεχτικά γραμμένα στιχουργικά, αλλά και μουσικά. Ξεχωρίζουν τα Army Of Broken Hearts, Crashing Down, Undying Dreams αλλά κι το Journey To Tragedy, του οποίου το ρεφρέν θα αποτελέσει ένα πολλή δυνατό στοιχείο για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

    Τέλος, όπως ήταν κι αναμενόμενο για Φιλανδικό group, η παραγωγή και μίξη του δίσκου είναι άψογη από κάθε άποψη.

     

    Κομμάτια του δίσκου

    1.Army Of Broken Hearts

    2.Crashing Down

    3.Undying Dreams

    4.Journey To Tragedy

    5.Me and Myself

    6.Feeble Soul

    7.Truth Unveiled

    8.Sleeping With Death

    9.Rainheart

    10.Storm

    11.Child In Dark

     

     

    Μέλη του Συγκροτήματος

    Juha Kylmänen-Φωνητικά

    Juhani Heikka- Κιθάρα

    Ilkka Jolma- Κιθάρα

    Mikko Uusimma- Μπάσο

    lkka Leskelä- Τύμπανα και Κρουστά

     

    Βαθμολογία Δίσκου: 80%


    Tags
    Μουσικά Είδη:Gothic MetalHard RockMetalRock



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #21541   /   17.01.2011, 14:16   /   Αναφορά
    Η Φιλανδία σαν χώρα, έχει βγάλει τα καλύτερα metal συγκροτήματα, όπως οι Nightwish που είπες και άλλα πολλά... Ακούγοντας το κομμάτι που παράθεσες, πρόκειται για ακόμα ένα συγκρότημα gothic metal...
    #21568   /   19.01.2011, 09:00
    Το κομμάτι που παράθεσα, όντως δίνει την εντύπωση πως είναι ένα ακόμη gothic metal συγκρότημα οι Reflexion.Παρόλα αυτά, αν ακούσετε όλο τον δίσκο θα δείτε πως υπάρχουν πολλά στοιχεία melodic hard rock στα κομμάτια τους.Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω πως όπως ανέφερα, αυτή είναι η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά, κι απο τότε έχουν κυκλοφορήσει άλλους 2 δίσκους τους οποίους σκοπεύω να τους κάνω κι αυτούς δισκοκριτική

    jj7
    #21543   /   17.01.2011, 15:41   /   Αναφορά
    εμενα μου ακουγονται σαν τους HIM..δεν ξερω..ενδιαδερον ηχος..με αρκετες επηροες απο αλλα γκρουπ του συγκεκριμενου υφους!
    #21544   /   17.01.2011, 16:45   /   Αναφορά
    Αν και είναι αρχή ακόμα φαίνονται καλοί... Δεν μπορώ να πω πάντως ότι έχουν κάτι το τελείως ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό... Τα τραγούδια τους μου φάνηκαν καλά, αλλά λίγο εμπορικά ίσως... Θα τα ακούσω περισσότερο όμως, όπως επίσης και τα άλλα δύο άλμπουμ τους:)
    #21570   /   19.01.2011, 15:05   /   Αναφορά
    Καλή αρχή, λοιπόν, με τις δισκοκριτικές σου φίλος. Καιρός ήταν κάποιος να γράψει για τόσο αξιόλογα συγκροτήματα! Ας συνεχίσουν έτσι.
    #21585   /   22.01.2011, 01:39   /   Αναφορά
    Συμφωνω με οσα εγραψες .Πραγματι ειναι καλη η δουλεια τους και,ειδικα συνθετικα αλλα και στιχουργικα.Χαιρομαι που καποιος στην ηλικια σου γνωριζει και ειναι ψαγμενος με τη μουσικη,αλλα και ασχολειται με μουσικη.Ελπιζω να συνεχισεις ετσι,και να γραφεις συχνα,αλλα και να ακουμε και στην εκπομπη σου καποια σχολια,για συγκροτηματα,τραγουδια,κτλ.Συγχαρητηρια.